optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Hahotavilágnap - A nevetés a lélek tánca

Hahotavilágnap - A nevetés a lélek tánca

2006.05.08.

Egy Indiából elterjedt hagyomány alapján a 90-es évek óta május első vasárnapja egyben hahotavilágnap is, amiről a föld számos országában emlékeznek meg népes nevető-találkozókkal. A budapesti kacagó-találkozó alapgondolata is egy különleges, ugyankkor egyetemes emberi érték, a nevetés képessége volt.

Könnyed bemelegítő kacagással kezdődött a Gellért-hegyre meghirdetett találkozó. A nevetés világnapját ünneplő klubtagok azonban nem minden ok nélkül hahotáznak. A nevetés a lélek tánca! - tartja a közismert keleti bölcsesség. A statisztikák szerint viszont mégis egyre kevesebbszer élünk vele. Míg gyermekkorunkban átlagosan napi 400 alkalommal nevetünk fel, a felnőtt átlag már csak alig 15.

"Egy indiai orvos, Madan Kataria kitalálta azt, hogyan lehet ötvözni a jógát és a nevetést. A közös nevező: a mély légzés. Így rá tudja venni az embereket akkor is a nevetésre, ha nincs rá semmi okuk. Mert szükségük az biztos hogy van rá" - hangsúlyozta Domján Ferenc okleveles jóga-nevetés oktató.

A kacagó jóga gyakorlói szerint a rendszeres nevetés javítja a légzést, csillapítja a fájdalmat, oldja a feszültséget, csökkenti a stressz ártalmait, erősíti az immunrendszer védekezőképességét, megelőz és gyógyít, sőt még a mellékhatásai is mind előnyösek. (zsi)

 

Forrás: http://www.hirtv.hu/?tPath=/szines/&article_hid=97198

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások