optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Szvetelszky Zsuzsa - Elégedett vagyok, és néha boldog...

Szvetelszky Zsuzsa - Elégedett vagyok, és néha boldog...

2013.02.08.

Szvetelszky Zsuzsa „Elégedett vagyok, és néha boldog..."

Tíz éve jelent meg a pletykáról szóló könyve, amellyel nemcsak tudományos körökben vált ismertté, hanem a sajtó is felkapta. Azóta gyakran találkoztunk – szakértőként szólalt meg sok cikkben –, de ritkán esett szó közöttünk arról, hogy a szociálpszichológia jó humorú doktora amellett, hogy a társadalom jelenségeit kutatja, háromgyerekes édesanya is (aki szívesen süt almatortát).

Szvetelszky Zsuzsa „Elégedett vagyok, és néha boldog..."Emlékszem, hogy néhány évvel ezelőtt meghívtam az újságíró-iskolai osztályomba, hogy ő legyen a hallgatók interjúalanya, és Zsuzsa nagy hatást gyakorolt a kritikus csapatra. Nemcsak azért, mert remek előadó, hanem azért is, mert ugyanolyan meggyőző erővel beszélt a tudományos kutatásairól, mint amilyen iróniával-öniróniával a hétköznapjairól. „Tudós is, nő is, jól érzi magát a bőrében" – mondták sokan. Most, amikor néhány perc késéssel beviharzik a kávézóba – csinosan, energikusan, karcsú kabátban, lila sálban-kesztyűben –, nekem is az jut eszembe, hogy üdítő szabadságillat veszi körül, és nem érezheti magát rosszul a bőrében. E benyomás szüli az első kérdést.

A cikk folytatása itt elolvasható: http://www.nlcafe.hu/noklapja/20130207/szvetelszky-zsuzsa-interju/

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Anonimus, 2013.02.11. 7:32:26
Hogy mennyire jó fej Szvetelszky Zsuzsa, azt talán azok tudják igazán akiket tanít(ott). Engem tanított. Amikor zh-t írtunk és valamilyen "családi okból" kiment a teremből, cirka 2 percre, amikor visszajött, "jó kislány" módjára kopogott. :-) Ez az élmény meghatározó volt az életem hátralévő részére. Köszönöm tanárnő!

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások