optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Egy klubtag felhívása

Egy klubtag felhívása

2004.10.20.

Tisztelt fiatal!

Bár ez a felhívás felnőtteknek is szól, mégis neked íródott elsősorban. Remélem, a következő sorok olvasása mély gondolkodásra ösztönöz, és hatással lesz arra, ahogyan a jövőben élni fogsz, hiszen a jövőnk attól függően lesz jó vagy rossz, hogy most a jelenben mennyire vesszük komolyan a változtatásokat.

Talán nem kell külön említenem, te magad is észreveszed, hogy az emberek nagy százaléka mekkora mértékben áll a pénzközpontú életszemlélet hatása alatt. Az állandó rohanás miatt nem jut időnk egymásra, de ez a kisebb baj, a társadalmi megosztottság, a kapzsiság, a kizsákmányolás, stb. remek táptalajául szolgál annak, hogy az embereket egymás ellen fordítsa, tönkretegye az életünket, a környezetet és még lehetne tovább sorolni.

A lényeg az, ha ez továbbra is így fog folytatódni, a kilátások nemhogy javulni nem fognak, hanem egyre rosszabb lesz, míg végül magunk is elpusztulunk. Én - vagy inkább többes szám első személyben, mi, elvégre nem saját, hanem közös az érdek - ezt a felhívást terjesztjük, minél több fiatalhoz el szeretnénk juttatni, mert az a célunk, hogy az élethez való lehetőségünket jobbá tegyük.

Ha neked fontos, hogy igazi minőségi életet élj, aminek alapját az egység, összetartás, kölcsönös bizalom képezi, és ha szeretnéd, hogy mindez ne csak szavakból álljon, hanem érzékelhető valóság legyen, akkor csatlakozz a programunkhoz, hogy így szervezetten együttműködve közös erővel, egyre több fiatalt bevonva el kezdjünk "építeni". (A jó példán felbuzdulva talán a felnőttek, a politikai vezetők is támogatni fognak, és tesznek is valamit annak érdekében, hogy minden a tervek szerint működjön).

Tehát most, amikor ilyen válságos időket élünk, időszerű cselekedni. Persze nem egyszerű ezt megtenni, attól a mocsoktól ami beszennyezte az emberek lelkét, a negatív, pusztító érzelmek állandó jelenlététől. Az ettől való megszabadulás elvonási tüneteket produkálhat, és mint egy gyilkos méreg arra kényszeríthet, hogy újra visszatérj a régi életformához.

Ha viszont hagyok, hogy az egység, összetartás szelleme hatással legyen rád, akkor arra fogsz indíttatást érezni, hogy sikeresen küzdj ellenük. Az az út nehéz, ami ehhez a békés, harmonikus emberi társadalomhoz vezet, sok akadály kerülhet utadba, és lehet, hogy olyan dolgoktól is meg kell válnod, amik a kényelmedet szolgálják, de ne engedd, hogy ezek elkedvtelenítsenek.

A hasonlat kedvéért képzeld el, hogy olyan helyen élsz, ahol veszélyben az életed, és az egyetlen út, ami ebből a veszélyes helyzetből kivezet, egy olyan erdő, ahol hatalmas vastag kerítések, kidőlt fatörzsek állják utadat, viszont tudod, hogy az út vége egy olyan környezetbe vezet, ami határtalan nyugalmat árasztó erejével az öröm, megelégedettség forrását nyitja meg benned. Vajon mit teszel?

Visszafordulsz inkább, vagy átküzdesz az akadályokon? gondolj arra, és abból meríts erőt, hogy kamatostul meg fog térülni, amit ennek érdekében teszel! Hosszú távon ez lesz a legjobb befektetés. És egy napon arra fogsz ébredni, hogy az, amiről ma még csak olvastál, valósággá vált. Azon a bizonyos napon azt fogod gondolni, hogy mindaz a harc, amit azért tettél, hogy jobbá tedd életed, hozzájárulva ezzel ahhoz is, hogy a környezetedet jobbá tetted, azzal fogod nyugtázni, hogy megérte, emberek!

EZ AZ ÉLET CÉLJA!

A döntés a kezedben van, már csak rajtad múlik, hogy mire használod fel. Ha a pozitív érzelmek fontosságát tartod szem előtt, biztos lehetsz, hogy a jövő is biztos, megalapozott lesz. Ha viszont nem, akkor még kegyetlenebb időknek nézhetünk elébe, de akkor már késő lesz sírni!

Remélem, az itt olvasottak mélyen beleépülnek a gondolataitokba, és cselekvésre ösztönöznek.

(Szívesen várunk ötleteket, amelyek a mozgalom gyakorlati célját hatékonyan előrehajtják)

Üdvözlettel:

Ölhorn Attila

(Egy fiatal -22 éves- klubtag)

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások