optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Híres emberek - Optimista riportok > Optimizmus, félsiker?

Optimizmus, félsiker?

2006.01.05.

Mai interjúalanyunk, egy talán kevéssé "felkapott" területen, az agrárszektorban végzi gazdasági igazgatói teendőit. Lelkesedése és optimizmusa többek között korából adódik, hiszen egy fiatalemberről van szó, aki viszont fiatal korát meghazudtoló szakértelemmel látja el az AGROKER HUNGÁRIA Rt. gazdasági feladatait.

 

Krénusz Kornél - az AGROKER HUNGÁRIA Rt. gazdasági igazgatója

Névjegy
Név: Krénusz Kornél
Születési idő: 1974. Szeptember 14.
Végzettség: gazdasági agrármérnök (Pannon Agrártudományi Egyetem, Keszthely)
Nyelvismeret: angol, német
Jelenlegi munkahely: Agroker Hungária Rt.
Pozíció: gazdasági igazgató
Család, gyermekek: nőtlen
Hobby: vitorlázás, síelés, labdajátékok, olvasás, színház

Karrier Magazin: Krénusz úr, Ön az AGROKER HUNGÁRIA Rt. gazdasági igazgatója, mely vállalat működésének területe, az agrárszektor. Hogyan került erre a területre, tudatos pályaépítésről van szó, vagy más külső körülmény is közrejátszott?
Krénusz Kornél: A gazdasági, pénzügyi terület mindig közel állt hozzám, de szerettem volna valamely szakterület ismeretanyagával kiegészíteni. Így találtam rá a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem gazdasági agrármérnöki szakára. Egyetemi tanulmányaim utolsó évében találkoztam Kónya Árpáddal, aki az AGROKERTRADE Rt. vezérigazgatójaként új munkatársat keresett a cég gazdasági területének vezetésére. Így csak részben lehet tudatosságnak nevezni, mivel a kínálkozó lehetőséget úgy éreztem, nem utasíthatom vissza.


Karrier Magazin: Milyen területeket járt be és ezek milyen pozíciókkal párosultak eddigi karrierjében?
Krénusz Kornél: Az Agrokertrade Rt.-hez mint üzemgazdász kerültem, majd miután a korábbi gazdasági igazgató nyugdíjba vonult rám bízták a Társaság pénzügyi, számviteli területének irányítását. Az elmúlt időszakban az agrárpiaci változások következtében a Társaság életében is jelentős átalakításokra került sor. Ez az út vezetett ahhoz, hogy a korábbi Agrokerek kereskedelmi tevékenysége összevonásával létrejött az Agroker Hungária Rt., melyben felkértek a gazdasági igazgatói feladatok ellátására, amit 2001. januárjától látok el.


Karrier Magazin: Ön szerint, mennyiben igényel más kvalitásokat egy olyan gazdasági szakember, aki egy kifejezetten gyorsforgású üzletágban dolgozik, mint az, aki esetleg egy dinamikáját tekintve lassúbb üzletágban?
Krénusz Kornél: Véleményem szerint nincs nagy különbség a két vállalat típus között gazdasági vonalon, mivel a lassúbb üzletágban is egyre fokozódó igény van az azonnali, pontos információáramlásra. Az elemző, ellenőrző feladatokra mindkét esetben ugyanolyan nagy szükség van mindkét típus esetén. Szükségszerű a szakmai tájékozottság, naprakészség valamint a gyors döntéshozatal. Ezen ismérvek, adottságok nélkül szerintem egyik szektorban sem lehet eredményeket elérni.


Karrier Magazin: Ön milyen ismérveket tart fontosnak, egy gazdasági vezető részéről?
Krénusz Kornél: Szükségesnek tartom a megfelelő szakmai képzettséget, jó kommunikációs készséget valamint a nyitottságot az új technológiák, technikák alkalmazása terén. Az agrárszektorban is elengedhetetlen az informatikai újítások folyamatos bevezetése. Fontosnak tartom továbbá, hogy az ember ne riadjon vissza a kezdetben túlzottnak vélt kihívásoktól sem.


Karrier Magazin: Krénusz Úr, az agrárkereskedelemben megszerzett tudását, milyen más területen tudná hasznosítani? Ön szakmailag "hálásnak" érzi ezt a területet?
Krénusz Kornél: Mindenképpen hálásnak érzem, mivel az emberi kapcsolatok itt még jóval nagyobb értéket képviselnek, mint más gazdasági ágazatokban, ahol az üzleti folyamtok sokkal személytelenebbül zajlanak. Ez adódik abból is, hogy az agrárértelmiség, agrártársadalom mindig is összetartóbb közösség volt.


Karrier Magazin: Milyen elképzelései vannak a további karrierjét illetően?
Krénusz Kornél: Koromból és optimizmusomból eredően a jövőt egy dinamikusan fejlődő magyar vállalatnál képzelem el, ahol még több szakmai kihívás várna rám. Nagy örömmel töltene el, ha ez a társaság az agrár vagy ahhoz közeli ágazatból kerülne ki.

Krénusz Úr, köszönjük, hogy a rendelkezésünkre állt!

Forrás: eco.karrier.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások