optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Optimisták a multik!

Optimisták a multik!

2006.02.28.

Optimisták a multik

A nagyvállalatok derűlátóan tekintenek a jövőbe - derül ki az Ecostat februári konjunktúra felméréséből.

 

 

A  "TOP-100 konjunktúra-index" 55 százalékos februári értéke optimizmus tükröz. Az év első felében a multinacionális vállalatok a viszonylag élénk világgazdasági környezet fennmaradásában bíznak. Derűlátásukat főként a nemzetközi szakértők előrejelzéseire alapozzák, amelyek a globális növekedés feltételrendszerében egy-két éves előretekintéssel nem számolnak jelentős változásokkal.

A nagyvállalatok vezetői szerint ebben az évben a kedvező külgazdasági környezet összességében jó feltételeket teremt a hazai gazdaság bővüléséhez: a stabil, kiegyensúlyozott fejlődés fennmaradását a nagyvállalati kör bővülő termelése, exportja és fejlesztése garantálja. Az Ecostat prognózisa szerint 2006-ban GDP növekedése egy-két tized százalékponttal meghaladja majd a 4 százalékot, a nemzetgazdaság húzóágazata továbbra is az ipari és az építőipari termelés, és a növekvő lakossági fogyasztás lesz. Az idén az export és az import növekedése kiegyenlített lesz, a forgalom egyenlege romlik.

Az infláció folytatódó ütemmérséklődése mellett a reálkeresetek várhatóan 4 százalékot meghaladó ütemben növekszenek. Az emelkedő költségvetési kiadásokra 2006-ban a pénzügyi egyensúly javítása területén legfeljebb kisebb előrelépés várható.

A TOP-100-ba tartozó cégek szerint 2006-ban a fogyasztói árak átlagos növekedése 2,8 százalék lesz, szemben a tavalyi 3,6 százalékkal. A decemberi inflációt ez a vállalati kör 2,6 százalékra várja, ami valamivel meghaladja az elemzői várakozásokat. A nagyvállalatok saját termékeik értékesítési árait éves szinten átlag 2,4 százalékkal tervezik emelni.


Forrás: (NAPI o­nline)

http://www.napi.hu/articleprint.asp?nID=282847

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások