optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > forum > Önismeret, ki vagyok én?

A weblap ezen funkciójához be kell jelentkeznie a rendszerbe.

Amennyiben még nincs felhasználóneve, jelszava itt regisztrálhat!

Önismeret, ki vagyok én?, Gaál Adrienn, 2005-11-18 10:30:54
Kedves Mindenki, aki próbált segíteni!:) Köszi ezt a sok választ, üzit, tanácsot, amit kaptam! Nagyon jól esett, amint elolvastam őket, nagyon BOLDOG:) lettem!!! Nem számítottam rá, hogy ennyien a segítségemre szaladnak!:) Üdv Nektek: Adree:)))
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-11-17 17:07:00
Kedves Adree! Sok dolog fejleszthető, ilyen az önbizalom is. Én például naplót vezetek, ami segít hogy kíírjam magamból a rossz dolgokat. Persze a jókat is, később nem akarok sok negatív élményt visszaolvasni. :-)) Próbáld ki te is, ha van kedved hozzá. Azt írtad: 'Hogy ki vagyok én? Állitólag kedves, segítőkész, aranyos, szép!' Ezt biztos azok mondták rólad, akik igazán szeretnek és elfogadnak olyannak, amilyen vagy. Ha belenézel a tükörbe, keresd magadon a szép dolgokat, vedd észre a szép oldalad is. Tudom, könnyebb a rosszat megjegyezni, de szép lassan kialakulhat az önbizalmad. Sok sikert te okos, kedves, aranyos, szép fiatal csajszi. :-))) Üdv: Kati
Önismeret, ki vagyok én?, Bortel Emese, 2005-11-17 15:23:01
Kedves Adree! Egyszer kaptam egy jótanácsot, ami talán neked is segít pozitívabban látni az életet. Esténként mindig gondold végig mi volt a 'nap fénypontja'. Az a dolog, ami a legjobb volt aznap. Lehet ez bármi apróság vagy nagy dolog is. Bármi, egy tárgy, egy érzés, egy tulajdonság vagy esemény, akármi. Eleinte talán furcsa lesz, hogy választanod kell, de idővel azt veszed észre, hogy a kis dolgokara is felfigyelsz és hogy ezekkel tele volt a napod. Ha úgy érzed, nem történt veled semmi, akkor is válassz ki valamit, még ha nem tűnik a dolog fontosnak, akkor is. Próbáld ki. Sok sikert hozzá :o)!
Önismeret, ki vagyok én?, E. Kovács Zoltán, 2005-11-16 21:22:01
Kedves Adree! Általában én is szép, okos, ügyes és erős vagyok (no meg leginkább szerény... :-) - ám nem mindig! Különböző szituációkban másként viselkedünk. Minthogy kölcsön6ásban vagyunk a környezetünkkel, az is ránk nyomja bélyegét, és viszont. Ráadásul mindig mindent sokféleképpen lehet értelmezni. A mai magyar környezetünkre az jellemző, h. elégedetlenek az emberek mindenekelőtt sajátmagukkal (mert valakik - sokan: család, iskola, reklámok, stb. - kisebbségi érzést építettek beléjük), és ezt kivetítik a világra: mindenből főleg a rosszat veszik észre. Ezért fontos, h. sajátmagunkat tudatosan arra 'neveljük', h. először is fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk - ez persze nem jelenti azt, h. ne törekedjünk még jobbak lenni! -, vegyük észre magunkban a jót, s ha már van önbizalmunk, másban is könnyebben észrevesszük a szépet és jót. Semmi és senki sem lehet tökéletes! (Talán még én sem... :-))) Mindenben van jó és rossz is. Csak rajtunk múlik, h. a rosszat emeljük-e ki, idegesítvén sajátmagunkat, vagy pedig a jót élvezzük-e belőle.
Önismeret, ki vagyok én?, Gaál Adrienn, 2005-11-15 10:55:10
Hogy ki vagyok én? Állitólag kedves, segítőkész, aranyos, szép! Egy a baj: én nem érzem magam annak... Legalább is nem mindig! Annak ellenére, hogy ide csupa jó dolgot kéne írnom, fiatal tanuló létemre nem látom pozitívan az életem, a jövőmtől pedig szabályosan félek! Pedig nem lenne rá különösebb okom! Adree
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-11-05 09:17:08
Kedves mosolyküldők! Katalin, Soma, és többiek! :-) Nagyon szépen köszönöm a sok mosolyt, amiket küldtetek! Nagyon meglepődtem, hogy ilyen sokat kaptam! BORZAStó ( ;-) ) jó érzés, hogy ilyen sok kedves emberrel lehet itt találkozni, és örülök, hogy ismét egy új taggal gyarapodott az optimisták klubja! ;-) Katalinhoz csatlakoznék: Sok új barátot lehet találni, csak nyitottnak kell lenni hozzá. :-) Kedves Somának pedig köszönöm a verset. Egyszer én is majdnem elküldtem v alakinek s zomorúságűző gyanánt. (Remélem a válaszom világos, kedves Soma. ;-) )
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-11-04 12:33:56
Bocsánat, az előbb rossz web-oldal címet adtam meg. A helyes: www.kampanyavalodiszepsegert.hu
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-11-04 11:41:15
Kedves Edit! Először is én is küldenék egy nagy mosolyt neked, ne búslakodj. :-D Egyetértünk, tudod az 'átver' szót kicsit másként értettem, például a csalásokra gondoltam. Egyébként talán azért lehet szerencsétlen idős, magányos embereket legkönnyebben becsapni, mert nyitottabbak, befogadóbbak. Jólestek a soraid, nagyon aranyos vagy. Jó, hogy itt önmaga lehet az ember, és kinyílhat mások felé is, új barátokra lelhet. :-D Egyébként hallottatok a Dove új kampányáról? A természetes nőkről szól, érdemes bekukkantani a honlapjukra: www.dove.hu Üdv nektek!
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-11-03 18:42:12
Kedves Soma! Köszönöm a mosolybombát, nyitott ablakra talált, és sikeresen becsapódott! :-) Nem hallatszott oda a durranás? ;-) Máris jobb a kedvem! :-) Sz.E.
Önismeret, ki vagyok én?, Villányi Soma, 2005-11-03 16:34:38
Kedves Edit! Repül a mosolybomba... Csak nyisd ki az ablakod... V.S.
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-11-02 17:55:22
Elnézést kérek! Az idézetnél rossz helyre raktam az idéző jelet. Tehát: higgy, 'és bízva bízzál!' Így helyes. :-)))))))))
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-10-31 23:04:06
Kedves Katalin Eszter! :-) Hasonló tapasztalatokat szereztem én is. Sőt, már kerültem olyan helyzetbe is, hogy mások megpróbálták kihasználni a mosolyomat. Vagy szemtelenül visszaéltek vele, vagy félre értelmezték, és túl bizalmasak lettek. Ez a mai világ hibája, hiszen az emberek már elmennek az apró örömök mellett, nem veszik észre a pici jeleket. Ebben az egyre elidegenedő, személytelen világban már azok sem próbálkoznak, akik egyébként megtennék. Hiszen annyira szokatlan, furcsa, hogy vagy túl bizalmaskodónak tűnik, vagy ....- én nem az 'átver' szót használnám ide-... azt gondolják magukban, hogy: 'Ez az ember mit vigyorog itt, mint a tejbetök?' Det többször kapok pozitív visszajelzést, mint negatívat. (Az idősebb emberek például gyakrabban szokták viszonozni, jólesik nekik, hogy mosolyognak rájuk.) Magam is szívesebben megyek vissza olyan helyre, ahol mosolyogva fogadtak. Legyen az a postán egy ablak, vagy egy pékség, vagy bármilyen üzlet. Személyes tapasztalatból tudom, hogy ahová mosolyogva léptem be, ott még másnap is elmékeztek rám. Akivel (postás, portás, takarítónő, eladó, stb...) még egy pár jó szót is váltottam, mai napig elmosolyodik, mikor meglát. Bárhol is találkozunk. Szerintem viszont a mosolyokkal is kell vigyázni, mert esetleg ki lehet vele vívni más ember irígységét. Sajnos én már tapasztaltam ilyet is. :-( A boldogtalan embernél már csak az irígy ember a rosszabb. A kellemetlen tapasztalatok ellenére mégis az a véleményem, hogy mindenképpen érdemes a mosolyt használni, mert saját jókedvünket is meghozza. És ha még sikerül másra is ráragasztani, az már teljes siker! :-) Sajnos én most szomorú vagyok, úgyhogy most meg nekem lenne szükségem egy hatalmas mosolybombára 'fénypostával', de akitől várnám, Ő nem fogja küldeni. Ezért most megpróbálok vidám dolgokra gondolni, és ettől előbb-utóbb jókedvem lesz nekem is. :-) Bizony, nehéz manapság bízni, mert az az ember, aki kimutatja az érzéseit, az ezáltal sebezhető lesz, könnyen célponttá válhat, és bele is rúghatnak, ha nem vigyáz. De ki más bízzon töretlenül, ha nem egy született optimista? ;-) Úgyhogy kedves Eszter, bármennyire is lehangolónak tűnik most a helyzet, azért az emberek vágynak, szomjaznak a mosolyra. Ezért csak az tudom Neked mondani, hogy: 'higgy, és bízva bízzál'! :-)))) Ui: Szeretnék én is gratulálni az új életedhez, és kívánok Neked erőt és kitartást hozzá! :-))) A barátok miatt meg ne aggódj, szerintem már most több van, mint gondolnád. 1-el mindenképpen ;-)
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-10-27 14:12:23
Ezt elfelejtettem :-))))))))))
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-10-27 14:09:34
Kedves Sarolta és Ágnes! Köszönöm szépen a jókívánságokat, igazán nem panaszkodni akartam, remélem, nem úgy tűnt. Örülök, mert végre eláraszthatom a világot a bennem rejlő és eddig elfojtott szeretetemmel. Igazából nem is tudom, hogyan kezdjem, kinek tudnék adni belőle. Picit félek, mert hiába próbálok mosolyogni az emberekre, csupa életunt, fanyar arc néz rám, általában átnéznek rajtam. Néha ez lehangol, mert nagyon szeretek mosolyogni. Persze nem adom fel. Remélem, egyszer valóban lesz látszata, vagy kapok majd valami visszajelzést. Ti mit tapasztaltatok eddig ezzel kapcsolatban? Szerintem az embereket egyre inkább meglepi, ha valaki próbál kedvesen közeledni feléjük, és bizalmatlanságot, bizonytalanságot kelt, vajopn komolyan gondolja, vagy csak átver? Tegnap például a metrón utaztam, volt egy szabad hely, amit senki nem akart elfoglalni, de körülötte tömeg állt. Felszállt egy idős néni, aki épp ezért nem láthatta az ülőhelyet, ezért felé hajoltam, és szóltam neki, hogy van egy szabad hely. Meglepődött, zavartan ADOTT egy apró mosolyt, és mondta, nem ül le, mert leszáll a következő állomásnál. Régóta nem kaptam már semmilyen visszajelzést, ezért ezt most elraktározom magamban és bízom benne, hogy azért a helyzet jobbra fordul. Azért ismerjük el, hogy nehéz manapság bízni, könnyen belerúgnak az ember érzéseibe, kihasználhatják. De mégis az az igazság, hogy inkább megpróbálom, mintsem teljesen magamba forduljak és örömmentesen éljek. Ha másért nem, a aját boldogságunkért megéri ennyit tenni, nem?
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-10-24 17:32:24
Jó lépés elsőre! Én is így kezdtem, és felszabadító érzés volt, hogy csak önmagamnak kell elszámolni és megfelelni. Ne félj attól, hogy ez egoista álláspont, mert ez csak az 'önmagammal békében' módszertana, és ha ez megvalósult, az sugározni fog rólad. Ha nem 'deklarált' célod, akkor is ragadni fognak rád az új barátok, potenciális partnerek, közkedvelt lehetsz bármilyen 'muszály'-társaságban (szomszédság, munkahely). Kicsit nehezebb lesz ebben a nagy bőségben szétválasztani az értékest az értéktelentől. Légy óvatos, az még nem pesszimizmus ésnem bizalmatlanság! Sok sikert! (Őszintén!!!) Ágnes
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-10-20 11:15:05
szia gratulálok most már csak a barátok hiányoznak.kedves Eszter hivd meg a barátaid és majd meglátod,hogy jobb lesz. üdv,sarimama
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-10-19 12:21:59
Sziasztok! Nagyon tetszenek az eddigi hozzászólásaitok, örülök, hogy könyveket is ajánlotok. Nekem is sok problémám volt eddigi életem során, jártam is pszichológushoz, aki azt mondta, addig nem fog javulni az állapotom, amíg nem költözöm el a szüleimtől. Múlt hétvégén ez megtörtént, és elhatároztam, teljesen új életet kezdek. Elgondolkodtam azon, hogy az egész gyerekkoromat arra áldoztam fel, hogy begubózódva, kirekesztve elfojtsam magamban az érzéseimet, a fájdalmaimat. Szinte csak arra koncentráltam, mennyire ki akarok otthonról szakadni és milyen rossz nekem. Mindig úgy éreztem, az élet sodor magával, nekem ez a sorsom. Most, hogy végre kiszabadultam, úgy érzem, kaptam egy lehetőséget az élettől, hogy rajtam múljon az életem. Hogy tegyek valamit a saját boldogságomért. Megmondom őszintén, nem nagyon tudom, hogyan kezdjek bele. Kicsit tanácstalan vagyok, egy-két ötletem van, például a kreatív hobby tevékenységek. Szerintem mindenkinek jót tehet, ha ilyesmivel foglalja le magát, és sikerélményeket szerez. Örömöt másnak az elkészített tárgyakkal. Vagy akár magának. Azzal, hogy rájön, tehetséges valamiben, vagy csak kibontakoztatja magát, és elindul egy úton, amiről tudja, nem leht negatív. Remélem, sikerrel veszitek a további kihívásokat az életetekben, kívánok hozzá sok kitartást!
Önismeret, ki vagyok én?, Huszár Csilla Melinda, 2005-09-29 08:57:52
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Nekem se mindig felhőtlen az életem. Nyáron 1,5 év után szakított velem a párom, és én is nagyon szerelmes voltam. 2 hétig csak bőgtem, nem akartam észrevenni a világot körülöttem. Aztán egyik napról a másikra megváltozott minden. FELKELTEM. Rájöttem, hogy felesleges aggodalmaskodni, vannak rosszabb dolgok is az életbe. El kezdtem pozitív könyveket olvasni, pozitív emberek társaságát keresem. Nem utasítom el a negatív embereket sem, meghallgatom őket, és elraktározom magamban, valamint próbálok segíteni nekik. Közben megismerkedtem új kedvesemmel, úgyhogy azt mondhatom teljes az életem. Boldog vagyok, jól érzem magam! Nekem sikerült! Neked miért ne? 'Nem az a dicsőség, hogy sohasem bukunk el, hanem hogy mindig felkelünk.'
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-09-28 18:49:18
Kedves szomorkodó optimista! (Sajnos a neved nem olvasható az írásod fölött. :-( ) Nem írtad, hogy miért vagy szomorú. Valószínűleg történt Veled valami szomorú dolog. Ha velem történik ilyesmi, mindig el szoktam gondolkozni azon, hogy vajon miért történt. Mi lehet az oka? A rossz, szomorú, kellemetlen dolgok nem véletlenül történnek meg. Annak oka van. Lehet hogy egyszerűen csak azért történnek, hogy tanuljunk belőlük, esetleg egy hibás döntésünk eredménye, vagy üzenetet hordoz. Csak rá kell jönni, hogy mi a tartalma. De mindenképpen az épülésünket szolgálják a negativ dolgok is!!! Fontos, hogy építkezni tudjunk belőlük, és a pozitiv oldalát tekintsük. Persze vannak olyan dolgok, amiknek nagyon nehéz a pozitiv oldalát meglátni. De meg KELL próbálni! Én nem tudom, hogy mi az oka a szomorúságodnak, de azt tanácsolom, hogy ne szomorkodj sokáig, mert az nem tesz jót a lelkednek hosszútávon. És ami a léleknek nem jó, az a testet is előbb utóbb legyengíti. Ha én szomorú vagyok, akkor jól kisírom magam, vagy egy ideig szomorkodok, aztán utánna szándékosan rágondolok valami jó, pozitiv dologra, amitől egyből jókedvem lesz. Én nem tudlak Téged felvidítani, azt csak Te tudod megtenni saját magad! Ha megengeded, leírok egy sztorit, ami velem esett meg: Sokévvel ezelőtt nagyon szerelmes voltam valakibe. A kapcsolatunk nem működött, hamarosan szakítottam az illetővel. Csak egy fénykép maradt róla, amit néha (az idő múlásával egyre ritkábban) elővettem, és nézegettem. Közben meg szomorkodtam kicsit. Eltelt jó pár hónap. Már nem is gondoltam rá, amikor ismét a kezembe akadt a fénykép. És akkor megláttam valamit. Észrevettem, hogy a régi kedvesem feje mellett ott lóg egy rakás zokni!!! Hirtelen elfogott a nevetés, hogy hogy lehettem olyan vak, hogy nem vettem észre rózsaszínű ábrándozásaim közepette, milyen 'romantikus' környezetben készült a fotó! :-D Mindenhez idő kell!!! Adj időt Magadnak a szomorkodásra is!!! Nem lehet mindig vidám az ember. Látod, nekem is idő kellett hozzá, hogy meglássam a romantikusan csüngő zoknikat az álomkinézetű exkedves fejénél! Nekem ennyi időbe telt. De megtörtént. Hogy milyen sokáig szomorkodik valaki, függ attól is, hogy mi az, ami miatt szomorú. Ha olyan, akkor gyorsan túlteszi magát rajta, ha nem, akkor meg idő kell hozzá. Nem tudom, mennyit segítettem Neked, de ha holnap már jobb kedvvel kelsz, akkor megérte. Üdv: egy másik Optimista ;-)
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-09-28 08:08:13
ma egy kicsit szomorú vagyik azért probálok új eröt meriteni jól jönne egy kis vigasztalás.Hát ez vagyok Én
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-09-15 07:58:47
kedves edit nagyjából azért tudom,hogy milyen is vagyok de az ember soha nem tudhatja ,hogy milyen sok jó tulajdonsággal rendelkezik mégami rejtve van a szive mélyén . azt szeretném ki aknázni. üdv sarimama
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-09-14 16:32:55
Kedves Sarolta!
Madarat tolláról, embert barátjáról. Szokták mondani. Ja, és aki az állatokat szereti, rossz ember nem lehet. :-) Azt, hogy kik is vagyunk valójában, csak onnan tudhatjuk meg, hogy a mások által rólunk alkotott képet összevetjük azzal, amit mi gondolunk saját magunkról. Érdekes észrevételeket tehetünk.
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-09-03 22:39:20
Nem a dolgok, hanem a dolgokról alkotott vélemények azok, amik gátakat állítanak az emberekben!
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-09-03 08:02:42
Hát ami azt illeti Én is szeretném tudni,hogy ki vagyok Én?meg éltem jó pár évet de sajnos nem tudom.nagyon kiváncsi vagyok,ki is vagyok Én?
Önismeret, ki vagyok én?, , 2005-09-01 00:03:55
Balog Olga/ lemaradt a nevem az08.31.23.56 hozzászólásról/

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások