optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Mi tudtunk! S ön?

Mi tudtunk! S ön?

2006.03.13.

Csúcson a GKI-Wallis konjunktúraindexe

Hároméves csúcsára jutott februárban a GKI-Wallis konjunktúraindexe. A mostani kiemelkedő eredmény a fogyasztói várakozások jelentős javulásának köszönhető, derül ki az adatokból. Az üzleti bizalmi index ugyanis – amely a fogyasztói bizalmi mutatóval közösen adja a konjunktúraindexet – közel fél éve stagnál.

A fogyasztói optimizmus július óta látványos ütemben nő, így elérte a 2002-es, megelőző választási évi kedvező értéket. Csakúgy, mint saját pénzügyi helyzetüket, az ország gazdasági helyzetét is érezhetően jobbnak ítélték a fogyasztók, és a következő tizenkét hónapban jelentős javulásra számítanak. Az inflációs várakozások lényegében változatlanok, a munkanélküliség terén pedig javulásra számítanak. Ugyanakkor érezhető áremelkedéssel számolnak a következő tizenkét hónapot illetően a fogyasztók. A megtakarításra kedvező alkalmat látók aránya emelkedett.
Lényegében mind a hét magyarországi régióban kedvező változások figyelhetők meg, legkiemelkedőbb mértékben a Dél-Alföldön és Dél-Dunántúlon. Az üzleti bizalmi index ugyanakkor május óta változatlan. Az ipari várakozások megegyeznek a decemberi csúcsértékkel.
A kereskedelemben a válaszadók a januárinál jobb üzletmenetről számoltak be, a várható üzleti lehetőségeket illetően viszont csökkentek a várakozások. Az építőiparban a rendelésállomány megítélése romlott. Így összességében a magyar gazdaság helyzetére vonatkozó várakozások az iparban és a kereskedelemben javultak, az építőiparban romlottak.

Forrás: http://www.vg.hu/nyomtat.php?cikk=117791

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások