optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Ha csúnyának látjuk magunkat!

Ha csúnyának látjuk magunkat!

2006.06.15.

Majdnem minden nő elégedetlen a külsejével - gyakran teljesen alaptalanul. Ez az érzés beteggé tehet: a pszichológusok beképzelt csúnyaságnak nevezik. De azt is mondják, hogy van gyógymód. Csak ki kell békülni a tükörrel.

 

Vannak napok, amikor elég egy pillantás a tükörbe : a hasam túl nagy, az orrom túl vastag, a melleim túl kicsik. Mindenkinek ismerős helyzet, hiszen aki kritikusan szemléli önmagát, ismeri gyengéit és erősségeit.

Az már más dolog, amikor kizárólag a hibáinkat kutatjuk. Ha hosszasan tanulmányozzuk arcunk minden négyzetcentiméterét, szemünket, szánkat, fogunkat és a mosolyunkat. Kipróbáljuk az összes elérhető kozmetikumot, végigszenvedjük a lapok minden fogyókúráját. S még így sem olyan az alakunk, mint Jennifer Lopezé vagy Claudia Schifferé. Szexuáltudományi kutatások szerint a nők legalább 20 százaléka szenved attól az érzéstől, hogy szépnek kell lenni. S persze mindenkinek megvan a maga szépségideálja.

A plasztikai beavatkozások száma pedig évről évre nő, a páciensek nagy része jól ismeri önmagát. Amikor valaki plasztikai sebészhez fordul, legtöbbször pontosan tudja, mit szeretne változtatni a külsején. A túlzott elvárások viszont a későbbiekben csalódást okozhatnak. A sikeres műtét sikerélményt ad, paciensnek, orvosnak egyaránt. Ha valaki elégedett a külsejével, az sugárzik róla, felszabadult és magabiztos lesz.

Pszichológusok gyakran felteszik a kérdést: mit lehet az úgynevezett „beképzelt csúnyaság" ellen tenni? Hiszen mindennap tökéletes szépségű, fiatal nők hada árad felénk a televízióból, az újságokból és az óriásplakátokról, akik mind-mind a siker, a boldogság érzését sugározzák. őket látva még inkább szembekerülünk a hibáinkkal. S az örökös elégedetlenség valódi betegségek forrása lehet. Evés-, alvás- és anyagcserezavarok léphetnek fel, depresszióssá válhatunk. Ráadásul családi, baráti és munkahelyi kapcsolataink is tönkre mehetnek.

Békülés

- Gondoljunk tudatosan kevesebbet a „hiányosságainkra". Segít, ha például szép tájakra, kellemes élményekre emlékezünk.
- Töltsünk kevesebb időt a tükör előtt. Kettőnél több tükör felesleges a lakásban.
- Fontos, hogy testünk örömöt jelentsen. A tánc minden formája, a jóga, a masszázs ellazít.
- Kerüljük a teljesítményt cél! zó sportokat.
- Hallgassunk olyan zenét, ami jókedvre derít. - Kérjük meg a barátokat, mondják el, mely belső tulajdonságainkat tartják a legjobbaknak.
- Töltsünk több időt a családdal, élvezzük a szerelem, a szeretet megnyilvánulásait.

Forrás: http://www.hirtv.hu/?tPath=/eletmod/&article_hid=102662

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások