optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Kaleidoskop - a kultúra nézőpontja - Napos oldal

Kaleidoskop - a kultúra nézőpontja - Napos oldal

2005.06.15.

Nem egyszerű feladatra vállalkozott Dr. Cronio Perez kolumbiai pszichológus és két lelkes magyar aktivista, akik 1998-ban megalapították az „Egy Optimista Magyarországért” Közhasznú Alapítványt.

Nagyon tudunk búsulni és siratni magunkat, ebben igazán széles tapasztalati kört alakítottunk ki. Bármi problémánk adódik képesek vagyunk napokig dagonyázni benne, de ha éppen derűs is lehetne az életünk keresünk gyorsan valamit, amin aztán aggódhatunk. Nehogy kilógjunk a sorból… Nos, az alapítvány ezt a hozáállást igyekszik megváltoztatni azzal, hogy rávilágít: az élet derűs oldala jobban élhető, nem kell folyton szorongani olyan dolgoktól, amik lehet, hogy be sem következnek.  

Az alapítványon belül működik az Optimista Klub, amelynek honlapját némi derű és jókedv után kutatva kerestük fel. Rákattantunk a www.optimistaklub.hu oldalra és egyből rózsaszínben láttuk a világot. Elmondhatjuk, hogy a honlap bámulása már valami bizsergető érzést kelt, mintha boldogsághormonok termelődnének valahol rejtetten.

A tréfát félretéve szögezzük le, hogy igazán hasznos az oldal, amelynek Fórumában a 8000 klubtagot lehet elérni, jó tanácsot kérni, vagy éppen csak véleményt megosztani. A honlap mai külsejét 2004. novemberében nyerte el, ekkor készült a megannyi új lehetőséget kínáló szolgáltatás, mint például az anonim pszichológiai tanácsadás vagy a mentálhigiénés segítségnyújtás. Ezek érdekessége, hogy bárki megírhatja a véleményét, így alakulhat ki az emberek között kapcsolat, amelyből ismeretségek, barátságok születhetnek. Az eseménynaptár rovatban minden érdeklődő könnyen megtalálhatja, hogy az általa beírt időtartamban milyen rendezvényeket szervez a klub. Az Optimista Klub saját optimista horoszkópot is megjelentett honlapján.

A netezők megismerkedhetnek KROKO-val is, amely egy saját fejlesztésű pszichológiai teszt (Kell a Remény az Optimizmus Kialakulásához Országszerte). A kitöltők a megküzdés, önértékelés, közvetlen optimizmus terén kapnak önmagukról visszajelzéseket.

Ha a portálra látogató úgy érzi, hogy egyetért az optimista 10 szabállyal, akkor lehetősége van az azonnali csatlakozásra, amely nem jár semmilyen kötelezettséggel, csak azzal, hogy másnak is terjeszteni fogja az optimizmust. Aki csatlakozik a klubhoz interneten vagy személyesen, rendszeresen kap tájékoztatást az Optimista Klub életéről, rendezvényeiről hírlevél formájában. Lehet ingyenes apróhirdetést elhelyezni, képeslapot küldeni, vásárolni, böngészni a linkgyűjtemények, rendezvényeken készült fényképek között és még számtalan más érdekességgel találkozhatnak az ide látogatók.
Ha felkeltettük figyelmét az Optimista Klub iránt vagy csak tudni akarja miért jobb az élet naposabb oldalán járni, akkor kattintson ide: www.optimistaklub.hu.

2005. 06. 14.


Forrás: link

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások