optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Sansz az Alapítványok alaplapja

Sansz az Alapítványok alaplapja

2003.06.10.

Június: Egy Optimista Magyarországért" Közhasznú Alapítvány - Az optimizmus a lélek motorja, a mosoly az élet gyújtólángja" - rajzpályázat

Az "Egy Optimista Magyarországért" Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére 2001. május 25. óta minden évben május utolsó péntekén országszerte megünnepeltük a Mosoly Napját. A mentálhigiénés program céljai között szerepel az egészséges életmód kialakításának elősegítése, az ifjúság nevelése, a szenvedélybetegségek megelőzése, a humor, a jókedv fontosságának hangsúlyozása, csakúgy, mint az, hogy alternatívát nyújthassunk a jelentkezőknek szabadidejük tartalmas eltöltésére.

2003-ban május 30-ára esik a Mosoly Napja. A Mosolyhadjárat című országos optimista turnéhoz és a Mosoly Napjához kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetünk. A rajzversenyt az optimizmus, a jókedv, a biztonságos közlekedés, a pozitív gondolkodás jegyében indítjuk útjára.

Az alábbi témákban várunk alkotásokat:

I. A legvidámabb dolog, ami történt, történik vagy történni fog velem.

Ebben a kategóriában olyan események vagy képzeletbeli történetek rajzban történő megjelenítését várjuk, melyek a családdal, a barátokkal kapcsolatosak, illetve kapcsolódnak alapítványunk optimista eszméihez.

Biztosan gondolkoztál már azon, miért van az, hogy az emberek keveset mosolyognak, gyakran negatívan látják életüket, nem bíznak önmagukban, terveik megvalósulásában. Ebben a kategóriában azokat a pályaműveket várjuk, melyek a szomorúság leküzdésére, a vidám életre szólítanak fel. Arról szólnak, miért érdemes élni, mennyi izgalmas dolog van a világon, és ha mi optimistán közelítünk a dolgokhoz, mennyivel könnyebben oldhatjuk meg problémáinkat is!

II. Biztonságos közlekedés

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2003-ban széles körű kampányt indít a balesetmentes közlekedésért. A programban Alapítványunk is közreműködik, a második pályázati kategóriát e témakörben írjuk ki.

Az optimista emberre nemcsak az jellemző, hogy kedvező jövőre számít, hanem meg is tesz mindent, hogy elkerülje a rossz dolgokat.

Szerinted hogyan lehet megelőzni bizonyos baleseteket, ha autóval vagy gyalog közlekedünk? Hogy néz ki a kedvenc autód, ki a kedvenc autóversenyződ?

Pályázhatnak:

A rajzversenyen mindenki korosztályi megkötés nélkül részt vehet. A szükséges adatok: név, cím, életkor, telefonszám. A rajzversenyre a nevezés ingyenes!

Nyeremények:

Korosztályi kategóriánként értékes nyereményekre számíthat minden résztvevő, többek között 200 db AVANGLION UV-szűrős napszemüveget ajándékozunk a nyerteseknek!

Kisorsolunk továbbá a legsikeresebb pályázók között 3 db Vodafone mobiltelefont VitaMAX előfizetés-csomaggal, valamint a Cora áruházak, a Signal ajándékcsomagait, egy Opel Sztráda Merivát és egy Daewoo Sztráda Kalost egy családi hétvégére.

Eredményhirdetés:

A rajzpályázat nyerteseinek nevét és a legszebb elektronikus alkotásokat 2003 júniusában az optimista honlapon tesszük közzé!

Formai követelmények, határidők:

A pályaművek bármilyen technika alkalmazásával készülhetnek, postai úton vagy elektronikus formában egyaránt beadhatók!

(Elektronikus formátum: gif, jpg ajánlott, lehetőség szerint 300 kB-nál kisebb fájlban.)

A rajzok ajánlott formátuma A/4-es.

Feladási határidő 2003. június 10.

Levélcím: Optimista Klub Budapest, 1384, Pf. 755.,

e-mail: , www.optimistaklub.hu

Forrás: link

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások