optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A te örömöd az én örömöm is - Horváth Nikoletta jegyzete

A te örömöd az én örömöm is - Horváth Nikoletta jegyzete

2017.05.24.

Van egy mondat, amelyet időről-időre felidézek, elismételgetek, mert szinte gyógyírként hat, a világ lelketlenségébe belesajduló szívemre. "A te örömöd az én örömöm is"..."A te örömöd az én örömöm is"...."A te örömöd az én örömöm is"....

A fenti gondolat megmutatta nekem, hogy vannak még emberek, akik örülnek a többiek sikereinek, akik nem a saját nyomorukat panaszolják, hanem keresik az utat, a sztrádát, ami a kiteljesedéshez vezet. A körülményekről annyit, hogy éppen olyan házak között vezetett az utunk, amelyek bár karnyújtásnyira voltak tőlünk, számunkra mégis megközelíthetetlenek maradtak. „Olyan jó nézni ezeket a házakat tudva, hogy igaz, nekem ilyen soha nem lehet, de másnak legalább örömet szerez, boldogságot okoz!"

A szavam is elállt, ahogy ezt hallgattam, és azt éreztem, legszívesebben keblemre ölelnék mindenkit. El- és feltöltött az az érzés, amely nagyjából mindig vezérli életemet: a szeretet tisztelettel fűszerezett elegye. Örültem a kerítéseknek, a hatalmas, formára vágott sövényeknek, a kertekben terpeszkedő medencéknek, az autóbeállókon várakozó terepjáróknak.

Ahogy hagytam, hogy ezek az érzések tengerként áthullámozzanak rajtam, hirtelen megtorpantam. Egy kérdés ötlött fel bennem. Vajon az emberek többsége miért nem cselekszik így? Mi az oka a mérhetetlen irigységnek, ami megkeseríti a kapcsolatainkat? Vajon akkor több lesz bárkinek, ha a másiktól sajnálja azt, amije van?

Sosem értettem a rosszindulatú megjegyzéseket és a féltékenységet. Nem egyszer találtam szembe magamat ezekkel a negatív falakkal.

Nem is olyan régen, életemben talán másodszor, igazán minőségi, bőr cipőt húzhattam a lábamra, ami kényelmével, lábbarát kialakításával elvarázsolt. A lábbelit ajándékba kaptam egy kedves barátomnak hála, aki örül, ha segíthet, ha adhat, ha tehet bármit, másokért. Az első utamon majdnem kibújtam a bőrömből örömömben. Minden egyes lépést megfontoltam, csámpás járásomat megpróbáltam kordában tartani, vigyáztam a cipellő minden egyes részére. Az egyik sarkon befordulva összefutottam egy ismerősömmel. Végignézett rajtam, majd ezt a megjegyzést tette: „Milyen szép a csukád, bőrnek néz ki, na mi van, csak nem feltörtél, mint a talajvíz?"

Már gyermekként is örömtáncot jártam, ha kaptam valamit, de ugyanilyen jókedvvel ugráltam körbe barátaimat is, ha valami szerencse érte őket. Miért ne tehetne minket boldoggá mások boldogsága? Csak rajtunk áll, hogy az irigység sárga, lelketlen útját, vagy a hála rózsaszirmokkal szórt sztrádáját választjuk.

Forráas: vaol.hu - Horváth Nikoletta

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
mohos31, 2017.08.24. 18:14:01
Már a MN-ben is olvastam rólad, gratulálok, és sok-sok erőt kívánok!
laci, 2017.06.01. 10:01:12
Szerencsére ezzel én már régóta így vagyok,tudok örülni a mások sikereinek,jólétének. Igen kevés bennem az irigység és az sem az anyagi javakra vonatkozik.
Bognár Márta, 2017.05.25. 9:30:42
Nagyon tetszett a fogalmazvány! Én is egy elég optimista, derűs embernek tartom magam, de előnyben vagyok, hiszen hoztam az 50 % genetikai részt! 40 % Rajtunk múlik és csak 10 % a körülményeink! Ezt egy híres boldogságkutató állítja! Fontos, hogy napi szinten örüljünk apró dolgoknak és ez lehet egy biciklizés folyamán megélt öröm, amikor szép házakat, kerteket látunk, ahogy Te is írtad. A legjobb dolgok azért ingyen vannak. A napsütés, mosoly........ Az utóbbi időben a madarak csicsergése hat rám fantasztikusan ;)
Jómagam is tapasztalom, hogy az emberek milyen rosszindulatúak tudnak lenni, talán nincsenek is tudatában, hogy ez mennyire negatív energia. Tulajdonképpen még nincsenek olyan "fejlettségi" szinten emberileg, tudatilag hogy változtassanak magukon és próbáljanak JOBB emberré válni. A legtöbb ember nem is tudatos. S a világi dolgok érdeklik őket, inkább kifelé élnek, befelé kevésbé figyelnek önmagukra.
Hegedűs Istvánné Éva, 2017.05.24. 18:06:39
Teljesen egyetértek az érzéseiddel, felfogásoddal én is hasonló gondolkodással bírok. "DE" lehet ilyen jellegű leveleknek kettős éle is mivel azok az emberek akik manipulálni akarják valamilyen rossz szándékkal a másikat, napi szinten küldözgetnek hasonló tartalmú leveleket, sőt találkozások alkalmával szintén ilyen érzelmeken alapuló viselkedést tanúsítanak. - úgymond "szirének, akiktől szinte lehetetlen szabadul, még akkor is, ha az ember tudván tudja, hogy mi lesz a végkifejlet". Nem biztos, hogy ez a legrosszabb tipús, mivel egyértelmű a viselkedése.
Striflerné Erzsébet, 2017.05.24. 17:46:27
Nagyon jó összefoglaló. Mi lenne ha nem lenne irigység a világunkban? Segítenék egymást az emberek. Talán sok mosolygós elégedett arcú emberrel lehetne találkozni. Éljünk és gondolkodjunk pozitívan!

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások