optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Az életedet TE teremted

Az életedet TE teremted

2016.10.01.

"Az életedet TE teremted". Lehet, hogy unod már ezt a mondatot olvasni vagy hallani, de nem lehet elégszer hangsúlyozni. Aki hallott már a Théta Healingről, vagy részt vett tanfolyamon az tudja, hogy életünk minden pillanatát mi teremtjük meg. Mindegy, hogy ezt tudattalanul, vagy tudatosan tesszük, de a körülményeink mindkét esetben gondolkodásunk és érzéseink, illetve tudatos és tudatalatti hitrendszereink kivetülései.

Mégis nagy divat még mindig a panaszkodás, legyen az szóban, vagy az internetes oldalakon, ahol naponta leírjuk, hogy mennyire gyötrelmes és szomorú az életünk egyedül, és mindenféle hiánnyal. Azt felejtjük el, hogy mindeközben éppen ezt teremtjük újra, jelen esetben a „nincs-et". Amikor folyamatosan a hiányra fókuszálunk, akkor még több hiányt teremtünk. Ne felejtsük el a mondást, hogy „ahol a figyelem, ott az energia". Amikor tehát a hiányra figyelünk, annak adunk még több energiát.

Ami miatt mégis legtöbben szenvednek, az a társtalanság. Rossz egyedül, nem találjuk helyünket a világban, és nem értjük, miért nem jön már az az ember, aki után szívünk vágyakozik. Ha végre itt lenne, egy csapásra megoldódna minden gondunk-bajunk, hisz már nem vagyunk egyedül. Végre van kiért élni.

A tévút azonban éppen az, hogy másokért, másért akarunk élni, tenni, nem önmagunkért.

Sokan vannak, akik ha elveszítik társukat, hirtelen anyagi körülményeik is hanyatlásnak indulnak. Vannak, akik ilyenkor bezárkóznak, nincs kedvük semmihez. Amikor megkérdezem, miért teszik ezt, azt válaszolják, mert nincs kiért dolgozni, menni, tenni.

Ismét az ördögi köröket futjuk, vagyis nem saját magunkért teszünk valamit. Kliensekkel való beszélgetésekből kiderül, hogy sokan másokhoz mérten gondolkodnak önmagukról. Vagyis, ha van valaki mellettem, akkor érek valamit, ha pedig nincs mellettem senki, akkor értéktelen vagyok.

Szomorú, boldogtalan rengeteg ember. Várják a tökéletes társat, és ha nem jön, akkor várakoznak tovább, boldogtalanul. „Majd ha megérkezik, akkor végre boldog leszek" – mondják. De addig szomorú arccal járnak a világban, és várakoznak.

Mindezzel csak egy baj van. Ha meg is érkezik, nem fog sokáig maradni. Ugyanis a társad, még ha a valóban hozzád illő társ lenne is, nem tud neked boldogságot adni. Hatalmas teher lesz neki, hogy tőle várod a megváltást, és nem tud majd megfelelni ennek az elvárásodnak. És igazából nem is kell, hogy megfeleljen neki. Mert a boldogságod forrása nem ő. Nem ő hiányzik ahhoz, hogy te jól érezd magad. Nem tőle leszel értékes, értéktelen, vagy elfogadható. A hiány belőled fakad, vele csak pótolni akarod azt, amit nem találsz. Önmagadat. Az elveszett részeidet, az életörömödet. Ha boldogtalan vagy nem tud hozzád kapcsolódni, egy másik, boldog ember. Esetleg egy másik boldogtalan, aki szintén keres valamit, és pótolni szeretné a hiányát. Veled. Így aztán csak pótlékok lesztek egymás életében. A hiányt ne egy másik emberrel próbáld kitölteni, mert ez a próbálkozás kudarcra lesz ítélve. A hozzád illő társat is be tudod vonzani az életedbe, de előtte magadban kellene rendet tenni.

Nézz körül a lelkedben. Ha még egyedül vagy, nem azért van, mert így ver téged a Sors. Hanem azért, mert így döntöttél. Még egyedül akarsz lenni. Még nem vagy kész egy kapcsolatra, még hiányzik valami. Lehet, hogy egy egészen kicsi darabka csak. Ha megszűnik a hiány, ha a boldogtalanság helyett az életöröm veszi át a helyet a lelkedben, megérkezik Ő is. Akkor már lesz helye, akkor már tud kapcsolódni, akkor már érezni fogja a hívást. Akkor már nem hiányt pótoltok egymás életében, hanem kiegészítitek egymás boldogságát.

Forrás: harmonet.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Sarolta, 2016.10.02. 11:27:39
Én válás után vagyok, babával. Nekem is furcsa a férjem hiánya, tudom ő is szenved. Tegnap nagyon szomorú voltam, baba is sírt a hasa miatt, de ma reggel csak nevetett. Csak le kell zárni az előző kapcsolatot, és jól érezni magadat. Szerintem minden attól függ hogyan állsz hozzá. Szeretnék jókedvű barátokat szerezni, találni egy közösséget, ahol jól érezném magam. Szívesen beszélgetnék érdekes dolgokról, házasságom alatt nagyon zárkózott voltam.
Rebeka, 2016.10.02. 1:52:23
Most,hogy olvastam ezt a cikket..iszonyú fáradt voltam-lelkileg..fizikailag is.(meg TE tudod, még beteg is vagyok...mégis mire végére értem..közben gondolkodtam az életemről..s rájöttem,hogy MÁSNAK még SOKKAL ROSSZABB..akkor rosszabb! Akkor nekem NEKEM - nincs jogom reklamálni..semmit.(Unoka Öcsém elvesztette mindkét lábát, nem lát..cukor beteg..magas vérnyomása van...mégis jókedvű..elég sokszor..igaz van Felesége- szép Családja..kis Unokája ...aki "csicsereg neki.."SZERETIK...Akkor én ? miért panaszkodnék...? "Fáj a gerincem-nagyon..szedem az orvosságot, glutén érzékeny vagyok, (nem hízom el...)vashiányos és vérszegény vagyok..de a szívem JÓ...FIZIKAILAG és lelkileg is...Családom is szeret- Unokáim is
Jók-szépek- szorgalmasak....Társam -sajnos már 9-ve..NINCS..Pedig jó lenne.. ha VALAKI..reggelente-egy puszit adna..egy simogatást- s lenne kinek: SZÉP REGGELT-kívánni...
De "magányosnak nem érzem magam-csak egyedül!!!!élek..De OPTIMISTA VAGYOK..LESZ MÉG "VALAKI aki rám mosolyog..Pedig TE (Szerző!!) tudod,hogy "NEM 20 ÉVES VAGYOK...!" a NAPOKBAN OLYAN kedvességet-tiszteletet kaptam...hogy ....csak örömöm volt...Nem ismeretlen volt az Illető..de személyesen akkor ismertem meg..Bátran mondom, az Unokám is "majdnem lehetne"..De tisztelete,embersége, figyelmessége....nagyon -nagy erőt adott...pedig "nagyon elfoglalt..EMBER"..mégis ELFOGADTA a tanácsom...nem volt nagyképű..aranyos volt.."Barátok lettünk...(jó értelemben..) Nagy erőt adott...Rájöttem..NEM panaszkodom..és hiszem, hogy hamarabb is gyógyulok..minden "apró dolognak örülök..-mert így van-és lesz értelme a további életemnek...s optimistán hiszem:süt még nekem is a Nap? Nem adom fel!!!! (igaz erre soha nem is gondoltam..!!! :-) :-) :-)Mindnyájatoknak SZÉP napokat...Kívánok..Szép reggelt! Rebeka....2016 10 02 1:52

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások