optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Mosolyogj a világra, hisz nem tudod ki szeret beled

Mosolyogj a világra, hisz nem tudod ki szeret beled

2014.06.30.

Tömeg-mosolyhoz te is kellesz!

Régóta látom, bőrömön tapasztalom, napjainkban nehéz ismerkedni. És most nem csak a férfi-női viszonyra gondolok, hanem a férfi-férfi ismerettségre, vagy nő a nővel beszélgetésekre. Sokan mondják és én is ezt vallom, hogy bárhol lehet ismerkedni. Bárhol ahol arra fogékony, befogadó ember van. Na de hol is van ez?

Mivel tömeg közlekedek, így figyelem egy ideje pl: a villamoson ülő hölgyek több mint a fele, közel a háromnegyede vagy macerálja, a telefonját vagy telefonál vagy valamilyen rendkívül fontos információt oszt meg a közösségi oldalon, esetleg zenét hallgat, nem hiszem hogy alibiből van a fülében a fülhallgató, ezzel jelzve hagyjatok békén, a többiek vagy egymással beszélgetnek, vagy olvasnak.

Régen a vidékről Pestre „szakadtak" azt mondták ezek a pestiek mennyire maguknak valóak, nem érdekli őket a szomszédjuk, szinte rájuk se néznek, és ha beszélgetést kezdeményezek, engem néznek bolondnak, hogy ez itten kérem nem szokás. Ma már vidék is felzározott a Pesthez. :(

Optimista Hölgyek indítsunk egy mosoly-mozgalmat, aki szeretne ismerkedni, az nyissa ki a szemét, fülét és a szívét.

De mire is gondolok?

Ha ülünk a tömegben és valaki több mint egy pillanatra ránk néz, avagy többször is ránk tekint, arra mosolyogjunk egyet, ha nyitottak vagyunk egy beszélgetésre, egy kedves szóra, amiből akár bármi lehet. Ne rohanjunk, csak ha párunk, gyermekünk vár bennünk. :)

Szóval nem azt kérem, hogy mindig mosolyogjunk, hanem hogy ha valakinek "tetszünk", akkor tiszteljük meg azzal, hogy egy mosolyt "dobunk" neki. A bátrabbak még egy kacsintással is feldobhatják a másik napját. És igen, ezzel feldobjuk egymást, még ha nem lesz belőle semmi.

És igen, uraim, ha kapunk egy mosolyt, akkor elsőként is viszonozzuk azt, és ha nem ijedünk meg az árnyékunktól, akkor lépjünk egyet, hiszen mennyivel jobb, ha van kivel megosztani a tömeg-közönyünket. És ha jót beszélgettünk ne felejtsük el megkérdezni egymástól, mikor fogunk egymásra újra mosolyogni?

Akinek lesz vagy már most van pozitív tapasztalata fentiekről, kérem, ossza meg velem, hogy lássuk ahogy az optimista klub 10. pontja mondja: "Egy mosollyal többet érsz el, mint gondolnád. Egy kis humor, pozitív hozzáállás segíteni fog, hogy mindig tudd: AZ ÉLET SZÉP."

Szóval tömeg-mosolyra fel!

:)  plusz  (:  =  :)) és :))

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Kiss Diána, 2014.06.23. 6:50:23
OK, én benne vagyok. Ha lesz tapasztalat. Jelzem. Szép napot.
Horváth Lilly, 2014.06.04. 10:24:47
Tetszik az ötlet, én benne vagyok. Ha valaki nagyon néz a tömegben, akkor rá mosolygok. Ha ő is így tesz, akkor adok egy esélyt. Telefonszámot, csak teljes szimpátia után cserélünk. Mosolyra fel.

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások