optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Mi a valódi élet?

Mi a valódi élet?

2016.05.01.

Sokszor meg vagyunk arról győződve, hogy az életünk jobb lesz, ha férjhez megyünk, ha megszületik az első gyermekünk, vagy ha megszületik a második. Aztán meg azért vagyunk frusztráltak, mert a gyerekek túl kicsik még ehhez, vagy ahhoz és azt gondoljuk, hogy a dolgok jobban mennek majd, ha felnőnek. Folytatásként kamaszkori viselkedésük miatt vagyunk elkeseredettek. Meg vagyunk győződve arról, hogy boldogabbak leszünk, mikor ezen a korszakon túljut. Azt gondoljuk, az életünk jobb lesz, ha partnerünk megoldja a problémáit, ha végre kocsit cserélünk, ha csodálatos nyaralásaink lesznek, ha nem kell dolgozni.


De ha most nem kezdünk el boldog, teljes életet élni, akkor mikor? Mindig lesznek különböző nehézségeink. Legjobb ezt elfogadni és elhatározni, hogy boldogok leszünk, akármi történjék. Alfred Souza mondta: „Sokáig abban a hitben éltem, hogy a valódi, igazi életem még csak most fog elkezdődni és az ehhez vezető úton mindig voltak megoldásra váró akadályok: gúnyos meg nem értettség, időigényes tennivalók, még nem törlesztett kölcsönök. Aztán kezdődik a valódi élet! Végül megértettem, hogy ezek az akadályok a valódi élet."

Ha íly módon elfogadjuk a dolgokat, az segít megérteni, hogy nincs egy olyan módszer, ami a boldogsághoz elvezet, mert a módszer maga a boldogság. Következésképpen élvezzük ki az élet minden pillanatát és élvezzük még annál is jobban, ha megoszthatjuk egy számunkra kedves emberrel a ritka pillanatokat és emlékezzünk rá, hogy az idő nem vár senkire, és akkor biztosan nem fogunk arra várni, hogy majd vége lesz az iskolának, majd ha elkezdődik az iskola, majd ha lefogyok 5 kg-ot, majd ha sikerül felszedni 5 kg-ot, majd ha gyermekem lesz, majd ha végre kirepülnek a gyerekek, majd ha dolgozni fogok, majd ha végre nyugdíjba megyek, majd ha férjez megyek, ha végre elválok... Nem várjuk a péntek estét, a vasárnap reggelt, az autócserét, a házvásárlást. Sem a tavaszt, sem a nyarat, sem az őszt, a telet és egy újjászületést, hanem eldöntjük, hogy nincs az életben jobb pillanat a boldogságot „elkezdeni", mint ez a pillanat. Az életöröm és a boldogság nem úti célok, hanem maga az utazás.

Próbálj meg válaszolni 1-2 kérdésre:

Sorold fel a világ 5 leggazdagabb emberét!
Sorold fel a világ 5 legutóbbi szépségkirálynőjét!
Sorolj fel 10 Nobel-díjast!
Sorolj fel 5 Oscar díjas színészét!

Hogy megy? Rosszul? Ne aggódj! Senki sem emlékszik így a tegnap legjobbjaira. A tapsviharok elmúlnak, a trófeák beporosodnak, a győzteseket elfelejtjük.

De fel tudsz-e sorolni:

3 jó tanárt, aki segített neked azzá válni, aki lettél?
3 barátot, aki nehéz időkben melletted állt?
3 olyan embert, aki azt éreztette veled, hogy különleges vagy, embereket, akikkel szívesen töltöd az idődet?

Hogy megy? Jobban? Azok az emberek, akik az életünket különlegessé teszik, nem feltétlenül a leggazdagabbak, vagy a legnagyobb díjak nyertesei. Viszont aggódnak érted, törődnek veled és melletted állnak minden helyzetben.

Töprengj el rajta, hogy milyen rövid az élet! Te mit akarsz tőle? Ki vagy te? Ha megengeded segítek válaszolni a kérdésre: valószínűleg nem vagy a nagy és közismert hírességek egyike, de olyan ember vagy, aki miatt ezt a levelet írom.

Jó néhány évvel ezelőtt a seattle-i paralimpiai játékokon 9 atléta (sérültek) felálltak a 100 méteres futás startvonalához. A pisztolylövés felhangzásakor elkezdődött a verseny, ahol mindenki a cél felé törekedett a beérkezés és a győzelem reményében. A nagy igyekezetben az egyik fiú elesett, jó néhányat bukfencezett, majd elkezdett sírni. A többi 8 versenyző hallotta a sírást, lelassított és hátranézett. Majd mindenki megállt és visszafordult... mindegyikük. Az egyik Down-kóros kislány leült a fiú mellé, megpuszilta és megkérdezte, hogy jól érzi-e magát. Aztán mind a 9-en összekapaszkodtak és együtt sétáltak át a célvonalon. Akik akkor ott voltak, mind mélyen őrzik ezt a történetet. Mert valahol legbelül tudjuk: a legfontosabb dolog nem az egymás felett aratott győzelem. Az életben sokkal fontosabb másokat segíteni, akkor is, ha ez azzal jár, hogy nekünk le kell lassítanunk.

Ezek a gondolatok egyszerűek és magától értetődőek és nincs nagy jelentőségük, de néha-néha nem árt elolvasni őket. Gyakran túlságosan elmerülünk abban, amit csinálunk és közben elfelejtjük, miért is csináljuk...

Forrás: Szantál

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Kati, 2016.05.02. 21:05:12
Igen ebben van igazság.Érdemes volt elolvasni.
REBEKA 2016 05 02 15:49, 2016.05.02. 16:12:02
...folytatom..(leesett ez a cudar egér...:-)...válságos időszakomon..amiben magamat vádoltam,pedig nem nagyon volt miért..Mikor VELE beszélgettem..rávilágított..lépj tovább, szeresd magad is..kezdj "új életet-ne sopánkodj-mert Benned van érték még..ha kell segítek..-jövök!"de csak akkor...ha látom ,hogy beszélgetésünk, NEM ÜRES BESZÉD...!!!"ELGONDOLKODTAM... Azt ígértem ..leírom " ÉLETEM rövid" (?)történetét..Ezt betartom...NEM -HOLNAP kezdem -Ma kezdem..A Családom máris megérezte, hogy POZITÍVABB LETTEM..JÖTTEK a jelek...Ezért is..magamért főleg, a jó Barát segítségéért is teszem..!!!! "!!!!:-) Ez egy IGAZ TÖRTÉNET..NE HALOGASSATOK TI SEM ..semmit...mert minden FEJBEN dől el... a többi meg jön...magától...Most is süt a Nap,boldog vagyok...:-) :-):-) S köszönöm a segítséget..a Jó Barátnak...!!!!:-) :-)2016 05 02 16:11
Rebeka 2016 05 02 15:38, 2016.05.02. 15:44:54
Ez a cikk...SZÍVEMBŐL szól.:-) "MAGAMRA ismertem..."! Igen , az életben NEM JÓ a "várakozás..."mert megoldódik úgyis minden.. Nem kell ahhoz milliomosnak lenni...Én is HÁLÁS VAGYOK annak a BARÁTNAK, aki segített - túl jutni a nem rég történt válsá
Szilágyszegi Mária., 2016.05.01. 20:43:36
Ez a történet annyira magával ragadó,olyan sok érzést és kérdést forgatott meg bennem,hogy mennyire igaz. Az utcán látva a megfáradt,kiábrándult arcokat valahogy ezt nem érzem,de van valaki,Aki eszembe juttatja ja mindannyian emberek vagyunk. Jó-rosszul,de mindenképp emberek,akiket anya szült,akiért valaki sokat aggódott,míg felnőttünk,sokszor elestünk,de felkeltünk és ez a lényeg. Esendők vagyunk most és itt kell szeretni,mert valóban benne ragadunk a"majd" ban.
cSABA fERENC, 2016.05.01. 15:39:24
az optimistnak ajanlom Marai Sandor konyvet : FUVES KOMYV
Becker Éva, 2016.05.01. 15:20:30
Azt hiszem jó úton járok.
Rózsahegyi Márk, 2016.05.01. 13:30:41
Kedves Szilvi. Én köszönöm hogy megírta. :) M.
Balogh Szilvi, 2016.05.01. 13:25:09
Köszönöm, ez most nagyon jól jött!

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások