optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Mosolyogjatok emók!

Mosolyogjatok emók!

2008.01.08.

Igen nagy meglepetésként ért, hogy létezik Optimista Klub a világ egyik, ha nem legnagyobb szuicid fellegvárában, Magyarországon, ahol az öngyilkossági mutatókban évi 10 ezer kísérlettel (ebből több mint 3000 "sikeres") világhatalom vagyunk. De itt a fény az alagút végén!!! www.optimistaklub.hu

Szerintem nagyon aranyos kezdeményezés, gyorsan ki is töltöttem a pszichotesztet, hogy megállapítsam veszélyeztetve vagyok-e önönmagam által. Szerencsére a teszt szerint egyelőre nem tervezek önaggressziót.

Érdemes azon elgondolkozni egy percet, hogy egy egyén miért optimista vagy pesszimista. Logikám azt mondja, hogy nem a géneken múlik elsősorban, bár azt is megalapozottnak gondolom, ha valaki azt gondolja, hogy az evolúció mára megelégelte, hogy nem írtjuk egymást oly tisztességesen a föld ezen részén, mint 100 éve, ezért nem bízza embertársainkra meggyilkolásunkat...

Minden esetre valószínűbb, hogy ennek a pesszimizmusnak az oka a kultúrában keresendő, és ha ez így van, akkor tényleg tehetünk ellene.

Korábban írtam egy bejegyzést arról a bizonyos 3%-ról évente. Azt hiszem itt sem várhatunk szebb és jobb eredményeket, de legalább jó irányba kell haladni.

Ugyan fogalmam sincs, hogy az optimista klub ezt előrelendíti-e vagy nem, de abban biztos vagyok, hogy itt kint az emberek optimistábbak, mint otthon. Ettől még nem oldják meg jobban vagy gyorsabban a problémákat, de az biztos, hogy nagyobb problémák megoldásába is belekezdenek és ez az ami az igazi előnye az optimizmusnak és ami végeredményben majd máshova vezet.

Végezetül bemásolnám az optimista klub tízparancsolatát :)

1 - Soha ne add fel!
2 - Hinned kell önmagadban, hiszen képes vagy kitûzott céljaidat elérni, ha képességeiddel összhangban vannak. Légy türelmes és kitartó.
3 - Légy segítõkész és kedves társaiddal. Ha nyitott vagy az emberek felé, meglátod, személyes kapcsolataidban többszörösen "megtérül" majd kedvességed.
4 - Mindig jól fontold meg jelentõs döntéseidet
5 - Nehéz helyzetekben is optimistának kell maradnod. Ez nem könnyû, és lehet, hogy ilyenkor egy picit torzító szemüvegen keresztül kell nézned a valóságot, hogy elviselhetõbb legyen.
6 - Gondjaidat, de örömeidet is oszd meg barátaiddal, szeretteiddel. Nekik okozod a legnagyobb örömet azzal, ha boldog és sikeres vagy.
7 - Összpontosíts a jelenre! Ha így teszel, a sebek idõvel begyógyulnak.
8 - Az emberekben inkább a közös vonásokat igyekezz megtalálni, ne a különbségeket.
9 - Védd a természetet, csak így élhetsz harmóniában környezeteddel is.
10 - Egy mosollyal többet érsz el, mint gondolnád. A humor, a pozitív hozzáállás segít, hogy mindig tudd: az élet szép.

Forrás: http://ambassador.blog.hu/2007/12/26/mosolyogjatok_emok

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások