optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Új élet az inzulinpumpával

Új élet az inzulinpumpával

2006.08.24.

Rékának már nem kell naponta ötször beadni az inzulint, nem kell percre pontosan megszabni az étkezése idejét.Két hónapja vitték haza Némethék a inzulinpumpát, amit a cukorbetegek dunaszegi találkozóján nekik ítélt oda a Győr Leo Club.

A milliós készüléket – igen szigorú feltételek szerint – kilencven százalékban támogatja az állam, de a betegre eső rész is százezer forintot tesz ki. Némethék elmondták nekünk: igen nehéz anyagi körülmények között élnek, mivel a családfő, aki maga is cukorbeteg, rokkantnyugdíjas.

Egy jótékonysági futballmeccs bevételéből két beteget támogatott a szervezet, vagyis kifizette az önrészt az inzulinpumpa után. Ennek két hónapja, de a családnak már most is nagyon jók a tapasztalatai.
A nyolcéves Réka négy éve szenved a betegségben, vércukorszintje hol drasztikusan megemelkedett, hol pedig 2-es szintre zuhant hirtelen. Az étkezése időpontját mindig az inzulinadagolásnak megfelelő görbe szerint kellett megszabni, az injekcióból pedig naponta ötször is jutott a kislánynak, aki négyéves kora óta tanulta ezt a katonás önfegyelmet. A szigorú szabályok lazultak egy kicsit június vége óta, például most már csak háromnaponta egyszer kell beadni az injekciót, az ingadozások pedig csillapodtak.

Az inzulinpumpa lényege ugyanis, hogy percenként, azaz egy nap 480-szor juttat igen apró adag inzulint a szervezetbe. Mivel mindez szabályozható, az étkezés, a testmozgás is rugalmasabbá válik.
– Szegénykének vasárnap, ünnepnap, mindig fel kellett kelnie fél hétkor, mert jött a szúrás – meséli Németh Lászlóné. – Igaz, én olyan hét körül most is megmérem a cukorszintjét, de úgy tud aludni tőlem, mint a bunda – húzza magához a kislányt az anyuka.

Forrás: http://www.kisalfold.hu/cikk.php?id=182&cid=179406

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások