optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Optimista Híreket Mondunk.

Optimista Híreket Mondunk.

2015.09.22.

Optimista híreink röviden:

:) V. Kulcsár Ildikó Nők Lapja cikk.
:) Regionális Optimista Klubok létrejötte.
:) Google Inc. támogatás.
:) Babzsák fotel felajánlás.
:) Nevetés CD vásárlás.

~~~~~~~~

Akkor egy kicsit bővebben, hiszen beköszöntött az ősz és ezzel az újabb optimista hírözön:

• Az elmúlt időszakban igen sok pozitív esemény következett be az immár 20 esztendős Optimista Klub háza táján. Többek között V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja egyik legismertebb újságírója cikket írt rólunk, mely ezen a linken elolvasható aki már hiába kereste az újságárusoknál az ujságot: http://optimistaklub.hu/hirek/hogy_jobban_szeressunk_az_eletet

~~~~~~~~

• Lehetőségünk volt a fenti cikkben elmondani, amit már sokan tudnak, hogy a 2015 az összefogás, a megújulás éve, ezért olyan civil szervezetek, optimista önkéntesek jelentkezését várjuk, akikkel együttműködve eredményesebben juttathatjuk el pozitív üzenetünket: „Egy mosollyal többet érsz el, mint gondolnád. Egy kis humor, pozitív hozzáállás segíteni fog, hogy mindig tudd: AZ ÉLET SZÉP." Többen jelentkeztek, akik segítenek beindítani és működtetni egy-egy regionális Optimista Klubot, elsőnek Budapesten az V., VII. valamint XXI. kerületben. Ezért felhívást intézünk minden fenti kerületben élő optimistához, aki a virtualitás falait kiterjesztve, szeretne pozitív gondolkodású emberrel találkozni, velük közös programokon részt venni jelentkezzen a http://optimistaklub.hu/uzenj_nekunk weboldalon keresztül a megfelelő regionál! is Optimista Klub építő közösségébe. A szándék most kevés, tettekre van szükség! A részleteket a klubvezetők fogják megadni, akik bemutatkoznak az általuk írt néhány sorral:

:) Csepel Optimista Klub azaz CSOK szervezője:
64 éves boldog, optimista nyugdíjas külkereskedő vagyok. Talán alapból (családi örökség) optimistán szemlélem a világot. Mindig volt/van/lesz célom, amiért esetleg keményen küzdeni kell, de megéri :) Optimizmusom igyekszem átadni másoknak is, ismerősöknek és ismeretleneknek is, akik pl. az utcán kéretlenül is elmesélik gondjukat, bajukat, próbálom valami jóra is ráirányítani a figyelmüket és máris mosoly jelenik meg az arcukon :) És ezzel nem csak az Ő, de az én napom is szebb lett ! Üdv. Emília

:) Belvárosi Optimista Klub azaz BOK szervezője:
Ügyvédként mentem nyugdíjba. Két sikertelen házasságból két nagyon sikeres gyermekem 4 unoka él 2 éve külföldön. Azóta vagyok teljesen egyedül. Amúgy mozgékony, művelt, jól nevelt, irodalomfaló, kirándulást kedvelő vagyok. Üdv. Ibolya

:) Erzsébetváros Optimista Klub azaz EBOK szervezője:
Erika vagyok, 47 éves. Mint mindannyiunknak, nekem is megvan a magam mesébe illő története. Sok minden van már a batyumban, most csak pár szót. 9 éve élek Budapesten, gyerekkori álmom volt a főváros nyüzsgő forgatagában lakni. Hiszem, hogy mindenki képes az optimizmusra, hiszem, hogy egy közösséghez tartozni a mai rohanó világban nagyszerű dolog. Ez a téma áll a legközelebb hozzám. Szeretem az embereket. Megtisztelő, hogy az Optimista klub növekedéséhez hozzájárulhatok. Ehhez nyújtom segítő kezeimet. Tegyünk együtt valami jót!

Továbbra is várjuk a jelentkezéseket, akik kedvet éreznek és van némi szervezőképességük, hogy más optimista emberrel karöltve szebbé tegyük a közvetlen környezetünket, az emberek hétköznapját. Ez lehet egy kirándulás, egy b! eszélgetés, egy közös színház, de lehet bármilyen esemény, interakció, ami pozitív és előremutató.

~~~~~~~~

• Köszönjük a Google Inc. globális vállalat-csoportnak ami elkötelezett az újító és jobbító tevékenység mellett, hogy 2015 márciusa óta több millió forint reklámmegjelenést biztosít az optimistaklub.hu weboldal számára. Ennek a reklámnak köszönhetően naponta 20-30.000-el többször jelenhet meg az érdeklődők képernyőjén pozitív üzenetünk mely önmagában is remek, ám igazán nagy örömben azoknak van része, akik ránk kattintanak, mert így kitölthetik a saját fejlesztésű HUNOPTI kérdőívünket, mely segít az önértékelés fejlesztésében is.

~~~~~~~~

• 20 éve elköteleztük magunkat a környezetvédelemért, melyet mi sem bizonyít jobban, 9. pontunk: " Védd a természetet, csak így élhetsz harmóniában környezeteddel". Egy ideje kerestük a megoldást az épület külső falá! n lévő hungarocell újra felhasználására, így mikor rátaláltunk a http://designmania.hu/ weboldalra, s annak tulajdonosára Antal Virág-ra aki felajánlott egy Fatboy kültéri használatra alkalmas babzsák fotelt, melybe polisztirol gyöngyöt /hungarocell alapja/ töltenek, akkor nagy kő esett le a vállunkról. Köszönjük!

Mivel sok tábla maradt a falon, ezért egy apróhirdetési oldalra töltöttük fel a felajánlásunkat /ingyen elviheti, aki lebontja/ így a közel 20.000 érdeklődőből végül ketten éltek a lehetőséggel. Mire is lehet használni a hungarocellt? Hungarocell nagyobb része egy hűtőautó belső burkolataként a többi egy toldalék épület külső burkolataként született újjá. Mi így védjük a környezetet, hiszen a komposztálás és a szelektív hulladékgyűjtés már szinte a vérünkben van.

~~~~~~~~

• Ha remek ajándékot szeretne e! gy kevésbé optimista ismerősének, barátjának akkor itt a kiváló! alkalom egy Nevetés CD megvásárlására az http://optimistaklub.hu/shop weboldalunkon keresztül, mellyel kezdeményezésünk fejlesztését támogatja. Előre is köszönjük!

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások