optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Szépirodalom > Megjelent

Megjelent

2007.05.04.

A közelmúltban, a Budapesten lezajlott XIV. Nemzetközi Könyvfesztivál tiszteletére jelent meg A holdsarló fénye című fantasy trilógia első epizódja, amely A Birodalom árnyékában alcímet viseli. Szerzője magyar, ám az anyaországon kívül élő Robert Locksmith. A regény cselekménye egy messzi-messzi világban játszódik, valahol a galaxis peremén, ahol a varázslás fogalma ugyanolyan közismert, mint bármely más törvényszerűségé. A rendkívül kidolgozott, hosszú időn át íródó olvasmány saját honlappal is rendelkezik, mely megtekintésére valóban érdemes időt fordítani:

http://www.aholdsarlofenye.com

Picit bővebben...
Alig egy évszázaddal a lovagok korának nevezett történelmi periódus kezdete után az óvilág jól ismert színterén, a domináns nagyhatalom császára, II. Tyros viharfellegeket készült megidézni a kontinensen. Tudomására jutott, hogy a civilizáció peremvidékén túl, az egykori ősök által emelt misztikus Piramisföldön nyugszik fel nem fedezett rejtekhelyén a legendás, varázserővel rendelkező ereklye, mely viselőjét egyedi hatalommal ruházza fel: képes lesz uralni a világot. Az imperátor parancsára titokban független csapatok indultak útnak, hogy megszerezzék a csodát, ám küldetésük mindannyiszor kudarcba fulladt: nem tudták, hogy az elhagyatott emlékművek misztikus titkokat és ősi emlékeket rejtenek. A sorozatos sikertelenségek után egy kicsi, de céltudatos csapat kapja meg az ezernyi veszélyt rejtő kényszerfeladatot. Bár a rejtélyes cél napról napra közeleg, vesződség, megpróbáltatások nem kímélik a vállalkozókat és gyakran már csak a túlélés lényeges.
Az első epizódban a megbízottak útja a Nagy Fallal körülzárt Birodalomban követhető végig egészen a Nagy Kapunak nevezett végső határig. A veszélyes utazás során megismerhető az önmagukat felsőbbrendűnek tartó emberek országában uralkodó hierarchia, az osztályellentétekből származó elnyomás, a különféle vallások, ugyanakkor a hatalom eszközei, így a császár hadurai, mágusainak hálózata és az elterjedt rendek sokasága.
Vajon hogyan alakul egy olyan korszak, amelyet számtalan másik előzött meg, melyekben a megbomlott rend és a tudatlanság értelmetlen háborúkhoz, kiskirályok diktatúráihoz, világbirodalmak és civilizációk bukásához, valamint pusztító hordák megjelenéséhez vezetett? Vajon a hosszú évezredek által kialakított történelemben most új korszakot nyit a hatalomvágy vagy a remény és a szeretet ismét képes lesz elűzni a gonoszt, megszűntetni a gyűlöletet és elhozni a békét, mint egykor az ősi regék hőseinek harca és hite által?

„A jövő előttünk áll, s alakulása talán éppen rajtunk múlik."
Az egri Nézőpontok Kiadó kiadványa már kapható Magyarország könyvesboltjaiban és web áruházaiban, de külföldiek számára is megrendelhető a http://www.hungarian-books.com hálózatában.

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások