optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > SleepTalk avagy pozitívitás direktbe

SleepTalk avagy pozitívitás direktbe

2014.05.21.

SleepTalk™ módszer létrejöttét Joane Gouldingnak, egy ausztráliában élő hipnoterapeutának köszönhetjük. Joane majd negyven éve kezdett azzal foglalkozni, hogy is tudna kislányának segíteni kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életet élni. A kislány Michelle, értelmileg, fizikailag és érzelmileg is rendkívül nehezen fejlődött. Családjának nagy nehézségeket okozott, hogy frusztrációját agresszivitásban tudta kiélni.

Számos helyre mentek segítségért, de Michelle állapota nem javult. Az áttörést a  SleepTalk™módszer hozta meg. Joane minden egyes nap bement Michelle szobájába, miután a kislány elaludt, és pozitív megerősítéseket súgott a fülébe. A kislány tudatalattija befogadta édesanyja szuggesztióit és rövid időn belül csökkentek a korábban napközben tapasztalt zavarok. A pozitív tartalommal megtöltött szavak valósággá váltak a nap folyamán. Michelle mára mosolygós, jókedvű nővé érett. Szellemi képességei az átlag alatt maradtak, de boldog, érzelmileg teljes életet él, megházasodott, dolgozik, és nem szorul semmilyen különös segítségre. Joane azt oktatja ma tovább SleepTalk™ néven, amit a saját életében, a saját sorsán keresztül tanult meg, és ami azóta családok ezreinél újra és újra bevált.

A gyerekek sebezhetőek, tudatalalattijuk ugyanolyan könnyen fogadja be a negatív szuggesztiókat, mint a pozitívakat. Előfordul, hogy napközben bántó szavak hangzanak el a szülők, pedagógusok, vagy társaik szájából. A SleepTalk™ segítségével – mint egy második esély- a szülők felülírhatják ezeket az ártó megjegyzéseket, és rendszeresen használva a gyermekek hitrendszere átalakul. Hasznos minden szülőnek, aki szeretné, hogy gyermeke boldog, kiegyensúlyozott és magabiztos legyen. Nagy segítség lehet, amikor valami „nem stimmel": a gyermek szorong, a körmét rágja, testvérféltékenység esetén, ha túlságosan befelé forduló, vagy éppen túl hangos. Könnyű megtanulni, nem lehet elrontani, etikus és biztonságos. A folyamat erősíti a gyermekek önképét, megvédi őket a negatív behatásoktól. Valahogy úgy, ahogy a számítógépet védi a tűzfal a külső káros hatásoktól.

Sokak szerint ez varázslat – nem, ez nem varázslat, ez egy hatásos önsegítő program, amit a szülők már több mint 30 éve használnak világszerte, mert működik! Legnagyobb pozitívuma, hogy végtelenül egyszerű.  A képzés kis csoportokban zajlik, egy három órás tanulási folyamat során végigveszik az alapokat, elmagyarázák a hátterét, és ki is próbálják. A képzés után telefonon tartják a kapcsolatot, és segítenek ahol kell. A lényeg a rendszerességben van. Egyszer kell megtanulni, és utána rutinná válik - a rendszeres használata pedig maradandó eredményt hoz a gyerekeknek nyugalomban, önbizalomban, érzelmi biztonságban. Tapasztalotom szerint az emberi életben az egyik legfontosabb téma a szülő és gyermek közt kialakuló kapcsolat. A múltunkból hozott érzelmek pedig nagy mértékben befolyásolják felnőtt életünk alakulását. Ez egy olyan módszer, ami lehetőséget nyújt arra, hogy szülő és gyermek között már a kezdetektől kialakuljon az a kötődés és szeretet, ami meghatározó az egészséges önbizalom és a biztonság érzet kialakulásában. Nem csak a gyermek, de a szülő számára is nagy segítséget nyújt ahhoz, hogy a szülői szerepet örömtelibbé legyen. A módszert ajánlom mindenki számára, aki a családalapítás előtt áll, vagy már most az izgalmas kihívásait éli.

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Kiss Péter, 2014.05.20. 7:57:11
Ettől szép az élet, amit elszúrsz nappal, este kijavíthatod és másnap újra megpróbálhatod, nem elszúrni. :)

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások