optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Tudományos kutatás(OK) > Az optimisták gyorsabban gyógyulnak

Az optimisták gyorsabban gyógyulnak

2017.02.23.

Német tudósok szerint ritkábban lesznek náthások azok, akik optimistán élik az életet! A kérdést vizsgaidőszakban terhelt egyetemisták esetében vizsgálták.A kutatók már korábban is kimutatták, hogy a stressz ártalmas az immunrendszerre, a stressztől szenvedő emberek ezáltal fogékonyabbak a betegségekre, a külső hatásokra.

"Tudni akartuk, vajon fordítva is igaz-e, hogy a fertőzés veszélye csökken a pozitív életszemlélet révén"- mondta Heiko Schulz pszichológus.

A Hamburg-Eppendorf Egyetemi Klinika és a Techniker Krankenkasse (TK) közös kutatásában 43 fiatal nő és 37 férfi vett részt, átlag életkoruk 23 év.Az alanyokat - saját bevallásuk, gondolkodásuk alapján - optimista és pesszimista csoportra osztották.

A kutatók kétszer - egy alkalommal a vizsgaidőszak folyamán, majd még egyszer közvetlen a végét követően - vizsgálták a részvevőket aszerint, hogy mennyire "fertőzöttek".

A szakemberek olyan egyértelmű tünetekre voltak kíváncsiak, mint például a bepirosodott orr, a köhögés és a torokgyulladás, krákogás.Nem meglepő módon kiderült, az optimista hallgatók nemcsak, hogy kevésbé stresszesen kezdték a számonkérés időszakát, hanem jóval kevesebb "fura" tünetet produkáltak - számolt be Claus Vögele, a kutatásban szintén részt vevő Roehampton Egyetem oktatója.

A kutatásban kizárólag csak a vizsgaidőszak által okozott stresszfaktort figyelték, messzemenő következtetéseket pedig nem akartak levonni - jegyezték meg a tudósok, akik hozzátették: megfigyelhető folyamatként egyértelműen felismerhető, hogy a pozitív életszemlélet jó hatással van az egészségre, így a vizsgákra és azok kimenetelére is.

A diákokon végzett felméréséhez szinte közel azonos eredményt hozott egy idősek otthonában végzett kutatás. Az otthon optimista alkalmazottai jobban bírták a feszültséget, és átlagosan két nappal rövidebb ideig voltak betegek pesszimista munkatársaikhoz képest.

Forrás: http://www.fhshh.com/optimists-have-fewer-colds.html
ill.
http://cut-e-science.blogspot.hu/2012/02/think-yourself-healthy.html

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
SZaBÓsz. LÁSZLÓNÉ HÉDI, 2017.04.03. 5:20:21
Sok mútétem mentem keresztül. miután a férjrm meghalt 46 évesen . É 45 voltam a fi előtt indok mélül felmondtak. túéam akkor érettségizett,Katonai főiskolát ott kellett hagyni a család eltartása miatt. jött az unoka. 33 munkaügyi, pénzügyi pályám után 1 évvel a 40 éves munkaviszony előzz insok nélkül femondtak. ttúléltem. nyugdíjas vagyok, egyedül élrk a nagy lakéaban deviza hirllr. fuam támogat Eladom a lakást hitelt ifizete,m kiisebb lakásba a tart, nélkül a pénzből mrgéle. közben kaptam 4 agytombózist. TÚLÉTEM! vannak dolgaim, szüsg van rám, ennyi. Hédi Üdvölettel!
Rebeka , 2017.03.18. 6:35:00
ELKÜLDTEM a másod éves , fiatal..EGYETEMISTA UNOKÁMNAK,KIM-ÁRNIKÁNAK..A gondolatokat, nem árt ha tudja..2017 03 17. 17:23
Rebeka , 2017.03.01. 13:07:57
Én MÁR NEM tartozom az EGYETEMISTA korosztályhoz! De...náthás: 12 éve voltam .Vírusos influenzám PEDIG pontosan emlékszem..1968 februárban voltam..Oltást....egyszer kértem 6 éve. (Okom volt rá.:Unokám akkor, abban az évben 21 évesen ment Londonba nyelvet -tanulni..dolgozni..most idén lesz 27 éves...Egyetemet végez és közben előtte is...most is dolgozik, a tanulás mellett. Idén végez!)
Miért írtam ezt le ? Én..próbálok "nagyon optimistán élni.." de rengeteg STRESSZ ÉR..Bizonyára , 2 év óta sajnos a gerinc problémámhoz, s a 7 hónapja kialakult GLUTÉN ÉRZÉKENYSÉGEMHEZ is a Stressz hozzájárul.Minden étkezést-javasolt tornát betartok, eszem az immunerősítőt...stb....még sem javulok.! Tudnátok valamiben nekem segíteni????
Köszönöm. Rebeka 2017 03 01 13:07

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások