optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Leveles láda > További nekünk írt leveleitekből:

További nekünk írt leveleitekből:

2005.06.06.

Nem bántam meg, hogy az Optimista szabályzatot kiraktam a falamra és így 39 évesen is gyakorlom. Osztogatom az ismerőseimnek,barátaimnak.......

Összegyűjtöttem teljes eddigi levelezésünket és programleírásaitokat is.

Üdvözlettel: Nagy Péter


Az Anyák Lapjában olvastam egy cikket a klubról, és nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Úgy gondolom, a magyar mentalitásnak szüksége van ilyen és ehhez hasonló optimista megerősítésre. Sok sikert!

Szirbik Nóra


őszinte lény, vagyunk ilyenre
üldőgélhetunk bágyadtan
várva az igenre
történhet váratlan
csöpp esemény, mire nem gondoltam
s felzaklat némi cifra remény
tétlenségre kárhoztam
többet teszek, mint gondolok
de türelmes vagyok, várok
míg összejönnek a gondolatpárok
melyek jobb úton szebbet remélnek
bár érzéseim igen-igen félnek
leszorítom magam tipikus önmegtartoztatással
találkozom talán még ilyen gondolattársítással.
Szifo


Nem is tudom hol kezdjem, hirtelen annyi gondolat kavarog a fejemben. Talán kezdem azzal hogy NAGYON tetszik ez a kezdeményezés, sajnos valoban kicsiny országunkban uralkodó nézet lett a pesszimizmus (ez a saját meg látásom) ami ellen elég nehéz tenni, bár igaz hogy én nem vagyok szakember talán ezért olyan nehéz, (ha pesszimista lennék azt mondanám hogy lehetetlen) a környezetemben élő emberek nézetét kicsit optimistává tenni. Szóval örülők az optimista klub létre jöttének és remélem hogy sikerül nagyban hozzá járulnia hogy az emberek jobban érezzék magukat. Egyelőre ennyi. Sok sikert és minden jót kívánok.


A MOSOLY ÉRTÉKE

Semmibe se kerül, de sokat ad.
Gazdaggá teszi azokat akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat akik adják.
Egy pillanatig él csak de az emléke örökre meg marad.
Senki sem olyan gazdag hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthon, táplálja a jó akaratot és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedönek, világosság a szomorkodónak és a természet legjobb orvossága a bajok ellen. Mégsem lehet meg venni, elkérni, kölcsön adni vagy ellopni
CSAK ÖNKÉNT LEHET ADNI.
EZÉRT HÁT MOSOLYOGJ!

üdvözlettel: Hős Károly

Tisztára jópofa ez a hely, nagyon tetszik!!
Nagyon jó kedvem lett, amíg itt voltam!
Sziasztok!
Barnabás


I am Arpad and I was born in Holland in 63. I came to Budapest in august 1997 to set up a company for RTL club, the TV station. So I found out that I like it here dispite the problems and differences compared to Holland. I do speak Hungarian because my parents are from here, but they were forced to leave in 1956. But my Hungarian is far from perfect, so is the writing. I do have some Hungarian friends and it seems that they all have problems, and the lack of possitisme to handle it, but my Dutch mentality tells me that problems are normal and to be solved, not to run away from, because it will stick to your back. So I find your site and Idea good and in place, the question is, are the Hungarians ready for it? I think so, cause they are developing fast and looking for solutions more and more. The way you bring is also good, its modern and friendly, not to strict and doctor like. I o­nly had a quick look at it but I will see it again when I have more time. But I like the thema because I had a lot of thought about the Hungarian pessimism. So good luck and take care. Arpad Hatvari.

Ott voltam csütörtökön délután az ismertetőn, úgy gondolom, nagyon klassz dolog amit kitaláltál, bennem is beindított a dolog néhany ötletet... Például szeretnék ajánlani egy csodálatos gondolatot, amit ajandékba adnék mindenkinek, aki szereti a nyelvi fejtörést és vágyik az optimizmus logikai igazolására:
"Sosem szabad visszasírni a múltat, mert bizonyságom van rá, hogy a jövő is szép lesz: az a múlt, amit most, a jelenben visszasírunk, egykor jövő volt, s akkor még nem sejtettük, hogy azt a jövőt, szépsége miatt, majd egy jelenben, mint múltat sírjuk vissza!"
Ezzel a gondolattal már sokaknak sikerült mosolyt varázsolnom az arcára, szerintem kedves szófordulatokkal tűzdelt és igaz mondásról van szó! A gondolat tőlem származik , remélem tetszik.
Örömmel várom a további eredményeiteket.

Üdvözlettel: Jung Csilla


Először is szeretném átadni F. Zoli üdvözletét, aki felhívta a figyelmemet az Optimista Klubra. A gondolat (ami inkább egy életérzés, vagy életpolitika), amit átadtok oldalaitokon keresztül, nagyon tetszik. Én is próbálom optimistán élni az életemet, és megtalálni azt a harmóniát, ami hiszem, hogy mindenkiben benne van. Sajnos vannak dolgok, amik ezt felborítják és összezavarják az ember érzéseit, gondolatait. Az optimizmus az a dolog, ami segít megmutatni a (visszavezető) utat a belső harmóniához. Nagyon örültem a honlapotokon a sok játéknak, ez hiányzik sok felnőtt ember életéből. Pedig segítenek megtartani azokat a tulajdonságokat és érzéseket, amik egy gyermekben még benne bannak. Ezen keresztül nézve a világ sokkal varázslatosabb, gazdagabb. Nekem a Kisherceg hívta fel erre a figyelmemet. Próbálom nem megölni magamban a gyermeket. Talán csinálhatnátok egy másik verziót is, ami a "felnőttebb" embereket célozza meg,. Ez a fajta megjelenés (az egész honlap játékos hangulata) nem biztos, hogy mindenkit megfog. Akik egyébként is fogékonyabbak ezekre a gondolatokra, azokat biztosan, de gondolom, hogy a célotok a "többiek"-nek is átadni ezt az érzést. Attól tartok, könnyen átlépnek rajta, nem böngészgetik, olvassák el. Rakhatnátok fel egy olyan oldalt, ahol gyakorlati segítséget is kaphatnak azok, akik erre rászorulnak. Drog- és lelki segélyszolgálatok címére, telefonszámára, programokra, klubokra stb. gondolok. Csupa olyan hely, ahova ha az ember elmegy, segítséget kap, vagy hasonló gondolkodásúakkal találkozik. Ezek voltak az első gondolataim, amiket ébresztettetek bennem. Remélem elég optimisták. Számtalan gondolatot ébresztettetek bennem, és szívesen segítek, ha úgy gondoljátok, hogy érdemes a tanácsomat megfogadni. Remélem hamarosan elkészül az én honlapom is, ahova szívesen feltenném az Optimista Klubot.
M. Rita

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások