optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Pozitív könyvek

Pozitív könyvek

2007.07.25.

Van, aki cím szerint, van aki szerző szerint, van, aki nagyság szerint és van, aki érkezési sorrend szerint rendszerezi a könyveket a polcán. Ezek mind logikus kategóriák de vajon tényleg ezek szerint olvasunk?

Valami jó kis nevetős regényt adjon, aranyos mondta nemrég egy nyugdíjas néni a könyvtárosnak, demonstrálva, hogy hacsak nem kötelező olvasmányról van szó általában az érzelmi töltetük miatt választunk olvasmányt. A könyvek megríkatnak, megnevettetnek, elgondolkodtatnak, álmodozásra késztetnek, és kicsit nevelnek is. Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány egy olyan könyvtárat álmodott meg, ahová az olvasók valóban feltöltekezni járnak: az egyelőre virtuális formában létező könyvtár darabjai muníciót szolgáltatnak a mindennapi pozitív gondolkodás gyakorlásához.


Az Optimista Könyvtár állományának bővítéséhez szívesen fogad optimista könyvadományokat a könyvtáraktól csakúgy, mint magánszemélyektől, feltételezve, hogy az optimista könyvekből hajlamosak vagyunk másodpéldányt venni, ha esetleg az első átmenetileg elkallódott.  Persze lehet könyvadományt adni „csak úgy” alapon, egyszerűen azért, hogy örömet okozzunk vele másoknak.


http://www.kaleidoskop.hu/content/view/2290/39/

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások