optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Mit tegyünk a szorongás és a depressziónk ellen

Mit tegyünk a szorongás és a depressziónk ellen

2014.05.31.

Hangulatunk, lelki állapotunk nagyon érzékenyen reagál a körülvevő világra. Szomorú események – egy fájó szakítás, a munkanélküliség, egy közeli hozzátartozó halála – természetesen bánattal, fájdalommal tölt el bennünket, de a napi rutin és a saját gondolkodási mintáink is hatnak a hangulatunkra.

A rossz szokások aláássák egészségünket, egy múló rosszkedv formájában, de szorongáshoz, depresszióhoz is vezethetnek. Szerencse, hogy a lelki csapdákat el lehet kerülni. Ismerjük meg a leggyakoribb hibákat, és azt is, mit tehetünk ellenük.

Kevés mozgás

A fizikai egészség mellett a testmozgás a hangulatot is javítja. A rendszeres edzés jó hatással van az agy vegyi folyamataira, és nagyban hozzájárul a lelki egészséghez.
Nem kell rögtön nagyszabású edzéstervvel kezdeni, már napi 15-20 perces séta is megteszi a magáét.

A rendetlenség is zavaró

Ha otthonunkban nem teszünk időnként rendet, és hagyjuk, hogy felhalmozódjon mindenféle limlom, az súlyos pszichés rendellenességhez vezethet. Vizsgálatokkal kimutatták, hogy a rendetlenség rokon a depresszióval, a szorongással, még a hízással is.
Ha valamit egy éve nem használtunk vagy viseltünk, ajándékozzuk el vagy dobjuk ki. Ahelyett, hogy pénzünket tárgyakra költenénk, inkább lepjük meg magunkat egy utazással vagy egy hangulatos vacsorával, többet teszünk így lelki egészségünkért.

Kevés alvás

Mindenki tudja, hogy ha kialvatlan, mennyire ingerült és nyomott. Hosszú távon, ha az alvászavar krónikussá válik, annak depresszió, szorongás lehet a vége.
Alakítsunk ki egészséges szokásokat, időben feküdjünk le, ne fogyasszunk kávét vagy alkoholt elalvás előtt, és a TV-t, a telefont, a számítógépet és társait is száműzzük a hálószobából.

Túlzott alkoholfogyasztás

Az alkohol elnyomja az idegrendszert, lelassít, így a hangulatra is káros. Az esti ivás eleinte elálmosít, de gyakran ez okozza az éjszakai felébredést is.
Mérsékeljük az alkoholfogyasztást, nők számára napi egy, férfiaknak legfeljebb napi két ital a javasolt. Még különleges alkalmakkor is ügyeljünk arra, hogy ne essünk túlzásba, és mindig igyunk elegendő vizet is.

Ha rágódunk a problémákon

Ha megszállottan ismételgetjük ugyanazokat a gondolatokat, a szervezetünk stresszes, „harcolj vagy menekülj" állapotba kerül. A pulzusszám és a légzés felgyorsul, és a szervezet stresszhormonokat bocsájt ki, melyek idővel ártanak mind a testi, mind a lelki egészségnek. Próbáljuk meg elkerülni a rágódást, a folyvást megismételt gondolatokat. Segíthet a mélylégzés is.

Elfojtott düh

A harag természetes reakció az élet kihívásaira, de ha elnyomjuk, az káros következményekkel járhat. Több vizsgálat is kimutatta, hogy az elfojtott és dédelgetett harag depressziót okozhat. Fontos, hogy negatív érzéseinket kifejezzük, természetesen csak a megfelelő módon. Ha nyugodtan, de határozottan tudjuk kommunikálni haragunkat, utána biztosan jobban fogjuk érezni magunkat. Ha ez nem lehetséges, felejtsük el. A megbocsájtás jót tesz a léleknek.

Agyonhajszolt mindennapok

A felborult egyensúly, nemcsak stresszt, hanem súlyosabb lelki problémákat is okozhat. Egy brit vizsgálat szerint a napi 11 órás vagy annál hosszabb munkaidő (7-8 helyett) depressziót válthat ki. Mérlegeljük alaposan a prioritásainkat és értékeinket, és nézzük meg, hogy napirendünk tükrözi-e ezeket. Tervezzük meg a pihenés és a szórakozás idejét is.

Gubbasztás a szobában

Ha nem megyünk ki a szabadba, két fontos dologtól fosztjuk meg magunkat, a napfény hatására termelődő D-vitamintól, ami véd a depresszió ellen, és magától a természettől, ami tudat alatt van az emberre jó hatással.
Menjünk ki a szabadba! Ha irodában dolgozunk, sétáljunk, az ebédet is lehetőleg kint fogyasszuk el. Már napi 15 perc napfény is sokat segíthet.

Elszigeteltség

A depresszió és a szorongás gyakori velejárója a barátoktól és a családtól való visszahúzódás, a társadalmi elszigetelődés, különösen, ha magányérzettel jár együtt. Bizonyított tény, hogy az erős társas kapcsolatok védenek a depresszió ellen.
Még ha nincs is sok kedvünk hozzá, keressük a társaságot, a vártnál sokkal jobb lesz az eredmény.

Törekvés a tökélyre

Ha egy elérhetetlen magas színvonalra törekszünk mindenben, legyen az egy vacsora vagy egy prezentáció a munkahelyen, hamar csalódás vagy csökkent önbecsülés lehet a vége. A maximalizmus depressziót, szorongást, evési rendellenességeket eredményezhet.

Pesszimizmus

Önbeteljesítő jóslatként működik az, hogy milyen reményekkel nézünk a jövőbe. A pesszimisták, akik szerint a pohár mindig félig üres, sokkal inkább ki vannak téve a depresszió, a szorongás, az alvászavarok és más gondoknak, mint azok, akik a dolgok jó oldalát látják. Gyakoroljuk a pozitív gondolkodást, a hála érzése különösen sokat segít. Már maga a mosolygás is optimistábbá, boldogabbá tesz.

Forrás: informed.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Gizus , 2017.10.16. 8:35:31
Még a nyáron fel írta a házi orvosom a FR..INT de nem merem szedni sok rosszat olvastam rola ! De a gyogynövények egy ideig jok mert a Férjemmel a kapcsolat sem a legjobb mert egy kicsit jobban vagyok fenyegetőzik nem sokat beszélünk , dolgozik hazajön iszik lefekszik ! Édesanyám is súlyosan beteg . El mentem dolgozni elig birtam egy honapig ! Itthon ülök a négy fal közt el vézem a napi feladatot főzök de azt is kritizája ! NEM TUDOM MIT TEGYEK , hogy jóbban legyek és februárban el tudjak menni dolgozni GYOGYNÖVÉNYES órbáncfű Kívonatú RENIFENIN VETTEM DE NEHEZEBEN TUTTAM ALUDNI éjjel nagyon izzadok ! Mit tegyek ? Gizus !
Viki, 2017.10.16. 8:34:44
A pánik betegség nem korhoz kötött, egy tizenéves is szenvedhet ettől ugyanugy mint egy felnőtt. Én most 28 éves vagyok, nálam 2 évvel kezdődött, de előtte is voltak már rá utaló pánik szerű jelek..Tényleg borzasztó érzés, a halálfélelem, hogy rosszul leszel és senki sem tud segiteni, félelem attól hogy most fogsz meghülyülni , és a világ addig beszükül mintha nem is te lennél... és a legrosszabb hogy nem látszik rajtad, csak te érzed a környezeted meg vagy segit vagy csak hisztinek gondolja..Emelett még ott van a depresszió hogy mostmár ez mindig igy lesz?Nekem szerencsém volt, mellettem volt a család,és a páromat is bármikor felhivhatom ha ugy érzem rám tör és kell egy megnyugtató hang..Voltam pszichiáternél a gyógyszer nem vált be csak rosszabb lett a fr...nhoz nagyon hozzá lehet szokni és csak tünetet enyhit a lelki gondot amitől ez van nem fogja megoldnai..Én most önerőből dolgozok rajta hogy jobb legyen, a fenti tanácsok hasznosak nagyon, és ami segitett még ha ugy érzem most kezdődik a roham akkor Valeriánát veszek be ami csak egy ártalmatlan gyógynővény tudom hogy inkább pszichésen segit csak, de még mindig jobb mint a Fr...in..vagy lefoglalom magam takaritok, vagy igyekszem olvasni amig el nem múlik az érzés..de ha felhivsz valakit akiben megbízol az is jó. Nagyon nehéz így élni főleg ha tisztában vagy vele hogy mindez csak a fejedben van, de nem tudsz változtatni és nem voltál ilyen, meg semmi okod félni nem ezek a nagy problémák az életben ..
Zsani, 2017.10.16. 8:33:21
En is depresszióba estem! Nekem sem a fr..in se mas nem segit csak az Istenhez való imám!!! Kérj es megadatik!! Imadkozatok mindannyian ne szedjetek gyógyszereket nem er semmit!!! Isten leveszi rólatok a terhet csak higyjetek o benne !!!
maya , 2017.10.14. 14:26:59
Teljesen ugyanazon problémákkal küzdök. A lányom Angliaban lakik, színes bőrű férje van. Nem is ez a probléma. Tisztességes Maurítiuszra való, tisztességes szülei vannak, az apja tanár, az anyukája ápolónő. 2 évvel ezelőtt karácsonykor a lányom felhívott skypeon. A lányom kellemes ünnepeket kívánt. Mig a vőm az ott sétáltatta az unokámat. Bár mi a férjemmel nem tudunk angolul, de megértjük a köszöntést angolul. Én, erre a orrom alatt motyogva szóvá tettem, hogy még egy kellemes ünnepeket sem tud kívánni nekünk. A lányom ezt meghallotta a skypon.
Irt nekünk, egy nyomda festéket nem tűrő levelet. 2 évig nem szólt hozzánk. Nem jött Magyarországra, nem láttuk az unokánkat, csak annyit tudtunk róluk amit a fiam elmondott, mert Ő is kint van London.
A két év alatt, sirva ettem, sírva kelte, sírva feküdtem. A depressziótól, már IBS, irritábilis bélszindróma betegséget is kaptam. Voltam még vastagbél tükrözésen is. Sose tudjátok meg az milyen mert Pokoli.
Szóval én teljesen ki vagyok bukva.
A totális sírós, lehangolt, érzéketlen, állapothoz , meg hasmenés, pokoli hasfájás, és jelenleg szuper idegesség is társult. Most voltak itthon a lányomék, augusztus 3, talán kicsit jobb lett a helyzet.
Sokat beszélgettünk, de mégis mintha idegenek lennénk. Az unokám, nem tud, nem ért 1 szót sem magyarul. Most 3 éves. Mit ne mondjak hát jó volt a helyzet.
És mit ne mondjak, sokat sírtam az 1 hétben míg itthon voltak.
Nincs senkim, a szüleim meghaltak. Csak a 2 gyerekem van ott a távoli Londonban. Az is azért mert itt észak Magyarországon nincs, csak megalázó, és alantas munka, ha az is van !
Totálisan ki vagyok bukva, és szuper ideges vagyok !
És amint ideges vagyok, akkor jön rám a hasmenés 40 szer WC , aznap a házat sem tudom elhagyni. Pokoli.
Most megyek pszichológushoz. Mert ebből nem tudok, nem vagyok képes egyedül kijönni.
A lányom jól nevelt, tisztességes, rendes, okos, tisztelet tudó diplomás lány. Vagyis így lett nevelve. Hát persze ez is az én hibám.
Most meg ki van fordulva magából. A férje alakítja a maga izlése szerint.
2 év kihagyás, nincsenek közös témáink, nincs semmi közös élmény.
Szinte idegenek vagyunk. Ez borzasztó !
Van lányom, de csak papíron. Nem tudom, nem hiszem, és nem bízok benne, hogy ez a kapcsolat jóra fordul.
Először amíg még beszéltünk, akkor a gyerek 1 éves koráig beszélt neki magyarul. Most meg már egy szót sem tud, és egy szót sem ért a gyerek magyarul. A vőm se tud magyarul. A lányom meg mikor itthon volt is, hát főleg velük beszélgetett. Mi a férjemmel, meg csak néztünk mint a kuka. Nagyon szép helyzet.
Ja a lányom azt írta, hogy teljesen ki van bukva a leveleimtől, ezért a 2 év alatt, én semmit se írtam neki. Most, meg megkapom, hogy én sem kerestem. Persze, ki is lenne a hibás mint anya. Annyit mondtam neki, hogy és ha már nem élnénk ?
Na erre a mondatra kért bocsánatot tőlünk !
Itthon volt, de néha nagyon kedves volt hozzánk, néha meg egy jégkocka.
Nem bírom, nem bírom, nem bírom ezt idegekkel.
Nem tudok enni, 55 kg-ból, már csak 47 vagyok. Nincs is étvágyam, nincs is kedvem enni. És egy katicára is ideges leszek. Ettől, nem éves, idegesség, jön rám a 40-szeri hasmenés egy nap. Borzalmas.

Ugye totál zárt osztályos vagyok ??
Mondjátok, hogy az !
Talán az megnyugvást nyújt.
Zárjanak be, aztán, ott nem leszek senki terhére. Mert a lelki fàjdalmat már nem bírom tovàbb. Néha nem kapok levegőt, szorít a mellkasom, és olyan mintha gombócokat kellene lenyelnem. Mondogatnom én, hogy minden jó lesz, nyugodj meg, nem lesz baj. Csak a gyomor remegésre , sajnos ez nem hat egyáltalán.
Mert eddig csak a X..x tudott segíteni, de csak ideig óráig.
Higgyétek el, már nem bírom !
Írjatok valami jót, valami biztatót ! Valamit amibe kapaszkodni tudok.
Mert az, hogy en vagyok a világ legszarabb anyja azt már megkaptam
Ha az, hogy minimálbéren, és munkanélküli segélyen felneveltem 2 gyereket. És diplomát adtam a kezükbe az ilyen szar, akkor az vagyok.
És senki se gondolja itt egy buta paraszt nő.
Na a végzettségemet tekintve könyvelő vagyok. A férjem pedig CNC eszergályos. Csak Borsodban nincs, vagy alig van munka. Sajnos en sokszor kényszerültem segélyre, önhibámon kívül. Dolgoztam volna, bárhol, és bármilyen munkát, nem volt !!!
Mindenkinek szép napok.
Jó az oldal.
Mindenkinek kitartást, erőt, és jó egészséget !
A Jó Isten segítsen benneteket az utatokon !
ágnes, 2017.10.14. 6:27:32
89 január 2 án meg mütöttek utánna haza jöttem a kórházból zsibatt a karom szorított a nyakam teljesen elvesztettem a józan eszemet az előtt egészséges voltam most 49 éves vagyok ez idő alatt több gyógyszert kellet szednem mostt ujra 1 hete más gyógyszerem van f..in c...ex estére t...co meg lehetne e nyugtattók nélkül megoldani halálfélelmem van
Károly, 2017.09.28. 18:57:07
Ez mind igaz!
Keveset mozgunk, és nem érünk rá rendet rakni.
Nem tudunk sokat aludni, és sokat iszunk, mert agyon vagyunk hajszolva, a főnökünk csak a tökéllyel van megelégedve, ezért sokat rágódunk a problémán. Mivel csak a 100% a jó, de az sem tökéletes, ezért pesszimisták vagyunk, és nem marad más időnk, csak gubbasztani a szobában....
Balu, 2017.09.08. 21:51:38
maya!

Te nem zárt osztályos vagy, hanem anya, aki képtelen elfogadni, hogy a lánya felnőtt. Pont az unokagyártási korban vagyok,ami egyértelműen sosem fog bekövetkezni, mert sosem tudtam még összeszedni senkit és ezen nem most kezdek el változtatni :D
Apám elfogadta...azt látom, hogy az apák elfogadják többnyire.
Viszont több ismerősöm anyukája azt akarja, hogy unokája legyen, és nem azt, hogy a gyerekének gyereke...ha értesz ;)

Én magamnak csinálnék gyereket és nem anyámnak unokát. Nyilván úgy nevelném, ahogy én gondolom, és úgy élnénk a párommal, ahogy nekünk jó. Mint ahogy a te lányodék is. Bármennyire is fáj, szereted és félted, sajnos bele kell törődnöd, hogy nincs beleszólásod...ez van. Önálló entitás, saját lábán álló ember.
A te korodban én a következőket tenném.
Szarnék a világba, dolgoztam eleget, pihennék, amikor csak tehetem. Pl a parkban vagy a kertben csak feküdnék....feküdnék, és nem csinálnék szart se órákig. Elmennék sétálni, paradicsomot ültetnék, meg epret, meg lenne egy őszibarack meg egy meggyfám. A cseresznye finomabb, de kukacos, válogassa a f@szom.

Másrészt meg szeretném a lányomat, és elfogadnám olyannak, amilyen. Az unokám is. Úgyse én nevelném, mit tegyek? Semmit. Ha meg érdeklődik irántam és érdekesnek talál, majd megtanul magyarul önszántából tanárral, meg tőlem.

Jaaa, meg kihasználnám, hogy a gyerekeim külföldön vannak, és zsebpénzen fapadossal 5.000-ből kiutazgatnék néha szigorúan 2-3 napra, hogy ne menjek az agyukra. Szállás ingyen, kaját kell megoldani.

Meg ahogy írtad, úgy lám, nem vagy egymagad, van férjed. Lehet menni túrázni.....pff, hol máshol, ha nem kelet magyarországon, ott nőttem fel. Ha még nem jártál az északkeleti hegyekben, hát...nem is értem, mire vársz.

Több zöldség, kevesebb hús...és hetente azért igyál meg egy sört vagy bort...kapcsold ki a tévét, vegyél egy kényelmes matracot, meg egy jó cipőt, új postaládát, hálóinget, egy elektromos fogkefét, új kapucsengőt, és ha mind meg van, már nincs semmi más hátra, csak a halál. ;)
Szabolcs, 2017.08.29. 14:06:11
Jó napot! Olyan kérdésem lenne, hogy nyugalmi állapotban olyan furcsa érzés fog el és hevesen ver a szívem izzad a tenyerem és olyan érzésem van hogy menekülni akarok....mi lehet az oka ?
marcsi, 2017.08.26. 13:47:13
Köszönöm!
Megpróbálom, hátha sikerül.?
megérzés, 2017.08.19. 11:26:28
Maya!a szakember segít,te változol,és még lesz 20 klassz éved az unokáiddal.
Utolag ez a két év nem olyan sok.
Ha teheted tanulj angolul.Unokáid később magyarul fognak tanulni.
Kialakítotok egy egyveleget,kész a kommunikáció!
Ne mártìrkodj, jöl csinálál mindent,szeresd magadat!
Zotya, 2017.08.11. 19:18:06
Sziasztok. Bennem is hasonló fojamatok zajlanak le mint utóbbi kommentelő Melinda. Az érzelmeim vagy gondolataim nem tudom pontosan melyik hatása érvényesül bennem bábként játszik velem. Már hónapok óta ezen megyek keresztül. A fantáziám is közbelép elhiszek olyan dolgokat amelyeket szeretnék elérni teszük értük de csalódnom kell a vegen,azt kezdem érezni a legapróbb dologhoz is hiába úgy állok hozzá mindig kudarcot élek át. S az is megrémít hogy olyan dolgokat teszek(jobb esetben csak gondolok) amelyeknek a következményei súlyosak is lehetnek de ezt nem érzékelem vagy annyira szeretnék már ebből a folytó állapotból kitörni hogy eltompul hogy mérlegeljek. Hol lesz ennek a vege? Párkapcsolati munkahlyi munkanelkulesegi kudarcok az elozmenyei Hittem sokmindenben bele is éltem magam de érthetetlenül minden szertefoszlott egyszer csak
fekete melinda, 2017.08.09. 14:46:48
sziasztok.mióta felmondtam munkahelyemen ami borzasztó volt.és elvesztettem a nagyon várt kisbabánk.igaz szegény még csak kb egy hónapos volt.de egy évet vártunk rá mire sikerült.na szóval azóta mintha nem önmagam lennék.kezdődött ezzel az idegen érzettel ami nagyon rossz volt.aztán az lecsillapodott.mert próbáltam küzdeni ellene.szóval ugy érzem az már nem gond.de aztán elkezdődtek a negatív gondoltatok hogy minek dolgozzak minek főzzek és hogy mire is jó hogy vegyek bármi jó cuccot is..egyszóval kezdetem ugy semminek se örülni.gondoltam mivan kezdek begolyózni vagy kiégtem vagy egyszerűen nemtudom hova tenni ezt a dolgot.holott én egy pörgős kis életre való ember vpoltam aki egyedül csinált ezt azt .nagyon elkeserítő mert szeretnék megint ugyanaz az ember lenni.van párom aki azért segít hogy nem vagyok egyedül.de olyan mintha az agyam leblokkolta volna az öröm és boldogság dolgokat.voltam dokinál írt fel napi két rilex 2.5mg amitől szó szerint olyan lettem mint egy beszívott álomkóros.boldogságos érzetem ugyanúgy nincs.álmos vagyok csak állandóan.én már kezdek nagyon elkeseredni mert nem tudom mit csináljak.vonuljak be valami intézetbe vagy nem tudom.de szeretnék nagyon boldog lenni és érezni ugyanúgy mint anno három négy éve.......nagyon segítség kéne mert igy csak vagyok mint egy üres valami...és nem értem az okát........aki tud valamit email- fangels@freemail.hu
genesis0921, 2017.08.06. 8:48:31
Nagyon jó ez a fórum és köszönöm, hogy itt lehetek!
Nekem is vannak problémáim,de egyelőre még nem állok készen, hogy kibeszéljem magamból,de ami késik, nem nem múlik! :)
Köszönöm még egyszer! :)
katamama, 2017.07.31. 19:27:55
Azt tapasztaltam magamon, h az igazi depi csak akkor kap el, ha engedem. Hosszú-hosszú évek óta egyedül élek/özvegyen/ jönnek fájó bajok és gondolatok, . DE: Addig elmélkedem, míg megérkezik a bőgés, elfogadom, van, h közel 1 órát is elfoglal, utána viszont sikerűl meggyőznöm magam, h nem vagyok 1oo-as ha ilyeneket gondolok, s ha már nevetni is tudok, akkor vége. A depi főoka, h az egyik vesém már csak 2o%-os, a többit bajt nem sorolom, 81 éves vagyok. Tapasztalat: A LÉNYEG AZ ÖNURALOM ÉS A HUMOR ÉRZÉK. Lehet, h csak napjaim vannak hátra, de amíg mindenkit meg tudok nevettetni, addig nem esem magam alá. Szívből ajánlom próbálja ki mindenki !!!!!!!!!!!!!!.

gyöngyösi éva, 2017.07.05. 14:40:19
És mi van azzal, aki beteg, rokkant, nem tud járni és segítsége sincs. Azon nem segítenek a fent felsoroltak. Sajnos hazánk nem túl empatikus a rokkantakkal.
eReM, 2017.06.29. 9:24:26
Kedves Attila. Nem véletlenül kapjuk a problémákat, feladatokat, lehetőségeket... élményeket annak függvényében hol tartunk a fejlődésünkben. Igen, hogy azzal foglalkozzunk és ne elmeneküljünk. Kaptál egy kemény asszonyt, hogy keménnyé válj. Örülj neki és állj bele a konfrontációba, hogy erősebb legyél az élet viharaival szembe. Az anya védi a gyermekét, hogy neki egy oroszlán legyen a férje, aki mindent tud és sérthetetlen. Amit javaslok, ülj le vele beszélgetni, hogy most szeretnéd ha meghallgatna. És tisztelettel kérd meg, hogy ha segíteni akar neked, akkor segítsen. De azzal, ha pocskondiáz, azzal nem segít. Hajrá, ird meg mi lett a "harcod" eredménye és drukkolok. eReM
Attila, 2017.06.28. 11:33:33
Kb. 5 éve anyósomhoz költöztünk egy nagy, kertes családi házba. Ma már menekülök előle.Nem hiszem, hogy jó választás volt. Már kérdezni sem merek semmit! A legegyszerűbb alapkérdésre is visszakérdez, "hogyhogy nem tudod, mindenki tudja, csak te nem, mert te semmit sem tudsz!" Egy rövid választ vártam, de még ekkor is ki kell fejeznie nárcisztikusságát.Hosszan sorolhatnám "élményeimet". Érdekes, a barátnőivel teljesen más. Persze azért ők sem mondhatnak ellent. Küzdjek, vagy meneküljek?! Van két fiam, az egyik 17, a másik 23.
GabiKarv, 2017.06.02. 15:35:33
Sziasztok,
én Budapesten élek, arra gondoltam, most hogy szép idő van nincs kedve valakinek mondjuk ép holnap találkozni a Margit szigeten és beszélgetni? Többen is mehetnénk, meghallgatnánk egymást, rendszeresithetnénk a találkákat, hátha ezzel is segítünk egymáson?
Gabi
balicsaba, 2017.05.25. 17:00:10
sziasztok csaba vagyok szegedröl, azért irok neketek hogy az én panaszom ha meg látok egy lányt lebenulok nem tudok oda mennii hozá. mitöl van
nofer ervinne, 2017.04.26. 12:49:35
optimistaként bizom HunOpti-támogatásban.
Nándi, 2017.04.22. 17:09:08
Szépet.olvastam a soraitok és hála,nem az anyagiak,hanem az érzések a gondok.bár lenne forditva,mert akkor megtudnánk venni a gyogyirt.az biztos,hogy a szeretet ember-állat-hobby iránt segit,persze van amit már nem lehet megragasztani,de legyünk optimisták.kivánom,hogy tudjátok legyözni a lelki terheitek,mert ez összetett és csak egyre távolabb kerülünk a valotol,ha nem tudunk idöben forditan,a halkan mondom a (betegségen) jobbulást.
Sára, 2017.03.22. 16:09:39
Sziasztok! Szeretném felhívni a figyelmeteket erre az eseményre. Lehet sokaknak segíthet.
https://www.facebook.com/events/268438670264347/
Géza, 2017.03.16. 22:27:33
Közepes depresszióval lehet autót vezetni? Ez az életem,remélem nem veszik el! 26-éve vezetek,és ha nem vezethetek,akkor tudom hogy mély depresszióba esek!
zsolti, 2017.03.15. 18:03:34
én is két éve szenvedek általában a munkahelyemen jön rám ilyenkor alig kapok levegőt és ki megy a lábambol az erö szédülök és az egyensulyomat is elvesztem.szedem a gyogyszereket de nem sokat segit.
rita, 2017.03.11. 18:03:46
kedves Benjamin!
Nem tudom ilyen is vagy napok óta, de kicsit erőszakold meg magad, menj ki , minél kijjebb!!!!
rengeteg friss városon kívüli levegő és séta, vagy ha tudsz futni az tűzoltó munka ilyenkor!!!
ha valami konkrét dolog bánt, azt oszd meg olyannal akiben bízol, feltétlen beszéld ki magadból, ha nem idegen a jóga, próbálj meg néhány ászanát, amik a teljes vérkeringést segítik, a fordított helyzetú gyakrolatok nagyon jók!
Menj társaságba, akkor is ha kuka vagy, vagy nincs kedved, ha sokan vagytok elvegyülsz, lényeg hogy ne gubozz be otthon.
Ne nézz drámai filmeket ilyenkor
És keress szépséget mindenben, és jóságot, ami körül vesz, egész kcsi dolgokban, és adj hálát érte, hogy ezt láthatod, érezheted,
ha tudsz énekelj hangosan, akár a fürdőben akár az utcán, ahol lehet...és ilyenek. És soha ne gondold hogy létezik megoldhatatlan gond, mert nincs!!!! Csak mi hisszük azt olykor a butus fejüönk miatt. de rosszul hisszük. És szeress nagyon, amit tudsz, mindent!!! mindenkit!!!! puszi
Szatmári Benjamin, 2017.03.09. 17:39:37
Én már négy napja ijen vagyok és nem tudom hogy lehet el kerülni eszt az érzést segicsetek
NoName, 2017.03.02. 16:56:56
15 évesen depressziosnak lenni? "ugyan csak tul reagálod "
"ez nem a világ vége", "miért?! tényleg annyira rossz életed lenne?"
"te tehetsz róla", ilyen és ehhez hasonlók. Nem az a helyzet, hogy gyerekkori szerelem miatt vagy bármiféle felszínes probléma miatt. DE depresszióm van, és fárasztó játszani az emberek előtt - akik mit sem törődnek veled - hogy nincs. Csak egyszerűen senki nem akarja észre venni. Szorongás, alvászavar, önmarcangolás, undor. Lelkileg roncs ember lehet, ilyen fiatalon? Úgy tűnik. Nappal álmodott rémálmaim vannak, mert csak keserűség van bennem és fájdalom - aztán űr.
Zsuzsi, 2017.02.23. 11:09:17
Mamika 13! 22 évvel ezelőtt kislányom születése után engem is elért... de ez az állapot nem pusztán "csak" depresszió. Ehhez társul az állandó szorongás és pánik érzése is. Nekem az anyukám jelenléte, segítsége, a barátok (hasonló korú gyerekekkel), a tavasz jövetele, sok-sok szabad levegőn tartózkodás, elegendő alvás és pihenés segített.
horvath marta, 2017.02.21. 18:23:56
most van harmadszor pánikrohamom, halálfélelem kiséri, mindenemet hidegnek érzem, a hátamat, a mellkasomat. nagyon nagyon megijedek úgy érzem most halok meg
Ice, 2017.02.16. 19:17:54
Én tudom hogyan kell kezelni a depressziót van egy pánikrohamok csoportom ahol mindig fontos infókat rakok ki hogy minnél hamarabb meg gyógyulhassunk én évek óta szenvedtem a pánikbetegségtől depressziotól kegyetlen éveim vannak mögöttem ,,sport vitaminok ,,,
Joli, 2017.02.16. 14:28:47
Ebből nem lesz kiút.Sem pozitív gondolkodással,semmivel.
kenny, 2017.02.15. 12:16:02
Mamika13-nak A szülés utáni depresszió természetes, csak van akinél nehezebben múlik el. Nem szabad hagyni elhatalmasodni, beszélni kell róla hogy elmúlik ez csak a hormonok változása miatt van. El kell viselni és kivárni míg elmúlik. Ha tudjuk mitől van másképp értelmezzük. A fenti tanácsok erre is jók: friss levegő, séta, elegendő alvás...és főleg optimizmus! hogy elmúlik! Én sem mennék pszihiátriára inkább örülnék az egy hónapos babámnak és ha nem hagy aludni kérnék segítséget hogy valaki vigyázzon rá amíg az anyuka alhat egy kicsit hogy feltöltődjön ujra energiával.
kenny, 2017.02.15. 12:08:04
Egyetértek a fenti infókkal, ezek a dolgok segítenek ha lent vagy, én a mikor nehéz helyzetekben voltam mindig az adott problémára íródott pszichológiai könyveket olvastam és azok segítségével, életvezetési tanácsaival megoldottam a problémáimat gyógyszerek nélkül. Hogyan szervezzük az életünket (mozgás, alvás, ételek, italok...) a kulcsa a jó közérzetnek.
Mamika13, 2017.02.06. 9:33:44
A lányomat szülés utáni depresszióval, beutalták a pszihiátriára ,a pici otthon van,1 hónapos.Azt mondja mindenki, onnan hozzuk ki , nem engednek be hozzá.Nem tudom mit tegyek? Én erős vagyok, de most kezdek megrendülni!Ki tud segíteni ilyen helyzetbe?!!Nem tudjátok van -e depressziósoknak vmi olyan terápiás kezelés ,ami segíthet?( Győr-Moson Sopron megye)Optimista vagyok,általába,de most el vagyok keseredve!!köszönök minden tanácsot!!
Sajnos én, 2017.01.25. 20:02:51
Bella, én is mosolygok, nevetek, viccelődök, belül meg kínlódom, pedig örülnöm kéne, mert jó az életem.
A fentiek mind igazak rám, hihetetlen, azt hittem csak túlreagálom az eseményeket és ezért rossz a kedvem, de minden évben februárban akármi legyen, nekem beborul és mindenben a legrosszabbat látom. Orbáncfüvet ajálotta valaki, kipróbálom. ... és keresek egy pszichológust....
Kössz mindenkinek
Bella, 2017.01.25. 1:08:50
Én minden nap mosolygok, csak hogy ne lássák rajtam, hogy igazából belül nagyon is rosszul érzem magam. Nincs kedvem semmihez. Rossznak és csúnyának érzem magam, úgy érzem semmit sem csinálok jól.. Törekszem a jóra, változtam sokat (kedves vagyok, segítőkész, nem gúnyolódok - mert ilyen voltam sajnos nagyon régen) és ennek ellenére se érzem jól magam. Mintha valami nem enhedné hogy boldog legyek :( Mindig falakba ütközök..
Gyuri, 2017.01.22. 20:50:10
Hol van depressziósoknak terápiás lehetőség ? Szolnok vagy Pest megyében. Negyven éves férfi vagyok.
ricsi, 2017.01.17. 20:30:46
én sajnos már 2 szer voltam depressziós és volt egy szívrohamom,de higgyétek el lehet kérni segítséget,de a 3 évvel ezelőtti depresszióm majdnem megölt,a szívrohamom miatt.
Fodor Béla György, 2017.01.10. 14:47:12
Van amivel nem értek egyet! A honvédkorházban, agyi vértágítót kaptam. Semmi hatása, épp úgy mint a tulzott alkolholfogyasztásnak sem! Ennek szerelmi, lelki okai vannak, mikor az embert 15 év után kidobják! Fizikai relax masszőr vagyok, de hiába probálok meditálni, nem tudom a 15 évet elfelejteni! Köszönöm Anikó!
Boci_IdegBeteg, 2017.01.07. 20:34:33
Ha itt mind a 10 tényező vagy mi jelen van akkor én/más depressziós ?? vagy az is elég ilyen 4 tényező vagy mi a a cucc megvan akkor is depressziós az illető ??
kolozsi márta, 2017.01.02. 7:35:59
hangulatm ingadozo.sok ember akörnyezetemben szorongást vált ki,nem igazán hisznek az orvosok afizikai fájdalmaimnak,mert a gépek nem igazolnak.52éves vagyok tele keserüséggel.
Anna, 2016.12.30. 22:22:11
mostanában azt érzem hogy mosolygok de belül meg meghalok ez depresszió mert soha nem érzem hogy télleg boldog vagyok ez depresszió?
Admin, 2016.12.26. 11:29:59
Kedves Niki. A baloldalon van egy Kapcsolat / Üzenj nekünk rész ahol az Anonim Pszichológia Tanácsadás részbe megírhatod a nehézségeidet melyre szakembereink fognak válaszolni. És igen, azért anonim mert így csak te látod a megoldást. Várjuk a leveledet, mert neked is segítünk, hogy meglásd mennyi jó van benned ami várja hogy megoszd. :) OK
Niki, 2016.12.24. 20:54:59
En gyerekkoromtol fogva szenvedek tobb mint 20 eve sosem kaptam szeretetet a csaladtol sot arra neveltek hogy semmire nem vagyok jo. Most masik orszagban lakom evek ota nem tartom veluk a kapcsolatot de a tavolsag nem segit. Ettol a fajdalomtol nem tudok szabadulni!tonkretettek az egesz eletemet mert drpresszios lettem es nem tudom az eletemet elbi ez miatt. Az emberekbe is csalodok folyamatosan teljesen egyedul erzem magam nem latok kiutat!!!!!!!!!!
anna , 2016.12.13. 17:09:21
Köszönöm az értékelést ,valóban rám illik a jellemzés!
ritarita, 2016.12.08. 13:46:45
kedves valaki most kezdődő depresszióm visszatérőben van, mindig a tél nehezebb de most más stresszis volt, kellene valami instant gyors segítség, valami nevetőterápia napi 3 órában legalább, vagy egy hívő lélek elfogadó megértése, na ennyi bocs a zavarásért
marcsii, 2016.12.08. 10:51:26
Sziasztok! A férjemnél is hasonló problémák jelentkeztek, levertség és minden ami enyhe depresszió! Anyósom egyik nap szólt, hogy hallott az orbáncfűről! Én a Dr.Böhm-ös Orbáncfüvet vettem meg, és tényleg nagyon sokat segített! Egyébként függőséget sem okozott és semmilyen mellékhatása nem volt!
lili, 2016.11.29. 11:59:08
hogyan tudnám legyőzni a pánikbetegségemet 4 éve van nállam kicsikorom rossz családi problémák miatt alakult ki ez nálam főként szűlés után jobban kijött ezért felkerestem orvosomat azóta szedem a medozapan tevát de hogy tudnám lerakni 4 év után pedig nem szeretném szedni mivel 22 éves vagyok előre is köszönöm
Admin, 2016.11.28. 9:29:23
Kedves Kérdezők. Javaslom írjanak egy konkrét levelet a Kapcsolat / Üzenj nekünk (Anonim Pszichológiai Tanácsadás), hogy személyre szabott segítséget adhassunk /önkéntes szakembereink/, hiszen az anonimitásnak ez az előnye. :) Jobbulást.
Kristóf, 2016.11.28. 9:26:15
9 - ève depressziós vagyok ez komoj?
Zsuzsa, 2016.11.26. 15:21:01
4 éve tartó mély depresszóba szenvedek.Ami a liírtakban van, az nálam mind megvan. Több dologgal is próbálkoztam,ajánlatok útján is,eddig nem sikerült talpra állnom.Utolsó kísérletem egy hipnózisra
vetném alá magam,amire spórolok,mert sokba kerül.Ha eredménytelen lesz,nem tudom utána mit fogok tenni.
Mici, 2016.11.26. 12:40:19
És mi a teendő akkor, ha már valaki depressziós: nem akar kimenni, nem akar mozogni, nem akar barátokkal találkozni, sem családtagokkal, folyamatosan rágódik, nincs jövőképe, csak arra gondol, hogy úgyse lesz jobb, nem akar terápiára, oldásra menni, "el akar tűnni", nem akar felébredni, mondván úgyse lesz jobb.
Edit, 2016.10.26. 16:02:50
Köszi a tájékoztatást,sajnos ez az adatszolgáltatás olya, mintha engem jellemeztek volna á-z ig.köszi
Madarász Mónika, 2016.09.24. 14:53:47
Elfelejtettek a felsorolásba egy nagyon fontosat. A mozgásszervi és egyéb betegség!
Kinga, 2016.09.10. 17:37:58
Akkor én kezdek(vagy már )depis lenni,

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások