optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Az őszintén elbűvölő emberek 10 szokása

Az őszintén elbűvölő emberek 10 szokása

2016.08.26.

Alapvetően olyan emberekkel szeretünk kapcsolatot létesíteni, akik mellett úgy érezzük, nem kell feszengenünk, nyugalom és melegség jár át, akik érdeklődnek irántunk, és akiknek érdekel a mondandójuk. Természetükből fakadóan elragadó emberekkel szeretjük körülvenni magunkat. Milyenek ők? Szándékosan megmutatják, hogy ők is sebezhetőek; Őszintén örülnek, hogy találkoztak veled; Ellentmondás helyett egyetértést keresnek....

Alapvetően olyan emberekkel szeretünk kapcsolatot létesíteni, akik mellett úgy érezzük, nem kell feszengenünk, nyugalom és melegség jár át, akik érdeklődnek irántunk, és akiknek érdekel a mondandójuk. Természetükből fakadóan elragadó emberekkel szeretjük körülvenni magunkat.

Szándékosan megmutatják, hogy ők is sebezhetőek.

Az elragadó emberek nem próbálnak semmiféle viaskodásban felülkerekedni. Udvariasak és puszta lényük lenyűgöz. Ha arról van szó, elismerik, ha tévedtek, bevallják gyengeségeiket.

Tegyük fel, hogy találkozol egy ismeretlennel, aki így próbál beszélgetést kezdeményezni veled: „Épp tegnap értem haza a három hónapos ázsiai körutamról, két nap múlva pedig indulok Dubaiba három hétre. Mit tehetnék, ha egyszer ilyen szuper munkám van?" Ne próbálj nyerni, hagyd rá. Reagálj valahogy így: „Remekül hangzik! Mindig is el akartam jutni Ázsiába, csak úgy sárgulok az irigységtől. Milyen állással sikerült mindezt nyélbe ütnöd?"

Az elbűvölő emberek eléggé magabiztosak ahhoz, hogy bátorkodjanak megmutatni, sebezhetők. Tudják, néhányan talán elámulnak a felszíni csillogástól, de hosszú távon mindenki az eredetiséget, a valódiságot kedveli és értékeli.

Öszintén örülnek, hogy találkoztak veled.

A szemedbe néznek. Mosolyognak, ha mosolyogsz; homlokukat ráncolják, ha homlokodat ráncolod, és bólintanak, ha bólintasz. Egyszerű, nonverbális módon utánozzák a mimikádat – nem majmolnak, csupán viselkedésedre fókuszálnak, figyelik, mit mondasz. Az effajta visszajelzés segít két ember között kapcsolatot kialakítani, a kapcsolatteremtés pedig a báj esszenciája.

Ellentmondás helyett egyetértést keresnek.

A vélemény-összekülönbözés kedvelt eszmecsere. Az elbűvölő emberek különböző vélemények helyett közös pontokat keresnek.

Nem riadnak vissza az érintés erejétől.

Az érintés befolyásolja a viselkedést, növeli az egyetértés esélyét, a testi kontaktot létesítő embert barátságosnak tűnteti fel, sőt mi több, az üzletkötésben, értékesítésben is segít.

Mondjuk, ha épp gratulálsz valakinek, a szavaid őszinteségét támasztja alá, ha kezet is ráztok, vagy gyengéden vállon is veregeted az illetőt.

Gyakran nevetnek saját gyengeségeiken.

Nem félnek olykor-olykor bohókásnak tűnni. Mikulás jelmezben síelni elvetemült ötletnek tűnhet, de az elragadó emberek nem bánják, ha olyan szituációban találják magukat, amiben nem legjobb oldalukat mutatják. Mikor gyengeségeiden nevetsz, az emberek nem rajtad nevetnek, hanem veled. Rájönnek, nem a világ vége leengedni néha a saját maguk köré épített falakat.

A szociális Jiu-Jitsu mesterei.

Néhány embernek ravasz trükkök lapulnak a zsebükben, amivel rávesznek, hogy őszintén beszélj önmagadról. Őszintén tudni akarják, mit gondolsz, és ez meglepően nyitottá varázsol téged. Úgy érzed, te vagy a világ legérdekesebb embere a földön. És roppant hálás vagy nekik, amiért a segítségükkel így érezhetsz.

A „felszolgáló-teszt"-en is átmennek.

Elmész vacsorázni valakivel, aki varázslatosan kedves veled, míg elutasítóan, undok módon beszél a felszolgálóval. Ezt nevezzük a felszolgáló-tesztnek. Az elbűvölő embernek úgy gondolják, mindenki tiszteletet és kedvességet érdemel, és ehhez mérten kommunikálnak az őket körülvevőkkel.

Jó a névmemóriájuk.

Az elragadó embernek nem csupán nevekre emlékeznek kifogástalanul, de gyakran az apró részleteket is megjegyzik. Ettől jobban érezzük saját magunkat, ezt az apróságot úgy dekódoljuk magunkban, hogy számítunk, ha csupán a legkisebb mértékben is. És természetesen ezáltal az érzést kiváltó embert is jobban kedveljük.

Nem hencegnek.

Talán ismernek híres embereket, talán nem, nem kötik az orrodra. Hisz nem ebben rejlik természetes bájuk.

Hagynak téged kiteljesedni.

És ettől különlegesnek érzed magad. Mert az is vagy.

Forrás: style.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Csaba, 2016.08.26. 13:17:04
Sapere aude, incite
Péter, 2016.08.26. 11:50:40
Felszolgáló-teszt? Szerintem aki elbűvülő az nem játszmázik, igy a felszolgálókkal se teszi. Ez szerintem olyan mint a tükör. Ha belenézün kés kedveséget látunk, akkor azt fogjzuk visszakapni. Ha meg nem, akkor se leszünk pokrócok... :)

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások