optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Mosollyal győztek az iskolában

Mosollyal győztek az iskolában

2013.02.20.

Van egy iskola, ahol a pedagógusok hisznek abban, hogy mosollyal, optimizmussal, és megfelelő önbizalommal értékes embereket nevelhetnek. Szerintük nem kell hozzá más, csak elhatározás.

– Mióta letettem a mosolyesküt, sokkal többet mosolygok – mondja a második osztályos Zsófi, s megmutatja az eskü szövegét. Mindig nála van. Olyan büszkén veszi kézbe, mint egy olimpiai aranyérmet. –Ha kiejtjük a varázsszót, hogy „mosoly", mindenki vidámabb lesz tőle. Az osztályban is gyűjtjük a mosolygós matricákat, és sokat beszélgetünk Magdi nénivel arról, hogyan legyünk vidámak és boldogok – sorolja, mi változott meg a kispesti Vass Lajos Általános Iskola diákjainak életében október óta. Akkor kapták meg ugyanis a „Mosolygós iskola" címet, az országban elsőként. Egyszerű önkormányzati iskolában vagyunk: hamisítatlan szocreál épület, felújításra hosszú évek óta nincs pénz. De mégis tudnak valamit, amiért a Mosolygós Magyarországért Mozgalom is felfigyelt rájuk. Az országos és a nemzetközi tanulmányi versenyeken nagyon jó eredményeket érnek el az itt tanuló gyerekek, és minden évben szerveznek egy-egy programsorozatot, idén például a Kalandozás a magyar irodalomban elnevezésűt.

A cikk teljes terjedelmében itt elolvasható: http://www.szabadfold.hu/csalad/mosollyal_gyoztek_az_iskolaban

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások