optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Szépkorúaké a jövő!

Szépkorúaké a jövő!

2006.02.10.

A szépkorúakra építhet a falu

 Jubileum - Tíz éve alakították klubjukat a boronkai nyugdíjasok

 Vigmond Erika

 

Ha a boronkai nyugdíjasok színjátszói színpadra lépnek, könnyezik a nézőtér – a nevetéstől

Tíz évvel ezelőtt, napra pontosan 1996. február 4-én alakult meg negyvenhárom lelkes taggal Marcali városrészében a Boronkai Nyugdíjas Egyesület. Az évfordulót visszatekintéssel, nevettető színpadi összeállítással ünnepelték meg, vendégek, barátok társaságában, akik nem érkeztek üres kézzel, ajándékokkal, oklevelekkel, műsorral tisztelték meg a születésnapot ülőket.

– Nem vagyok a szavak embere – állította magáról Né-meth János, az egyesület elnöke, de szinte lélegzetvétel nélkül sorolta az elmúlt évek emlékezetes pillanatait. – Ott vagyunk mindenhol, ahol szükség van ránk. Parkosítunk, virágokat ültetünk, vagy ha arra van igény, az asszonyok palacsintát sütnek a falunapon, felvonulunk szüretkor, műsort adunk a helyi ünnepeken, kulturális szemléken, vetélkedőkön, vendégszerepléseken veszünk részt.

Márkus Ernőnétől, a kultúrcsoport vezetőjétől me! gtudtuk, öt-hat éve állt össze a mai együttes, a paródiát, a humo-ros jeleneteket tartják legfőbb erősségüknek, erényüknek. Ezt erősítette meg Antalicz Istvánné, a Marcali és Környéke Nyugdíjas Kistérségi Egyesülés elnöke is. Amikor a szemléken bejelentik, hogy a boron-kaiak következnek, mindenki tudja, elérkezett a kacagás ideje. Fábos Tibor, a településré-szi önkormányzat képviselője elismerően szólt a szép kort megért szervezetről, meghatározó szerepet töltenek be a falu életében. Klujber László, a megyei szövetség elnöke lelkes, értékteremtő, fiataloknak példát adó csapatnak nevezte a boronkaiakat, akik mindig valami újon törik a fejüket. Sütő László, Marcali polgármestere hangsúlyozta, az ilyen egyesületek áldozatos közösségépítő munkája viszi előre a településeket. Szászfalvi László országgyűlési képviselő szintén az idősek családokat és faluközösséget összetartó fáradozását méltatta. Suchman Tamás államtitkár arról az útról beszélt, amelyet végigjárt az egyesület: tí! z éve még elfértek a kisteremben, most pedig már a nagyterem i! s szűkne k bizonyul.

Forrás: http://www.somogyihirlap.hu/index.php?apps=cikk&d=2006-02-09&r=18&c=488876


 

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások