optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Híres emberek - Optimista riportok > Fortissimo [Kuna Family együttes]

Fortissimo [Kuna Family együttes]

2004.10.14.

Édesapánk Kuna Lajos zenetanár hatására kezdtünk el érdeklődni a hangszerek iránt, a zenét és a színpadot már óvodás korunkban megszerettük.

Kisebb-nagyobb kitérőkkel mindannyian egy-egy rézfúvós hangszer mellett kötöttünk ki és a kezdeti játékos együtt muzsikálásból észrevétlenül alakult ki az együttes. Hivatalosan 1993-ban léptünk a nagyközönség elé, amikor a Barcsi Nemzetközi Rézfúvós Zenei Fesztiválon a szakmai zsűri nívódíjjal jutalmazta játékunkat (ekkor a csapat legidősebb tagja csupán tizenegy éves volt).

1997-ig leginkább kvintett voltunk, még csak komolyzenét játszottunk. Minden országos versenyt megnyertünk szólóban és kvintettben is. Külföldről folyamatosan nívódíjakat, különdíjakat hoztunk el. Pozsonyban kétszer is megnyertünk egy rangos versenyt.
1995-ben a Duna TV forgatott velünk egy filmet, ennek egyik műsorszáma volt a Rocky Mix című számunk. Egy diszkóban vettük fel, ahol természetesen táncolnunk is kellett. Asbót Kristóf, a rendező, amikor látott minket bulizni, azt tanácsolta, iratkozzunk be tánciskolába, mert mindannyian nagyon jól mozgunk. Meg is fogadtuk a tanácsát, így egyre közelebb kerültünk a "könnyebb" műfajokhoz. Meglehetősen egyéni táncos show műsorunkkal minden tévé csatornán szerepeltünk és szép sikereket értünk el hazánkban és külföldön egyaránt.

A multinacionális kiadók biztatására saját zenei anyagunkon kezdtünk dolgozni, így kialakult jelenlegi stílusunk. Mivel ezen nem nagyon szeretnénk változtatni, "leteszteltük" a közönséget és szerzői kiadásban megjelentettük első cédénket. Az albumon ismert komolyzenei műveket és világslágereket dolgoztunk fel, de ezeket mai stílusban, mai hangszerekkel, modern felfogásban szólaltatjuk meg.

Kuna Family

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások