optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Olvasásra való buzdítás!

Olvasásra való buzdítás!

2007.07.23.

Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány felhívása - Elfelejtettünk olvasni!  Napjainkban könyveink a polcon csak a porok leszállópályái. Nem olvasunk. „Nincs időnk, drágák a könyvek, jobb dolgom is van, mint olvasni!” Ismerős kijelentések, ha eme - immáron - hanyagolandó témát felemlegetjük. Nem beszélve a mai fiatalokról! Nemhogy nem olvasnak, de még a könyv gondolatától is elborzadnak (személyes tapasztalat), és tüskés sündisznóvá alakulnak át!

Mint vérbeli könyvtárost, csapásként érnek a mindennapokban tapasztalt olvasási szokások hanyatlása. De mit tehetnénk ellene? Hisz, ha már kiskorban nem csábítjuk a gyermekeinket olvasásra, mesehallgatásra, akkor kamaszkorban „falra hányt borsó"! Mondhatnánk, de ne tegyük!

Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány új kezdeményezése az Optimista Könyvtár beindítása, amely egyelőre interneten működik. Első nyilvános megjelenése a Sziget fesztiválon lesz, ahol "mosolypontok" elhelyezésével szeretnék az olvasás szeretetét és az optimizmust egy helyre koncentrálni. Az oda érkezőknek helyben olvasásra átnyújtják a könyveket, melyeket a fesztivál zárása után, a Pusztavacson létesítendő Optimista Könyvtárból ingyenesen kölcsönözheti a nagyérdemű. Az Optimista Klub-ról bővebb információt olvashatunk: http://www.optimistaklub.hu/

Reméljük kezdeményezésük sikerrel jár és visszatereli a fiatalokat az olvasás fellegvárába!

Munkájukhoz kitartást kívánunk! (A felhívás elsőkézből kapott információ, mely szervezési stádiumban tart, így bővebb felvilágosítás esetén kérlek írj a gunyeczi@. )

Gunyecz Irénke

Forrás:

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások