optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Hogyan lehetsz sikeres? Egy módszer a sok közül!

Hogyan lehetsz sikeres? Egy módszer a sok közül!

2014.10.13.

Életünk során sokszor kezdünk új dolgokba. Az elején minden csupa szép és jó, reményekkel, álmokkal teli... aztán jönnek a nehézségek és a pofonok... Mi befolyásolja a sikert? Most megtudhatod!Ha végiggondolod, életed sok apróbb, illetve nagyobb lépésből áll. Szinte mindegyiket egyedül kellett megtenned. Nem segített senki még akkor sem, ha te azt hiszed... Már kisgyermek korunkban is: hiába fogták kezünket az első lépéseknél, a legfontosabb feladat végrehajtását egyedül végeztük.

Egy kisgyerek sem indul el, csak akkor, ha saját maga elhatározza. Felnőtt léted során is egyedül kell megbirkóznod mindennel. Az új feladatok, célok elérésének sikere csak rajtad múlik. Benned. Akármibe is vágsz bele, minden benne van az első lépésben! Ha félénk vagy, és nem bízol a cél elérésében, jobb ha el sem indulsz azon az úton, amire éppen tervezel rálépni. Úgyse fog sikerülni.

Csak és kizárólag akkor vágj bele bármibe is, ha százszázalékos vagy magadban és az ügyedben. Ne feledd: még a 99% is kevés! Legyél maximálisan optimista, és higgy mind a cél elérésében, mind önmagadban. Ezeket még akkor is tartsd szem előtt, ha utad során számos akadály gördül eléd. Meg tudod oldani! Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell, és biztos lenni abban, hogy képes vagy rá.

Sokan vannak, akik ugyan a kezdő lépéseket optimistán teszik meg, de az út elején, közepén a problémákra reagálva hitüket vesztik. Õk szintén nem tudják végigcsinálni azt, amit elterveztek. Pedig fel kell készülni a rossz napokra is. Lelkileg. Ha kellőképpen felkészültek vagyunk, jöhet bármi és bárki, nem téríthet le utunkról semmi és senki, még akkor sem, ha számos akadály gördül elénk.

Vonzd be a jót, a sikert életedbe! Már az első lépéseknél, s mindvégig utadon, a célod eléréséig csak a „társaid lebegjenek lelki szemeid előtt". Semmi mással ne foglalkozz. A többi majd magától megoldódik. Optimizmus, hit és eltökéltség: ők lesznek társaid a siker felé. Ha csak egyikük is hiányzik belőled, kétséges a végkifejlet.

Ha manipulálni szeretnéd magadat, megteheted! Ebben segítségedre lehet egy olyan tárgy, ami erőt és önbizalmat ad számodra. Azt is megteheted, hogy egy ösztönző mondatot írsz egy papírra, amit jól  látható helyre teszel. Minden nap olvasd el, vagy csak akkor, ha úgy érzed, szükséged van egy kis támogatásra, mert erőd és hited lankad. Mindegy, mit használsz, a lényeg, hogy tarts ki, és egy lépést se hátrálj, egy kicsit se inogj meg!

Forrás: Takács Krisztina

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Rózsahegyi Márk, 2014.10.14. 10:42:55
Kedves Nelli. Azt szoktam mondani, hogy nem mindegy mit írnak majd az ember félfájára, "élt 95 évet, vagy félt 95 évet". Ön az életének egy nagyon fontos szakaszában, ráébredt arra, hogy félt 70 évet. De vagy egy jó hírem, még van legalább 25 éve hogy NE FÉLJEN, hanem éljen. Ön megtette az első és legfontosabb lépést ennek érdekébe: Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek. Tudni kell, hogy sosincs késő, jobbá tenni az életét. Az első, hogy megváltoztassa a dolgokról alkotott világát. Van egy film: Say Yes! Mondj igent. Ha változtatni akar az életén változtasson a hozzáállásán. És ne várjon erre holnapig. Itt és most. Menjen ki az ajtón, és csengessen be a szomszédjához, beszélgessen velük. Hallgassa meg az ő életüket és meglátja miben és hol lehet változtatni. Ne féljen, attól mit gondolnak a többiek, a lényeg hogy fejlődjön önmagához mérten. Ha elakad mi itt leszünk és segítünk. Szép napot!
Tóbiás Nelli, 2014.10.13. 22:07:35
Sajnos egész életemben szorongós és kishitű voltam, és nagyon kevés volt az önbizalmam.Nagyon sok dologba úgy fogtam bele, hogy "úgysem fog sikerülni". Most 70 évesen itt vagyok egyedül és néha úgy érzem, hogy céltalan az életem, de próbálok optimista lenni!.

Üdvözlettel Nelli

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások