optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Az önértékelés a boldogság kulcsa

Az önértékelés a boldogság kulcsa

2006.08.24.

Persze nem várhatja az ember leánya, hogy a sült galamb fehér lovon betoppanjon hozzá, de lehet, hogy az sem túl jó taktika, ha túl határozottan keressük a boldogságot. Inkább műveljük saját kertjeinket.

Miért is teszünk meg olykor épp ésszel felfogva túlságosan sokat vagy esztelen dolgokat a másikért? Talán, mert nem értékeljük eléggé saját magunkat, és görcsösen ragaszkodunk ahhoz, akit kicsit már megismertünk, mintha esélyünk sem lenne egy másik szerencsés találkozásra. Régi bölcsesség szerint azokat a dolgokat nem szabad erőltetni, amik nem mennek maguktól, különben később fogja megbosszulni magát a dolog, és az már nem fog valami szépen festeni. Vannak olyan gyarlóságai a másiknak, amik felett nem éri meg szemet hunyni, a keserű döntések meghozásához azonban mindenek előtt arra van szükség, hogy tisztában legyünk magunkkal, és szeressük magunkat eléggé ahhoz, hogy magunk mögött hagyjunk egy olyan kapcsolatot, amelyben több a szenvedés, mint az öröm. Az első lépés tehát az önbecsülésünk felébresztése. Ha folyton rossz lóra teszel, és olyanokkal kezdesz, akik nem érdemelnek meg, akkor lépj ki a randik mókuskerekéből, és hagyj egy kis időt magadnak, hogy megkedveld magad, és megtanuld értékelni azt, aki vagy, bontakoztasd ki magadat mindabban, amire vágyakozol, és ami iránt tehetséget érzel, csak eddig nem szakítottál rá elég időt. Ha nem működik ez a dolog, még mindig segítséget kérhetsz szakemberektől, de érdemes először a saját erődre támaszkodva megpróbálni kimászni a gödörből.

Forrás: http://www.holgyforum.hu/eletmod.asp?newsid=27131

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások