optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Az optimisták később halnak!

Az optimisták később halnak!

2008.05.20.

Az optimisták tovább élnek és egészségesebbek 

A nagyon optimisták később halnak. A szív-bypass műtéten átesett betegek ritkábban kerülnek vissza a kórházba, ha optimisták. A pozitív érzelmeket mutató emberek vérnyomása alacsonyabb. A legpesszimistábbaknak kétszer akkora esélye van a szívbetegségek kialakulására, mint a legoptimistábbaknak.

Vajon az optimizmus maga teszi egészségesebbé az embereket, vagy épp fordítva: az egészségesebb emberek derűlátóbbak? Hogy jobb rálátásuk legyen, a tudósok az előzetesen fennálló egészségi állapotokat mérték fel.

Azt találták, hogy a már meglévő betegségek nem cáfolják az optimizmus előnyeit, ahogy azt a Harvard Men’s Health Watch májusi számában olvashatjuk. A kutatók azt találták, hogy például a lelkierővel kapcsolatban, a többféle betegségben szenvedő idősek is azt állították, szépen öregedtek meg. Egy másik tanulmány felfedte, hogy a beteg és sérült emberek nem süllyednek saját nyomorúságukba, mint azt sokan gondolják.

Egy harmadik tanulmány szerint az optimizmus az agyban azt a területet serkenti, mely hibásan működik a depressziós betegek esetén. De vajon miért éri meg optimistának lenni? Talán az optimisták azért egészségesebbek, mert egészségesebb életmódot folytatnak, erősebb szociális kapcsolatokat építenek ki, jobb orvosi ellátásban van részük, sejteti a Health Watch cikke. A stresszt is fő gyilkosként tartják számon, mivel olyan hormonokat szabadít fel, mely zavarokat okoz a szervezetben a fogínytől a szívig.

Az optimistáknak valószínűleg alacsonyabb a stresszhormon-szintjük. Az öröklődés is szerepet játszhat. Lehet, hogy a gének szabályozzák, ki lesz optimista, és esetleg ugyanezek a gének felelősek az egészségért és hosszú életért. Több kutatásra van szükség, mert lehet, hogy összetett folyamatok is szerepet játszanak ebben.

Forrás: http://eletmod.hu/tart/cikk/j/0/13636/1/eletmod/

Az_optimistak_tovabb_elnek_es_egeszsegesebbek

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások