optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Tudományos kutatás(OK) > Duchenne-mosollyal új kapcsolatokra teszel szert.

Duchenne-mosollyal új kapcsolatokra teszel szert.

2015.06.27.

A mosolygás új kapcsolatokat eredményezhet - Egy őszinte mosoly a legfrissebb kutatás szerint hozzásegíthet bennünket egy új barátság vagy szerelmi kapcsolat kialakításához. Mégpedig azért, mert az emberek sokkal jobban reagálnak a pozitív érzelmekre új kötelékek kialakítása esetén, mint az olyan negatív érzelmekre, mint a szomorúság, a harag vagy a megvetés.


A kutatók ugyanakkor azt is hozzátették, hogy nem érdemes mosolygást tettetni azért, hogy elnyerjük mások szimpátiáját, mert könnyű észrevenni, hogy a mosoly őszinte, vagy sem. Az egyik kísérletükben a kutatók azt mutatták ki, hogy a randevúzó párok pontosan nyomon tudták követni partnerük pozitív érzelmeit. A második kísérlet azt mutatta, hogy a résztvevők közelebb érezték magukat idegenekhez, akik pozitív érzelmeket fejeztek ki, és szinte ösztönösen vonzódtak a pozitív érzésekhez.

A szakértők a Motivation and Emotion szaklapban közzétett tanulmányukban arról is beszámoltak, hogy az emberek a pozitív érzelmeiket az úgynevezett Duchenne-mosollyal fejezik ki, amely a szemek és az orcák körül lévő két arcizom együttes mozgásával jár, és főként akkor következik be, amikor az emberek őszinték és boldogok. Mások ezt a fajta mosolyt őszintének látják, ezért segít a társas kötődés kialakításában. A tanulmány szerzője, Belinda Campos, a Kalifornia Egyetem irvine-i fakultásának munkatársa elmondta, hogy az emberek rendkívül jól ismerik ezt a fajta mosolyt, és hatékonyan képesek észrevenni a tettetett mosolyt. A kutató úgy véli, az eredmények újabb bizonyítékként szolgálnak arra, milyen fontosak a pozitív érzelmek a társas közegben, és kihangsúlyozzák a pozitív érzelmek kifejezésének jelentőségét az új társas kapcsolatok kialakítása során.


Forrás: vital.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Péter, 2015.08.04. 6:47:51
Szerintem a mosoly nem visszautasíthatatlan, hanem ragályos. Mosolyogj, szép az élet.
Mari, 2015.08.03. 18:54:29
A mosoly valóban hat, a manipuláció egyik legerősebb fegyvere, hisz visszautasíthatatlan :)
Rózsahegyi Márk, 2015.07.01. 7:49:04
Én azt szoktam mondani, azért mert mert az apám ütött engem, nem kell hogy én is üssem a gyerekemet. Szóval szerintem aki optimista az pont a nehézben mutassa ki az optimizmusát, hogy mosolyog. Na nem vigyorog, hanem mosolyog, mert sosem tudhatod ki szeret bele a mosolyodba. És én mitől vagyok ilyen okos? :) Hát mert kipróbáltam és működik. Te milyen embertől vennél valamit? Aki mosolyog és ezzel bizalmat, pláne önbizalmat áraszt vagy aki fapofával, olyan mísz formában akarja rád-sózni a portékáját. Kutatások bizonyítják, hogy ma már kell valami plusz ami élményt ad a vásárláshoz, ezért újra divatba jön hogy a kiszolgálás egy szolgálat. Szolgáltass vidámságot, élményt és a vevő hoz magával egy másikat. Szóval csak javasolni tudom, hogy változtatást akarj elérni az életedben, akkor változtass a szokásaidon és mosolyogj többet. Az eredményre nem kell éveket várni.
Erdei Lászlóné, 2015.06.30. 14:35:53
Sajnos a jelenlegi helyzet/az országban/ nem sok mosolyt fakaszt. Mi pedig nap min t nap szembesülünk a jelennel és ez rányomja bélyegét az életünkre.
Krisztina, 2015.06.30. 12:17:23
Szerintem a mosoly inkább jó feszültségoldó, kedves
gesztus, de új kapcsolatokat nem lehet teremteni
vele, ahhoz ez kevés.
Kende F.Csaba, 2015.06.27. 16:21:23
A mosoly szemelyes - magantulajdon.
A pozitiv esemenyeknel meg mama mopsolyoghatunk ...
De mama azert sokszor megfagy a mosoly az arcunkon... a mai vilag helyzetebe
Oszinte udvozlettel
Kende F.Csaba - Kassa ( Rakoczi varosa /

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások