optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Nick Vujicic - Soha ne add fel

Nick Vujicic - Soha ne add fel

2013.05.02.

Nick Vujicic karok és lábak nélkül született, s ennek ellenére úgy döntött, nem hagyja, hogy testi fogyatékossága egy életre megbélyegezze őt: motivációs trénerként járja a világot. Emberek millióinak mesélt már arról, hogy akkor is van kiút, ha a legsötétebb időszakainkat éljük, s arról, hogy nincsenek megoldhatatlan problémák.

Példának magát hozza fel, öngyilkossági kísérletét, azt az elkeseredését, amely végigkísérte kamaszéveit: hogy nem lesz munkája, nem lesz felesége, s gyermekről még csak nem is álmodhat, de mégis megtalálta a hivatását, elvette feleségül élete szerelmét, aki idén télen egy gyönyörű kisfiúval ajándékozta meg.

Az előadást zenés műsor előzte meg, Magyarország első sérültekből álló Gospel kórusa, a Bolyki Balázs vezette Never Give Up Gospel, a sérült fiatalokból álló NEMADOMFEL Együttes, Noel Richards, Krizbai Teca valamint Pintér Béla közreműködésével. Fogyatékkal élők és egészséges emberek, egyvalami azonban közös bennük: töretlenül hisznek az élet teljességében.

N
icket a 15 órakor kezdődő budapesti előadáson magyar sorstársa, a szintén tetra-amelia szindrómában szenvedő Kollinger Szabolcs konferálta fel, miszerint „bemutatná azt a sorstársát, akivel úgy tűnik, egy cipőben járnak".A felvezetés után megérkezett a színpadra Nick, aki magyarországi közönsége előtt arról beszélt, milyen fontos az, hogy ne hagyjuk, hogy a gondjaink, körülményeink maguk alá temessenek. Bármilyen rossz történik velünk, rendületlenül higgyünk a csodában, hiszen ez megváltoztatja az életünket. Ő maga is ezért tart egy pár cipőt a szekrényében. Mesélt arról, bármi történik, van megoldás, s ezt modellezve bemutatta, hogy neki - aki nem rendelkezik karokkal és lábakkal - is sikerül felállnia a földről.

„Biztos vagyok benne, hogy léteznek csodák, de csak azokkal történnek meg, akik a reménybe kapaszkodnak. Mi is az a remény? Ahol az álmok kezdődnek."

Beszélt Istenbe vetett töretlen hitéről, valamint arról, hogy soha nem szabad feladni. Arról, hogy lehetnek gondok, problémák, és nehézségek az ember életében, kapcsolataiban, de ilyenkor meg kell fogni egymás kezét, s így együtt minden megoldható, hiszen a szeretet, a szerelem mindent legyőz. Ha pedig valamilyen oknál fogva nem tudjuk megfogni egymás kezét, hát fogjuk meg egymás szívét, ahogy ő is teszi a feleségével, hiszen ennél aligha létezik erősebb kapocs.

Forrás: http://www.presztizs.com/belfold/soha-ne-add-fel

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások