optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Optimizmussal a szív betegségei ellen

Optimizmussal a szív betegségei ellen

2006.02.28.

Az optimizmus jót tesz a szívnek - derült ki egy Archives of Internal Medicine című lapban hétfőn közzétett tanulmányból.

Azt, hogy a pozitív gondolkodás nem csak a lélek állapotát határozza meg, hanem a test egészségmegőrzésében is nagy szerepe van, már eddig is tudták a szakemberek. Most azonban kiderült, hogy jól kimutathatóan csökkenti a szív megbetegedésének kialakulását is. A szakemberek a tanulmányban részt vevők optimizmusát mérték fel első lépésként. Az optimizmus mértékét könnyű felmérni, és az is bizonyított, hogy elég hosszú időn át stabil is marad az eredmény. Egy 1-3-as skálán mérve 1985-ben 1,5 volt az átlag, ez a legújabb eredmények szerint 1,3-ra csökkent mostanra. A fiatalabbak, magasabb szintű végzettséggel rendelkezők, párkapcsolatban élők mind-mind nagyobb értéket produkáltak, az is meglátszott az egyéni eredményeken, hogy végez-e valaki testmozgást, hiszen ez is pozitívan befolyásolja az életszemléletet.
„Az eredmény egyértelmű, a derűs értékszemlélet, az optimista hozzáállás jelentősen csökkenti s szív- és érrendszeri megbetegedés esélyét. Ezután csak azt kell még kideríteni, hogy mivel lehet még pozitívabbá tenni egy idős ember életfelfogását, hogy elkerülhető legyen a szív megbetegedése.” - jelentette ki a kutatást vezető szakember.

Forrás: http://www.holgyforum.hu/eletmod.asp?tid=8&stid=60&newsid=24064

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások