optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Leveles láda > Vitálisan szép az élet!

Vitálisan szép az élet!

2008.12.01.

Tisztelt Optimista Klub vezető Úr!

Az imént láttam a VitalTv - ben, és értesültem a "dologról", ami önmagában - nem hiszem, hogy tudom rá a jó szót, hogy ne legyen fellengzős, nyalizós, vagy patetikus, szóval -   elemi emberi szükségletet, mármint az optimizmus tudatosítani, és erősíteni (pl.: azzal hogy nem vagyok egyedül az optimizmusommal sem és általában sem…)  ha Ön hívő lenne, és a hit  terjesztése okán tenné, akkor küldetésnek, vagy elhívásnak nevezhetném,  de így egyetemes és természetes igényre válaszol

Ami igazán fontos, az valahogy nagyon egyszerű, és amikor ilyen egyszerű csodák születnek, hitem szerint a szerető és mindenható Isten keze van a dologban: (bár én ma már inkább személyes kapcsolatként élem meg a hitem) amikor a világ művészeti lkotásainak gyöngyszemeire emlékszem, de ha a tudományba tekintek, vagy bármi emberi alkotásegyszer csak valami időtálló, vagy örökérvényű,egyetemes és természetes, kiragyog a kórusból azt gondolom, hogy létezik szerető, gondoskodó mindenható Isten, aki jelen van és vezet minket a boldogulásunk felé, ha hagyjuk. És! a minket ért rosszat is valami nemessé, értékké képes emelni, ha hagyjuk. 

Az emberi kapcsolataim közül  számomra is gyermekeim az elsők. Mégsem nevezném felhőtlennek - mint minden emberi kapcsolat, inkább ritmikusan hullámzónak mondanám. De már kezdem belátni; lehet, hogy ez a természetes.

Hiteles személyiség képviselte az elhangzottakat az ön személyében. őSZINTE a hibáival együtt is, aki elég erős vállalni a sebezhetőségét, a fájdalmát de ezzel együtt példát ad arra, nincs az a mélység amiből ne lehetne felkelni. Nem ismerem Önt, de tisztelem, és valamiért azt gondolom, hogy Ön is tisztel másokat. Ez már önmagában jó alap bármilyen emberi kapcsolatra. Megérdemli, hogy megtalálják egymást emberi és szakmai örömeivel. Ja és majd az én Mindenhatóm figyelmébe ajánlom Önt ez ügyben.

Tisztelettel Barika

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások