optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Újdonság(OK) > Krokovács Krokodizsi

Krokovács Krokodizsi

2004.10.14.

A rajzfilm főhőse Krokodizsi, egy optimista krokodil-gyerek, akinek családi háttere azonban súlyos konfliktusokkal terhelt. Édesapja Krokovács úr, aki alkoholproblémákkal küszködik. Korábban úszómesterként tevékenykedett, hiszen akkor a teljes foglalkoztatás biztosítása a főkrokodilok fontos célkitűzése volt.

A rajzfilm főhőse Krokodizsi, egy optimista krokodil-gyerek, akinek családi háttere azonban súlyos konfliktusokkal terhelt. Édesapja Krokovács úr, aki alkoholproblémákkal küszködik. Korábban úszómesterként tevékenykedett, hiszen akkor a teljes foglalkoztatás biztosítása a főkrokodilok fontos célkitűzése volt.

A változó körülmények arra kényszerítették a krokormányt, hogy ebben a kérdésben más álláspontra helyezkedjen. Rájöttek arra, hogy számos munkakör, különösen krokodilok számára, teljesen felesleges, így a következő feladat ezek felszámolása lett. Ilyen úton vált munkanélkülivé - többek között - szegény Krokovács úr is, aki a kétségbeesés egy hosszabb időszaka után vállalkozásba fogott: az uszoda privatizációja során egyszemélyes kft-t hozott létre, amelynek ő lett az ügyvezetője, ügyintézője és takarítója is egyben, de mégis leginkább az elsőt szokta ezek közül hangoztatni.

Új munkakörében persze felhagyott a hagyományos módszerekkel, hiszen már korábbi állása elvesztése is bizonyította, hogy a születésük pillanatától kitűnően úszó krokodiloknak nem igazán van szükségük úszás-oktatásra. Felismerve, hogy a megváltozott körülmények új igényeket gerjesztettek krokodil-társaiban, repülés-tanfolyamot indított, hogy egyúttal népének ősi szabadságvágyát is kielégíthesse. Krokovács úr igen kitartónak bizonyult, hiszen bár a kísérlet számos krokodil áldozatot követelt, szüntelenül folytatta, mivel azt az egyet már jól megtanulta az új rendszerben, hogy mindenkinek élnie kell valamiből.

Krokodizsi édesanyja, Krokovácsné asszony hétköznapi háziasszony, aki érzelmileg kissé labilis, gyakran depressziós. Viselkedése kiszámíthatatlan, környezetéhez való viszonyulása leginkább pillanatnyi hangulatától függ. Röviden úgy foglalhatnánk össze, hogy Krokovácsné asszonynak rossz természete van.

A krokók értelmező szótára rengeteg számunkra még ismeretlen, de könnyen érthető és gyorsan megjegyezhető szót is tartalmaz, mint pl. a krokocsma, krokoktél, krokocsi, krokoskola, krokolbász, krokóla, krokoldus, krokoleszterinszint, krokolléga, krokolostor, krokomédia (tv,radió, stb), krokoncert, krokondícionáló terem, krokongresszus, krokontroll, krokopasz, krokórház, krokozmosz, krokorrupció, krokozmetikus stb.

A főszereplő Krokodizsi, amint a neve is mutatja, hétvégeken disk jockey-ként működik a KROKO-CLUB nevű diszkóban, ahol a világszerte híres Krokoktélt készítik. Az itt szerzett pénzből segíti családját és fedezi a tanulmányaival kapcsolatos kiadásokat. Krokodizsi felismeri szülei nemzedékének hibáit, rossz szokásait, és úgy gondolja, a gyerekek feladata, hogy a felnőtteket megneveljék, megtanítsák őket örülni az apró jó dolgoknak is, hogy a szélesen elterjedt negatív gondolkodást és hozzáállást megváltoztassák.

Krokodizsi barátnője Krokodilla, aki nevét arról kapta, hogy születésekor, mivel nem sír fel, a saját elmondása szerint gonosz orvos elfenekelte, ami amellett, hogy egészséges lila színt kölcsönzött neki, maradandó élményként marad meg benne. Ezt a színváltoztató képességét később is megőrizte, s így , ha dühös vagy szomorú, akkor a lila szín különböző árnyalatait veszi fel, míg ha boldog például ha meglátja Krokodizsit, akkor rózsaszínű lesz. Krokodilla egy igen gazdag családból származik, ezért szülei tiltják neki, hogy találkozzon a szegényebb sorból való Krokodizsivel. De ő nem hajlandó szülei akaratának alávetni magát: azt teszi, amit a szíve diktál, titokban találkozik barátjával a folyóparton minden teliholdkor, vagy a diszkóban, ahol Krokodizsi a zenén keresztül üzeni neki, hogy szereti, és amikor Krokodilla testvére éppen nem figyel, táncolni is szoktak együtt.

Krokodilla bátyja rosszindulatú krokodil. Ellenzi húga kapcsolatát a disk jockey-val, és szereti igen fontos krokodilnak beállítani magát. Ehhez kitűnő eszközként szolgál legújabb típusú mobiltelefonja, amely persze mindig a legrosszabb pillanatban szólal meg. Általában csak édesanyja szokta felhívni, hogy ebédre vagy vacsorára hazarendelje. Azonban a mama igen elfoglalt, a rengeteg fogadás, party, a társasági élet sok időt felemészt, így gyerekeire kevesebb ideje és energiája jut, mint a szépségszalonra. Ezért főzni sem tud, csak tükörtojást, ami viszont kezd igen unalmassá válni Krokobunk számára, és ezt szóvá is teszi rádiótelefon-beszélgetései során. Ezek a csevegések általában úgy végződnek, hogy a mama dühösen lecsapja a telefont, -a kívülállók számára is jól hallható módon- mire fia hosszas tárgyalásba bocsátkozik a süket telefonnal különböző befektetésekről, részvény- és valutaárfolyamokról.

Az egyik következő szereplő Krokosz, aki mint a neve is mutatja, leginkább környezete rombolásával, szennyezésével van elfoglalva. Fekete füstöt okádó autójával járja az utcákat, szerteszét dobálja a cigarettavégeket, az üdítős dobozokat, és minden egyebet. Teste színe is sötétebb, mint a többi krokodilé, szürke, és ez a szürkeség gyakran egy füstszínű felhő formájában is körülveszi.

A legokosabb krokodil Krokos, aki a krokotudományos és technikai világnál mindig egy lépéssel előrébb jár, ezért már csak abban reménykedik, hogy a földönkívüli lényektől még tanulhat valamit, ha sikerül velük felvenni a kapcsolatot. Ha a krokók közül bárkinek valamilyen megoldásra váró technikai problémája adódik, Krokos segítségére mindig bátran számíthat.

A legidősebb és legöregebb kroko a falu szélén tornyosuló magas hegy tején lakik, ő a varázsló. A varázsló házában álló nagy távcsövön megfigyelhetők a környéken élő különböző kroko-törzsek. Sok helyütt elégedetlen, boldogtalan krokók élnek, gyakoriak a háborúk. Erről a bölcs varázslónak érdekes elmélete is született, a KROKONFLIKTUS KROKONCEPCIÓ TEÓRIA. Eszerint a krokodilok testét körülvevő aura annál vastagabb és fényesebb, minél boldogabb és elégedettebb az illető kroko.

A vékony aurával rendelkező, krokomplexusokkal, rossz krokontaktus-teremtő készséggel terhelt egyedek azonban hajalmosak arra, hogy belső feszültségeiket előítéletek, társaikkal szembeni agresszió formájában vezessék ki magukból. Az a krokodil, akinek alacsony az önértékelése, nem képes önmagát szeretni, az más krokókat sem tud szeretni, sőt, a környezete számára sem könnyű egy ilyen kiegyensúlyozatlan, ellenséges társat elfogadni. Mivel a társadalmat az egyes krokók építik fel, az alacsony önértékelés elterjedése az egyén izolációjához, a társadalommal való szembefordulásához, végső soron pedig a kroko-társadalom szélsőséges individualizálódásához vezethet.

Ha a krokodilok közösségében valamilyen probléma, konfliktus alakul ki, Krokodizsi és Krokodilla meglátogatják a varázslót. A mindent látó varázsgömbből megismerkednek a konfliktus történetével, előzményeivel, a szereplőkkel és az ő álláspontjaikkal. Megkeresik a legfontosabb fordulópontokat, és idő-varázslat segítségével visszamennek ezekhez az alkalmakhoz, hogy megfelelő beavatkozással jobb irányba tereljék az eseményeket. Így a történetek mindig a konfliktusos helyzetek megoldásával vagy legalább a negatív kimenetelek csökkentésével zárulnak.

KEDVES OPTIMISTA BARÁTUNK,

Ha tetszett ez a rajzfilm-terv és úgy gondolod, hogy szeretnél a televízió képernyőjén is találkozni a szereplőkkel, kérjük, hogy te is segítsd munkánkat. Örömmel vesszük, ha elküldöd ötleteided, amelyeket felhasználhatnánk a film elkészítésében.

Írhatsz történeteket, epizódokat, akár kitalálhatsz új szereplőket vagy helyszíneket is. Különösen érdekes lenne számunkra, ha olyan történeteket írnál, amelyek a kábítószer-és alkoholfogyasztással, dohányzással, emberi és gyermeki jogokkal, a toleranciával vagy a környezetvédelemmel kapcsolatos véleményedet fogalmazzák meg, de bármi más témáról is szívesen vesszük gondolataidat, ötleteidet.

Szeretnénk, ha történeteitekből kiderülne, hogy azokat igazi, pozitív gondolkodású Optimista Klub-tagok írták.

Előre is köszönjük segítségedet.

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások