optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Leveles láda > Nem vagyok távol az emberektől

Nem vagyok távol az emberektől

2015.12.04.

Gondoltam, hogy a teszt kitöltés nem fogja mutatni azt ami az igazi hozzáállásom a világhoz. Nem érzem magam tökéletesnek és nem is törekszem rá, nem gondolom, hogy ez a dolgom. Amióta egyre intenzívebben foglalkozom spirituális filozófiával, (első "tanítóm" Rudolf Steiner) dolgokkal, sikerül folyamatosan változnom. Tényleg ott tartok, hogy a dolgokat, eseményeket nem problémaként érzékelem, hanem egy útnak. A gondok, betegségek mindig elgondolkozásra kényszerítenek. hogy mit kell ebből megtanulnom, miért ez a probléma jött elém?

Nem vagyok távol az emberektől, nyugdíjas tanár vagyok és az életem ajándéka, ha régi tanítvánnyal vagy szüleikkel találkozom, mert annyi szeretetet adnak így utólag is, hogy elérzékenyülök tőle.

Gyakran előfordul, hogy emberek járműveken mellém ülnek és elkezdenek velem beszélgetni.
Nem várom és nem is gondolom, hogy velem csak jó dolgok történhetnek, és nem is történnek. Van egy párom, aki túl van egy infarktuson, van három gyerekünk és kilenc unokánk tele napi gondokkal, és valóban azokon nem jajgatok, hanem átérzem és próbálok segíteni.

Nem voltam mindig ilyen kiegyensúlyozott.Sőt!  Mentálisan hosszú utat tettem meg (volt rá időm, 70 éves vagyok) és ezt érzékeli a környezetem is és igenis látom, hogy én is egyre erősebben hatok rájuk. Hisztis voltam, hamar feladtam, nem volt elég önbizalmam, kitartásom, tele voltam gátlással, sokat álmodoztam, de a segítőkészség mindig bennem volt. A változásomban sokat segített, hogy elvégeztem a pszichodráma 3 éves tanfolyamát, amiben volt másfél év kő kemény önismereti rész.
Fő célom hogy kiiktassak az életemből minden hazugságot (ez már sikerült), az elvárásokat (nagyrészt OK), a megfelelési kényszert (még ebben van a legtöbb elmaradásom).

Sok barátom van és közösen alakulunk. Igaz vágyam, hogy az életfilozófiámat mind több embernek vonzóvá tegyem és átadjam. Ezt nem akarom erőszakkal, hanem kérdezzék és érdeklődjenek, hogy segíthessek.

Örülök, hogy Rátok akadtam, így talán megismertek egy másik értékelési vonalat is nem csak azt, amit rólam feltételeztek.

Boldoggá tenne, ha kapcsolatban maradnánk és segítő módon esetleg még a munkátokba is bekapcsolódhatnék.

V. I. Zs.

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
gusztávné encz, 2015.12.30. 16:29:37
én cliff righard könyvéből találtam rá Jézusra. közétek tíz évig jártam, de most is benne bízom, s hallgatom a tanításokat, s éneklem az Őt dicsérő dalokat. áldott ünnepeket kívánok mindenkinek! enczné marika
V.I.Zsóka, 2015.12.08. 12:25:51
Kedves Tamás!
Várom jelentkezésedet email címemen, zsoo45@gmail.com
Örömmel elbeszélgetek Veled.
Szívesen olvasnék Rólad bővebben. Ölellek. Zsóka
Klára, 2015.12.08. 12:15:32
Kedves Klára!
Bár mennyire szeretnék, nem tudok segíteni, legfeljebb gondolatokat indukálni benned amiknek a segítségével magad fogod feldolgozni a veszteségedet.
Bármilyen nehéz, érdemes a hálára koncentrálni, hogy eddig veled volt és a megbocsátás a legfőbb segítség. Könnyen beszélek, ne haragudj ezért rám, remélem megérzed azt az erőt amivel gondolok Rád.
Én gyakran élek azzal a segítséggel, hogy elképzelem magam egy hegytetőn és a szituációt felülről megvizsgálom. gyakran születik bennem ilyenkor megoldás.
A másik segítő módszerem, hogy egy igazán, számomra értékes tartamú könyvet alázatos szívvel kinyitok és mindig kapok segítő mondatokat. Szeretettel ölellek. Zsóka
Klára, 2015.12.07. 21:37:00
Kedves V.I.Zs.!
Jó volt olvasni a leveledet, mert sok közös van a sorsunkban.
64 éves vagyok, nyugdíjas tanírónő. Sok mindent úgy érzek, ahogy Te. Csak a párom nagyon hiányzik, aki 3 évvel ezelőtt elhagyott
valaki más kedvéért. Sajnos ezt azóta sem tudtam feldolgozni.
Tudsz ebben segíteni?
Email címem: weszelyklara@citromail.hu
Antal Szilárd Tamás , 2015.12.06. 20:37:58
Jó volt olvasni sorait, én is szívesen velvenném a kapcsolatot Önnel. Üdv Antal Szilárd Tamás
Varga Imréné Zsóka, 2015.12.05. 13:09:07
Kedves Ibolya!
Örömöt okoztál nekem, hogy felkeresel. Email címem: zsoo45@gmail.com
optimistaklub.hu admin, 2015.12.05. 9:50:59
Kedves Ibolya. Fenti levelet aláírta a küldő amit nekünk küldött, csak mi tettük ki monogrammal, hiszen a tartalom a lényeg. :) Ha szeretné ő megadja az elérhetőségét, hiszen olvassa az oldalt.
Kocsisné Szöllősi Ibolya, 2015.12.05. 9:22:42
Elárulnád,hogy ki vagy?Nem írtad alá, az igen érdekes cikkedet.Hogy lehet Veled felvenni a kapcsolatot.
Üdv:Ibolya

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások