optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Ok nélküli találkozások?

Ok nélküli találkozások?

2015.09.27.

Nincsenek! Minden ember valamilyen céllal érkezik egy másik ember életébe.Több milliárd ember él a Földön. És Te mégis pont ezekkel az emberekkel találkozol. Gondold csak végig, szerinted véletlen? Ugyan, hát hogyan is lehetne! Van, akinek elég csak egyszer besétálnia, hogy lásd és tudd, mi dolgod van vele az életben. De másnak el kell sétálni ezerszer, míg egyáltalán az életed része lesz.

Akár csak egy éjjelre, de lehet a halálod napjáig marad. Lehet, az ötödik ember, akit holnap látsz az utcán, fél év múlva melletted ébred. Vagy, akivel eddig csak maximum köszöntetek, hirtelen az egyik legfontosabb szereplő lesz az életedben.Mindennek és mindenkinek megvan a saját ideje. Annak is, hogy kiderüljön a találkozás oka. Ehhez sokszor rengeteg idő kell. De, amikor rájössz, azt is megtudod, miért pont akkor kellett megtudnod mindezt.

Te nem tudod, de az élet tudja, mikor és mennyit bírsz el valójában. Ennek megfelelően küldi a segítőidet az életedbe. Mert mindenki egy segítő. Mindenki, akivel kapcsolatba kerülsz, egy apró kis darabot hordoz belőled. És pont akkor jönnek, amikor ezt a darabot magadba kell illesztened. Akár a szívedbe, akár a lelkedbe, akár a testedbe. Ezért kell nyitottnak lenned és ezért kell menned. Ezért nem állhatsz egy helyben, hanem haladnod az úton nyitott szemmel. Mert az élet folyamatosan küldi az embereket, és Te ösztönösen tudni fogod, ki az, akivel dolgod van . Bíznod kell ebben az ösztönödben. Nem tudsz rosszul választani. Mert, ha az a választás éppen pokoli kínokhoz is vezet, Neked akkor éppen arra volt szükséged, de ezt majd csak később érted meg.

Minden ember okkal érkezik az életedbe. Fogadd el és fogadd be. Az idő majd úgyis megmutatja, ki milyen céllal érkezett. Te is okkal érkezel mások életébe, Te is mások darabjait hordozod saját magadban...

Forrás: http://www.napjaink.org/

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Rózsahegyi Márk, 2015.10.06. 5:53:20
Kedves Ági. Köszönöm a tippet. Azt hiszem én másképp vagyok bekötve. :) Amikor negatív ér amit annak is élek meg, az később már nem lesz negatív. Mert elfelejtem. Törlöm, ahogy az emberek a spam-et. :) Ha nem így tennék, akkor már odafentről nézném azt a sok embert akik jobbá teszik a körülöttünk lévő teret.
Ági, 2015.10.04. 12:48:33
Kedves Márk!
Gellérttel folytatott beszélgetésedben azt írtad, érdekel, ki hogy "csinálja", hogy optimista legyen a szemlélete?
Nos egy tipp: ha bármi olyan történt Veled amit Te negatívnak értékelsz, először gondold át még egyszer, hogy vajon ezt ebben a pillanatban érzed épp negatívnak? Ha hosszú távon is annak negatívnak érzed, tedd fel magadnak azt a kérdést: Milyen pozitívuma lehet ennek a történésnek a jövőmre vonatkozóan?
Hidd el, mindig fogsz ilyen pozitívumot találni! Persze a kezdetekben ez sem lesz könnyű.
Rózsahegyi Márk, 2015.10.01. 9:14:28
Kedves Gellért. Ugye nem akarja azt mondani hogy magában se hisz. Hiszen a jelek jönnek, mennek az életünkben, ahogy barátságokat (emberi kapcsolatokat) is adott időre kapjunk. Ha nem vesszük észre (nem tanulunk) a jobbító szándékot akkor erősebb "jeleket" kapunk. A végén már annyira durvát hogy észrevegyük letértünk a megfelelő utunkról. Szerintem ha az embernek erős a hite, fejlett az önismerete akkor tud olvasni a jelekből.
Nagy Gellért, 2015.09.30. 11:21:55
Kedves Márk, cserébe itt egy idézet Dawkinstól ami elég jól jellemzi, hogy én, hogy gondolkozom a hitről:

“God wants to cure your cancer. But only if you pray lots and lots. Oh, and he’s very sorry he gave it to you in the first place.”

“Isten meg akarja gyógyítani a rákodat. De csak akkor ha tényleg sokat imádkozol hozzá. Oh, és nagyon elnézést kér, hogy egyáltalán megkaptad.”

További derűs napokat kívánok!
Rózsahegyi Márk, 2015.09.29. 7:24:51
Kedves Gellért. Köszönöm, dicséretét és hogy megosztotta véleményét. Azt meg pláne köszönöm hogy optimizmusát ön is terjeszti, hiszen ahogy Joó Sándor református lelkész mondta: "ha most nem akkor mikor, ha én nem akkor ki, ha ezt nem akkor mit". Legyen szép és derűs a napja továbbra is. Rózsahegyi Márk
Nagy Gellért, 2015.09.28. 17:15:55
Kedves Márk, gratulálok a kezdeményezéshez. Optimizmusom erős szkepticizmussal is párosul. Nyilván jócskán juthatott ebből Voltaire-nek is máskülönben nem örvendezhetnénk a Candide-nek a mai nap is. Ha valamiben hiszek az a puszta véletlen minden más a lenyűgöző emberi fantázia szüleménye és magyarázata. Ha valakinek ettől könnyebb ám legyen. További derűs napokat kívánok.
Rózsahegyi Márk, 2015.09.28. 8:35:02
Kedves Gellért. Én pesszimista vagyok, ezért is csinálom az Optimista Klub nevű kezdeményezést. Én igy tudok optimistákkal találkozni, tőlük tanulni. Tanítson ön hogyan csinálja? Hogyan kell másképp látni a világot, hogy megváltozzon a látásmódunk? Köszönettel, Rózsahegyi Márk
Klári, 2015.09.27. 21:44:49
Elgondolkodtató ez a cikk. És biztató. Köszönöm.
Nagy Gellért, 2015.09.27. 20:52:54
Ja, ja ehhez hasonlót Pangloss doktor is mondott Candidenak:

"Bizonyos (…) s kimutatható, hogy nem is lehetnek másképp a dolgok, mert ha már mindennek célja van, minden, ugyebár, szükségképpen a legeslegjobb célért is van. Orrunk például azért van, hogy legyen min hordani a szemüveget, s lám ezért is hordunk szemüveget. Lábunk láthatólag arra való, hogy nadrágot húzzunk rá, ezért is van nadrágunk. A kövek arra termettek, hogy szépen megfaragjuk őket, no meg persze, hogy kastélyokat építsenek belőlük."

Ezt Voltaire még 1759-ben írta. Örök optimistaként azt hittem, hogy azóta esetleg fejlődött valamicskét a gondolkodásunk. Hát nem.
Rózsahegyi Márk, 2015.09.27. 11:01:33
Adomány. Ajándék lónak se nézzük a fogát. Fogadjuk el, hogy fontosak vagyunk és azt akarja (akarjuk) az élet hogy többek legyünk és ezt a többet ne megtartsuk magunkban, hanem tovább adjuk. Ez az ami irányít. Mi magunk irányítjuk. Azzal hogy nem tartjuk magunkban. További szép napot.
Judit, 2015.09.27. 10:14:36
Ez nagyon jò cikk.Nagyon igaz.Szeretnèm egyszer megtudni ki irànyìtja???Szàmtalanszor megtapasztaltam màr!!!Szèp napot kìvánok!!!

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások