optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A kistestvérek humorosabbak

A kistestvérek humorosabbak

2006.08.18.

Brit pszichológusok megfigyelése szerint azok a gyerekek, akiknek idősebb testvérei vannak, könnyebben megnevettetik az embert.

A kistestvérek közül minden második mosolyt tud csalni mások arcára, míg ez az elsőszülöttek közül csak minden harmadiknak, s az egykék közül csak minden tizediknek sikerül.

Richard Wiseman brit nevetéskutató pszichológus (University of Hertfordshire) az Ocean Village üdülőhajó Nevetésjárat elnevezésű terápiás járatain ("Laughter Lines") gyűjtött tapasztalatait összegző beszámolójáról beszélt a BBC brit közszolgálati rádió- és tévéállomásnak, amely a tudós eredményeit honlapján is közreadta.

Szerinte a kisebb gyerekeknek szokatlan módon kell magukra vonniuk a szülők figyelmét. A családban a "komoly" szerepek már mind foglaltak. Nincs esélyük rá, hogy az ismert szerepekben lekörözzék idősebb testvéreiket, tehát új módot kell találniuk a figyelem felkeltésére, ellentétben az egykékkel, akik minden erőfeszítés nélkül állandóan a figyelem központjában vannak.

A kisebbek kénytelenek kockáztatni: csintalanok, extrovertáltak, kreatívak, kalandosak és lázadók. Nem véletlen, hogy az amerikai elnökök többsége elsőszülött, az ismert humoristák és forradalmárok viszont többnyire kisebb testvérek.

A kicsiknek célszerű elkerülni a komoly konfrontációt, tehát a humor éppen megfelelő eszköz számukra. A kis korban kialakuló humorérzék idősebb korban is megmarad - véli a tudós.

A nevetés fontos a britek számára, ami abból is látszik, hogy 82 százalékuk hiszi magáról, hogy könnyen megnevetteti a többieket.

Nemi különbségek is vannak: a férfiak 71 százaléka állítja, hogy meg tudja nevettetni a nőket, a nők férfiak esetén viszont csupán 39 százalékos sikerről számoltak be. A nők 70 százaléka panaszkodott, hogy nehezen jegyzi meg a viccek poénjait, míg a férfiaknál ez az arány csak 50 százalék.

Forrás: http://www.hirado.hu/cikk.php?id=141494

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások