optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Pécsi Napok az optimizmus és összefogás jegyében

Pécsi Napok az optimizmus és összefogás jegyében

2006.09.07.

Idén is megrendezésre kerül városunkban a Pécsi Napok rendezvénysorozata az Örökség Fesztivál köntösébe bújtatva. Készülvén az Európa Kulturális Fővárosa Pályázatra ugyanis e néven fut a tíz napig tartó esemény. A szeptember 14-én startoló fesztiválról ma tartottak sajtótájékoztatót.

- Napjainkban újra ki kell találnunk, kik vagyunk, mit akarunk! Mi a választ a múltunkból akarjuk kiolvasni! Nem úgy, hogy kesergünk a régmúlt dicsősége felett, hanem úgy, hogy fogódzókat keresünk benne. A város történelmi kapcsolatai a déli régió felé mutatnak. Ezért fogalmaztuk meg Kulturális Fővárosi pályázatunkban, hogy szeretnénk létrehozni a déli kulturális övezetet. Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa program megvalósítása körül meglehetősen széles polémia alakult ki! Humán értelmiségiek, építészek, civil szervezetek és pártpolitikusok látják a hatalmas lehetőséget, és fordulnak aggodalommal a döntéshozókhoz, nehogy elvesszen az esély! - adott rövid útmutatást dr. Kunszt Márta, alpolgármester.

Mint mondta, az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése nem a véletlen műve volt, hanem a pécsi művészeti és kulturális élet szereplőinek sokéves tevékenységén alapult. Hozzájárult ehhez a Pécsi Egyetem valamennyi karának kiváló szellemi teljesítménye éppúgy, mint a Jelenkor folyóirat országos rangja. A POSZT sikere, a Múzeum utca egyedisége és a Pécsett rendezett fesztiválsorozatok színes kavalkádja.

Az idei rendezvénysorozat annyiban mindenképpen eltér a megszokottaktól, hogy a Szent István téri munkálatok miatt több program is új helyszínen kerül megrendezésre. Többek között a Zsolnay gyár területén lesz az úgynevezett Örökséggyár. A nagy érdeklődésre számot tartó események közül sok a Széchenyi térre kerül, így itt akár több napon keresztül is forgalomkorlátozás léphet életbe.

A Pécsi Napok Örökség Fesztivál részletes programja!

K. Z.


Forrás: http://www.pecsinapilap.hu/popups/print.php?id=16389

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások