optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Növeli a megfoganás esélyét a nevetés

Növeli a megfoganás esélyét a nevetés

2006.06.22.

A nevetés feszültséglazító élménye oldja szorongást


Izraeli kutatók kísérlettel bizonyították, hogy a lombikbébi-kezelésben (IVF) részt vevő nőknél jelentősen javítja a megfoganás esélyét, ha a leendő kismamát az embrió beültetését követően mulatságos bohócműsorral szórakozatják, ami feloldja szorongásait.

Dr. Shevach Friedler, a Zerifinben lévő Assaf Harofeh orvosi kutatóközpont vezető szakembere, aki maga is kitanulta a mímes mesterséget, abból a kettős tapasztalatból indult ki, hogy az IVF-páciensek sokszor súlyos stresszt élnek át a kezelés időszakában, valamint hogy a gyermekbetegeknél kimutathatóan gyorsítja a gyógyulási folyamatot, ha bohócok segítségével sikerül jókedvre deríteni a kis ápoltat.

Fredler doktor és munkatársai tíz hónapon keresztül figyeltek meg 186, embrióbeültetésen átesett 20-45 éves nőt. A csoport egyik fele, 93 nő a lombikbébi-programmal járó hormonadagoláson túl semmilyen más kezelésben nem részesült. A másik, azonos létszámú csoport tagjait a beavatkozás után negyedórás, nevetésre ingerlő bohócműsorral lepték meg a kórteremben.

Az első csoportba tartozó 93 nő közül 18 esett teherbe, míg a nevetés feszültséglazító élményében részesült másik csoportban 33 nőnél fogant meg a beültetett embrió.

A kísérlet tapasztalatairól az Európai emberi reprodukciós társaság idei kongresszusán számolt be Dr. Fiedler. Kiemelte, hogy az eredmények egyértelművé tették, a nevetés jelentősen csökkenti az IVF-program által keltett stresszt és szorongást, s szignifikánsan növeli a sikeres beültetéseket.

Forrás: http://www.delmagyar.hu/cikkonly.php?action=nyomtat&cid=127091

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások