optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Szeretek élni!

Szeretek élni!

2016.10.17.

Valahol azt olvastam, hogy két dolog miatt nem érdemes idegeskedni. Amiatt, amin tudunk változtatni, és amiatt, amin nem. Amin tudunk, azon változtassunk, amin nem tudunk, abba törődjünk bele! Én ezt nagy igazságnak tartom és eszerint élek.

Januárban leszek 83 éves. Az idősek hónapja kapcsán kérdezték tőlem nemrég, milyen az élet 80​-on túl. Azt mondtam, jönnek ugyan a betegségek, vannak nehézségek, de mindig arra kell koncentrálni, ami újabb erőt ad a következő napra, hétre, hónapra. Tartom magam ahhoz, hogy nem szabad leülni, mindig tevékenykedni kell valamit. Czimer Sándorné írása.

Felneveltem két gyermeket, és nagyon boldog vagyok, hogy jó viszonyt ápolok mind a két családdal. A fiammal, a lányommal, de a vőmmel és a menyemmel sem volt soha semmi konfliktusom. Ez nagy öröm számomra. Van négy unokám, egy dédunokám, akiket imádok. Az életemet végigdolgoztam, közel 38 évet. Amikor elmentem nyugdíjba, nem elégedtem meg a nyugdíjas élettel, mert én olyan mozgós fajta vagyok, jövök-megyek. Beléptem két klubba. A Kiwanis Klub Miskolc Egyesületbe, Az Életért a Rák Ellen Egyesületben pedig pártoló tag vagyok. Mindig hozzáteszem, hogy remélem, életem végéig csak pártoló tag maradok.

Valahol azt olvastam, hogy két dolog miatt nem érdemes idegeskedni.
Amiatt, amin tudunk változtatni, és amiatt, amin nem. Amin tudunk, azon változtassunk, amin nem tudunk, abba törődjünk bele! Én ezt nagy igazságnak tartom és eszerint élek.

Másik nagy örömöm az életben, hogy olyan társasházban élek, ahol nagyon jó közösség alakult ki. Főleg idős emberek laknak itt, most kezdenek már fiatal családok is beköltözni. Soha nem veszekedtem senkivel, igyekszem mindenkivel jó viszonyt ápolni.
Pedig vannak nehézségek is az életben. Volt egy csípőprotézis- és egy térdprotézis-műtétem, a szívem se valami jó, de próbálok egészségesen élni. Tartom magam ahhoz, hogy nem szabad leülni, mindig tevékenykedni kell valamit. Amíg bírok mozogni, addig nem terhelem meg a gyermekeimet azzal, hogy engem pátyolgassanak, hanem amit tudok, elvégzem magam körül. Nem tudom, hogy az élet mit hoz, lehet, hogy szükségem lesz majd rájuk később, de remélem, hogy nem.

Azt tapasztalom, hogy nem mindenki gondolkodik így. Ismerek olyan nyugdíjast, akinek nincs komoly baja, de elhagyja magát és gyötri a családját. Ez tőlem nagyon távol áll. Utazgatok, sétálgatok, kirándulok, amennyit bírok. Én a műtétekre is úgy mentem, hogy sikerülni fog. És így is lett.

Visszatekintve az elmúlt 83 évre, azt gondolom, hogy a legszebb az volt, amikor gyermekeim születtek. Az ő nevelésük, a nehézségekkel együtt, a legnagyszerűbb feladat volt számomra. Vidáman telt az életem, mert a családtagjaim, a férjem, a gyerekeim, a menyem, a vőm, mindannyian zenészek. Én koncertjáró és színházjáró ember vagyok, bérletem van az előadásokra. Úgy fogom fel az életet, hogy amíg tudok és amíg élek, addig élvezzem.

Nyugdíjazásom előtt híradástechnikus voltam, különböző rádióállomásokon dolgoztam világ életemben. Nagyon szerettem a munkámat. Igaz, hogy nehéz volt, mert 24–48-ba jártunk, de nekem ez a család szempontjából jobb volt, mint a napi 8 óra.

Két szóval tudnám jellemezni a jelenlegi helyzetemet: szeretek élni!


Forrás:boon.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Csóti József, 2016.10.18. 12:03:48
Úgy tudom,valahogy mindíg lesz! Hogy hogy?... az már rajtunk múlik.63 évesen van egy 8. esztendős kicsi fiam! No, ez tart fenn.
Rebeka, 2016.10.17. 23:13:10
:-)Őszintén irigylem a Hölgyet..Minden tiszteletem az övé.Szép élete van -és régebben is az lehetett. Az utolsó két szó amit írt,különösen : gyönyörű!Én is így vélekedtem eddig! Kicsit fiatalabb vagyok ..de ami MA ÉRT..egy NEVES KÓRHÁZBAN-az kritikán aluli.De ...megfogadom "M." tanácsát:a döntés az én kezemben van.!!!!!Változtatok...Belépek..az általam "létrehozandó-cselekedetbe:"gyógyítsd önmagadat.!"Sokkal jobban fogom érezni magam-ezzel jobban járok.."nem hallgatok az orvosokra."Így újra önmagam lehetek és ÚJBÓL szeretek élni.:-) :-)"M" -ha érdekel..a dolog elmesélem! "csak azért,hogy ...mosolyogva ..is vághatnak belénk..egy " LELKI TŐRT"2016.10.17 23:12
Rózsahegyi Márk, 2016.10.17. 12:19:09
Kedves Sherry. Ha olvasod a weboldalunkon közzétett cikkeket akkor te is látni fogod, hogy te is elérheted HA AKAROD. A döntés a te kezedben van. M.
sherry, 2016.10.17. 12:14:38
Írigylésre méltó a helyzete és az potimizmusa
csak gratulálni lehet hozzá!

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások