optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Tudományos kutatás(OK) > A vidámság gyógyír

A vidámság gyógyír

2017.05.02.

A vidámság nem véletlenül gyógyír: most már kutatás bizonyítja, hogy a pozitív gondolkodás jobb szív- és érrendszeri egészséggel jár. A Psychomatic Medicine című szaklapban megjelent tanulmányhoz a Pennsylvaniai Állami Egyetem munkatársai azt vették górcső alá, hogy miként hat a szívbetegek egészségi állapotára a pozitív gondolkodás.

A pozitivitás lélektana az utóbbi időkben egyre népszerűbb téma, ugyanakkor rendkívül vitatott is. Egyes kutatások szerint a derűlátó gondolkodás növelheti az élettartamot. Ezt sikerült is bizonyítani mellrákos és HIV-fertőzött betegek esetében. Bypass műtétet követően pedig javult a felépülési idő és a túlélési ráta is. Ezzel szemben a negatív érzések depressziót okozva árthatnak az egészségnek.

Most Nancy Sin professzor vezetésével több mint ezer beteget vontak be a vizsgálatba, akiket öt év eltéréssel kétszer kérdeztek meg, mennyire tartják magukat érdeklődőnek, büszkének, lelkesnek és motiváltnak. Ezzel egy időben kifaggatták őket a mozgási szokásaikról, az alvásuk minőségéről, a gyógyszerszedésükről, valamint az alkohol- és cigarettafogyasztásukról is.

Kiderült, hogy a pozitívabb pszichés állapotban lévők nagyobb eséllyel mozognak, jobban alszanak, következetesebben szedik a gyógyszereiket, ráadásul kisebb náluk a dohányzás valószínűsége. Az alkoholfogyasztás nem mutatott összefüggést a pozitív érzésekkel.

A pozitivitás tehát olyan hosszú távú életmódbeli szokásokkal függ össze, melyek fontosak a szív- és érrendszeri kockázat mérsékelésében.

Forrás: http://healthyaging.psu.edu/people/nancy-l-sin

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Bilikné Mária, 2017.05.02. 21:11:07
Nagyon jól érzem magam.Minden reggel egy tervet készítek az adott napon mit kell megcsinálni.A tervezett munkát elvégzem még
a délelőttön és délután csak a hobby marad .Olvasok és saját magammal vagyok elfoglalva .Még egy kicsit tanulok is.70 évesen németül Aktív koromba nem volt idő igy most teszem.Olyan lelkesen csinálom mint az unokáim.Nagyon jól érzem magam a börömbe.
Haering Antal, 2017.05.02. 12:40:40
Én professzori utasítás nélkül mindennap pozitív érzésekkel ébredek.Célokat,feladatokat oldok meg,így örülök a kis sikerélményeknek is !Szellemileg és fizikailag is egészséges vagyok! 17 éve nem dohányzom,alkoholt csak ünnepnapokon iszom!BOLDOGAN ÉLEK !!

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások