optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták > Tábori beszámoló

Tábori beszámoló

2004.10.26.

A késő délután folyamán megérkezett régi ismerősünk, Dr. Cronio Perez pszichológus, az ELTE tanára, az Optimista Klub vezetője. (Hát optimisták is lettünk, főleg a kapcsolatteremtés terén...) Este gitáros estet csaptunk, melyben segítségünkre volt Géczi Erika (többek között a Honfoglalás című film betétdalát is ő énekli). Szerencsére mindenki otthon volt a régi slágerek birodalmában. Sokak örömére vagy (?) bánatára éjszakai túra következett a változatosság kedvéért. (Még jó, hogy nem volt kötelező!)

Az idei DÖK-tábor Csákváron a hagyományoktól eltért, többek között azért is, mert átlagosan (volt aki csak egy-egy napra tudott eljönni) 75 diák vett részt az előadásokon, vitákban, megbeszélésekben és a szekcióüléseken. Megérkezésünkkor még csak 36°C (!) volt.

Elfoglaltuk a helyünket, azután meg jött a ki- és beosztás, hogy ki melyik szekció munkájában szeretne részt venni. (Azért válaztani is lehetett.) A kultúra szekció bizonyult a legnépszerűbbnek, ez valószínűleg (sőt biztos) az új tanárnőnek, Dr. Kerekes Kornéliának volt köszönhető. 12.30-kor végre elmentünk, hogy valami táplálékot ragadjunk magunkhoz.

Délután vitafórum következett. Többek között az elsősök ismerkedési estjéről és az elsősök táboráról beszélgettünk. Ezután megérkezett a fő főnökünk, Igazgató Úr is és beszámolt az iskola nagyrészt változatlan helyzetéről, az új progaramokról, tantermekről és az új tanárokról.

Vacsora, pihi, éjszakai túra, beszélgetések, meg egy-két kellemetlen "eset". Kedd reggel újult erővel csaptunk a feladatok közepébe. Megérkezett két előadónk, N. Szabó Bernadette, aki az újságírás rejtelmeibe avatott be bennünket, majd Tóth Andrásné (Enci néni) a TTDK-ról (Természettudományos Diákkör) számolt be nekünk. Utána külön csoportokban tovább folyt a beszélgetés a két előadóval.

Várkonyi Attila, alias DJ Dominique (eredetileg fizika-technika szakos tanár...) is eljött hozzánk. Igazán humoros és sokoldalú beszélgetésnek lehettünk részesei. Többek között hallottunk a Juventus Rádió indulásáról, valamint az igényes szórakoztatásról is.

A késő délután folyamán megérkezett régi ismerősünk, Dr. Cronio Perez pszichológus, az ELTE tanára, az Optimista Klub vezetője. (Hát optimisták is lettünk, főleg a kapcsolatteremtés terén...)

Este gitáros estet csaptunk, melyben segítségünkre volt Géczi Erika (többek között a Honfoglalás című film betétdalát is ő énekli). Szerencsére mindenki otthon volt a régi slágerek birodalmában. Sokak örömére vagy (?) bánatára éjszakai túra következett a változatosság kedvéért. (Még jó, hogy nem volt kötelező!)

Szerdán reggel sikerült feleszmélnünk, hogy ez a három nap úgy elszállt mint a nyár, de ami teljesíthető volt, azt - úgy érzem - teljesítettük. Értékelések, összevont szekcióülések következtek. Összegzés a kultúrát, sportot, médiát illetően, illetve az elsősök ismerkedési estjével és a táborral kapcsolatban. A legsikeresebb csapat talán a Sulimédia Team volt. ők a tábor ideje alatt végig a honlappal bütyköltek (úgy tűnik sikeresen). Köszönet érte! A többi eredményünkről, programtervünkről remélhetőleg értesülni fogtok, és valamennyit sikerül valóra váltanunk.

Herczeg Ivett III. B

Forrás: link

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások