optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > 442-es alapítvány segít!

442-es alapítvány segít!

2008.04.24.

442-es alapítvány jótékonysági mérkőzése

Raúl és Zidane újra együtt játszott, a 442-es Alapítvány nevében rendezett jótékonysági mérkőzésen.

 

A Getafe csapatában játszó Fabio Celestini, 442 Alapítványán keresztül, megszervezett egy jótékonysági mérkőzést még aktív, illetve már nem aktív futballisták és az Olympique Marseille csapatának részvételével, tegnap este 22:00-ás kezdettel, Genovában. Igazi örömfoci volt ez, a jó ügy érdekében! 442 alapítvány: A Fabio Celestini által létrehozott alapítvány neve az egyik legismertebb csapat-felálláson alapul (4-4-2), a mottója pedig ebből a névből kialakított szójáték: "Fo(u)r the game, fo(u)r the dream, t(w)o you." (A játékért, az álmokért, neked.) "A sport mindenhol ugyanolyan," – mondja Celestini, "nagyszerű érzés futballozni, de a gyerekek másról álmodnak, attól függően, hogy honnan jöttek. A foci sokkal több, mint futni a labda után. Egy szempontból maga az élet. Az olyan dolgok megtanítása a gyerekeknek, mint a csapatmunka, segít, hogy később jobb emberekké válhassanak."

Az esemény célja: Az alapítvány szeretné mérkőzésből származó bevételeket arra fordítani, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeknek lehetőséget biztosítsanak arra, hogy futballozhassanak, elsajátítsák a sport csínját-bínját. A Lausanne külvárosában található Renensben műfüves pályát építenek, illetve létrehoznak egy futball akadémiát Havannán, Kubában. Az utóbbi projektet támogatja a UNESCO Getafei Központja, a Kubai Sportminisztérium és a Unesco Kubai Nemzeti Bizottsága is.


A mérkőzés: A találkozó rendkívül jó hangulatban telt, sok gólt, gyönyörű cseleket, humoros megmozdulásokat láthatott az a 20.000 látogató, aki jegyet váltott az eseményre. Annak ellenére, hogy az idősebb focisták akciói nem a gyorsaságra épültek, rendkívül szórakoztató volt a meccs a sok tökéletes technikai megoldás miatt. Higgadt megmozdulások, ördöngős cselek, elegáns játék. Igazi örömfoci! Gólokban sem volt hiány ezen a szép áprilisi estén, szám szerint 15 találatot jegyeztek a játékosok. A ma is aktív futballisták közül Raúl mesterhármast szerzett, míg a mérkőzés végén a Marseille játékosa, Sabo tette fel az i-re a pontot egy hatalmas bombagóllal. Zinedine Zidane régi önmagát idézve kezelte a labdát, mértani pontossággal passzolt, volt csapattársának gólpasszt is adott. Érdekesség, hogy Eric Cantona mindkét csapat mezét magára öltötte, és mindkét csapat nevében gólt is lőtt.

 

Forrás: http://www.topfoci.hu/index.php?heading_id=5&article_id=24256&title=442%20alapítvány%20jótékonysági%20mérkőzése

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások