optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Rólunk írták

2018.12.31., Utolsó hirlevél
tovább

Hála és köszönet! Lassan 30 éve létezik az Optimista Klub amiért igen hálásak vagyunk ...

2017.08.13., Freemail.hu tiltása miatt 30 év után korlátozásra kényszerülünk!
tovább

Freemail.hu szolgáltató akadályozza a pozitív hírek terjedését - 1990 óta az Optimista Klub rendszeresen tájékoztatja a 15.000 fős tagságát pozitív hírekkel, mert tudjuk a negatív áradatot ellensúlyozni kell.

2017.07.25., ÉRDmost - Optimista vagy pesszimista?
tovább

Az országban egyre több helyen lehet csatlakozni az Optimista Klub valamelyik csoportjához. Az önkéntesek segítésével szerveződő "csapatokba" bárki beléphet, aki optimistának tartja magát és szeretne optimista emberekkel kapcsolatba lépni. Rózsahegyi Márkkal, az Optimista klub ötletgazdájával beszélgettünk az Érd FM 101,3-on.

2017.03.14., Interjú Rózsahegyi Márkkal, az Optimistaklub vezetőjével
tovább

Mint az Optimistaklub vezetője, mit tekintesz ideális munkahelyi légkörnek? Az ideális munkakör jellemzője, ha nem érzel gombócot a gyomrodban. Viccet félretéve fontos, hogy a vezetőség az első hat hónapban ne ölje ki az új dolgozókból a kezdeményezőképességet és meghallgassák az újításokra tett javaslatokat. A kollégák részéről pedig ne csak elfogadják a másikat, de be is fogadják a közösségükbe, mintha egy szép nagy és hangos család lennénk.

2017.02.22., Mondj IGEN-t az életre
tovább

Ha arra koncentrálnánk, amink van, sokkal boldogabbak lennénk - az Optimista Klub vezetőjével beszélgettünk

A magyar pesszimista nemzet – hívta fel a figyelmet portálunknak adott interjúban Rózsahegyi Márk, az Optimista Klub vezetője. Úgy véli, mi mindig csak várunk a másikra, hogy ő lépjen, ő csinálja meg. A magyarok Pató Pál „Ej, ráérünk arra még" elvét követik. A szakember Joó Sándor református lelkész szavait idézve kínált megoldást a gondolkodásunk megváltoztatására: „Ha ezt nem, akkor mit? Ha most nem, akkor mikor? Ha én nem, akkor ki?

2016.11.02., 2016. november 2 - Hírlevél
tovább

Kedves Optimista Barátunk! Talán meglepő a téli kép, ám sokan nem voltak itthon az elmúlt hetekben, így lemaradtak a hírről, hogy a hegyekben már havazott. Igaz nálunk végig sütött a nap. :) Gondolom nálad is, hiszen ettől vagyunk mi mások, hogy meglátjuk a felhők felett a derűs égboltot.

2016.04.19., Kossuth rádió - Napközben
tovább

Kossuth rádió hullámhosszán egy újabb Optimista Klub-os pozitív megnyilvánulást hallhatunk Rózsahegyi Márktól. A műsor témája: Mi a Boldogság.A műsor alatt szó esik még a HunOpti ingyenes, anonim önismereti teszt ill. kutatási anyag feldolgozásáról.

2016.01.25., FaceBook / Oszd meg a mosolyod
tovább

Aranyosi Ervin: Oszd meg a mosolyod! Oszd meg a mosolyod, ne tartsd meg magadnak! Van belőle bőven! Boldogok kik adnak! Mosolyod vizével locsolj fát, virágot! Tegyed mosolygóssá az egész világot! A mosoly osztásba, hogy kell belefogni? Ne törd ezen fejed, csak kezdj mosolyogni! Hidd, elmosolyodik az is, aki látja, a vidám embernek több a jó barátja.Mosolyod ragyogjon, úgy, mint a Nap – szinte – arra nagyon vigyáz, legyen az őszinte! Hidd el, ha mosolyogsz, csuda jó lesz kedved,legjobb az életet vele ünnepelned!

2016.01.20., 7. Erkölcs-tan-könyvbe ajánlott weboldal lettünk
tovább

Hetedikesek Erkölcs-tan-könyv 29. oldalán "ajánlott irodalom"-ként helyet kapott a több mint 20 éve tevékenységet végző Optimista Klub weboldala: https://etananyag.ofi.hu/uploads/learning_objects/3421/uncompressed/index.html#29

2015.08.08., KlubRádió is optimizmust sugároz
tovább

2015. augusztus 8-án 09.30 perctől a Klubdélelőtt műsorban a KlubRádió 92.9 frekvenciáján optimizmust sugárzunk. A beszélgetésben részt- vesz Kun Zsuzsa örök optimista műsorvezető. Az Optimista Klubot Rózsahegyi Márk képviseli. A műsor nemcsak az optimizmusról, hanem személyes sorsról is szól.

2015.07.11., Civil Rádió frekvenciáján terjed az optimizmus
tovább

2015. július 10-én 16.30 perctől a 117 perc műsorában a Civil Rádió 98 frekvenciáján optimizmust sugárzunk. A beszélgetésben részt-vesz Harle Tamás örök optimista műsorvezető illetve Görög Mása. Optimista Klubot Rózsahegyi Márk képviseli. A műsor nemcsak az optimizmusról hanem személyes sorsról is szól, hogyan lehet megörizni a jövöbe vetett hitét az embernek ha menekültügy, Love Paradé vagy hasonlóan fontos és husbavágó témák kerülnek napvilágra.

2015.03.19., Hogy jobban szeressünk az életet
tovább

Ki gondolná, hogy egy negyvenéves jóképű informatikusnak nem az az életcélja, hogy a vagyonát gyarapítsa, inkább az, hogy a jövőben bízó, pozitív világszemléletet terjessze a mi pesszimistának kikiáltott hazánkban. Ezért alapította barátaival az „Egy optimista Magyarországért" mozgalmat, és működteti az „optimistaklub.hu" weboldalt az interneten.

2014.07.23., Boldogság tanulható
tovább

Boldogság – nincs ennél nehezebben meghatározható fogalom a nagy közös szótárunkban. Hiszen ha pontosan tudnánk, mit is jelent a boldogság, akkor sikeresebben törekednénk annak elérésére. Hiába hajszoljuk életünk során a boldogságot, legalábbis Magyarországon csupán nagyon kevesen vallják magukat boldog, elégedett embernek. Pedig a boldogság közelebb van, mint azt sokszor hinnénk. Igaz: mi magunknak is tennünk kell érte.

2014.06.30., Mosolyogj a világra, hisz nem tudod ki szeret beled
tovább

Tömeg-mosolyhoz te is kellesz!

Régóta látom, bőrömön tapasztalom, napjainkban nehéz ismerkedni. És most nem csak a férfi-női viszonyra gondolok, hanem a férfi-férfi ismerettségre, vagy nő a nővel beszélgetésekre. Sokan mondják és én is ezt vallom, hogy bárhol lehet ismerkedni. Bárhol ahol arra fogékony, befogadó ember van. Na de hol is van ez?

2013.04.08., Történelem-történetem - Rózsahegyi Márk
tovább

Rózsahegyi Márk avagy Mr. Derű, 2013. április 3-án a Lánchíd rádióban beszélget Vass István Zoltán közel 1 órában az ő optimizmusáról, az Optimista Klubról a Történetem Történelem műsor keretein belül. Ha tetszett legyen ön is Mr/Mrs Derű.

http://mno.hu/lanchidradio/optimista-klub-tortenetem-tortenelem-szerda-1305-1148356

2013.04.03., Lánchíd rádió - Történetem, történelem
tovább

Nehezen besorolható bármilyen kategóriába Rózsahegyi Márk aki alapítója az Optimista Klub közösségnek....

2011.10.10., Miért pesszimisták a magyarok?
tovább

Miért pesszimisták a magyarok?

Az optimizmus tanítható. Ez nem csak a mi személyes meggyőződésünk, kutatások is bizonyítják --– állítja Rózsahegyi Márk, az Optimista Klub egyik alapítója. Az optimista klubok ötlete a hatvanas években az Egyesült Államokból indult, Magyarországra a rendszerváltás előtt gyűrűzött be. Mára több mint 13 ezer tagot számlál a magyar optimista közösség. A pozitívabb életszemlélethez elsősorban az önértékelés fejlesztésére van szükség. Tapasztalataik szerint a magyarok jelentős részének nincs reális képe önmagáról, nincs tisztában jó és rossz tulajdonságaival. Pedig Rózsahegyi Márk szerint ez lenne az alap, amire aztán a pozitív gondolkodás épülhet.

2011.10.10., Bevállaltuk, nálunk a mosoly nem szégyen!
tovább

„Az optimizmus tanítható."- idézte a cikk Rózsahegyi Márkot, az Optimista Klub egyik alapítóját. Elmondta, hogy „a pozitívabb életszemlélethez elsősorban az önértékelés fejlesztésére van szükség. A magyarok jelentős részének nincs reális képe önmagáról, nincs tisztában jó és rossz tulajdonságaival." Pedig ez az az alap, amelynek mentén a pozitív gondolkodás megkapaszkodhat az emberi lélekben.

A magam részéről is alátámasztom azt a tényt, hogy az emberek itthon nem igazán vannak tisztában azzal, hogy milyen személyiségbeli erősségük van, és a „rossz" tulajdonságaik miből is adódnak, és főképpen azt nem tudják, hogy mit lehet vele kezdeni. Rendszeresen tartunk tréningeket olyan munkatársak számára, akiknek hivatásuk az emberekkel való foglalkozás - ügyfélszolgálatosok, eladók -, és bizony igen sok megerősítésre van szükségük saját képességeiket illetően.

2011.09.24., Optimista Klub nem végez politikai tevékenységet
tovább

 Budapest, 2011. szeptember 23., péntek (OS) - Az index.hu oldalon megjelent cikkben a szerző tévesen próbálja elhitetni az olvasóval, hogy az Optimista Klub politikai tevékenységet végez, miszerint is Gödöllőn egy olyan rendezvényt szervezett, amelyen a volt miniszterelnök az est főszereplője. Optimista Klub nem végzett és nem is fog semmilyen politikai tevékenységet végezni, megmarad az, aminek, annak idején megálmodtuk az azóta elhunyt dr. Cronio Pérezzel.

    A cikk írója, a Művelődési Ház portáján egy szórólapot talált, amelyben egy Betéti Társaság,  Kelj fel Jancsi – Optimista Klub   logóval népszerűsíti az egyik helyi rendezvényét. Optimista Klub alapítójaként, felháborít, hogy a több évtizedes munka, a megannyi energia - pénz amelyet a magyar emberek optimista szemléletmódjának fejlesztésére fordítottam, s többen mai fordítunk azt egy gazdasági társaság saját maga javára, önös céljainak elérése érdekébe használja és talán kihasználja.

2011.09.23., Nol.hu - Magyar lélek: Mire ez a pesszimizmus?
tovább

Az optimizmus tanítható. Ez nem csak a mi személyes meggyőződésünk, kutatások is bizonyítják – állítja Rózsahegyi Márk, az Optimista Klub egyik alapítója. Az optimista klubok ötlete a hatvanas években az Egyesült Államokból indult, Magyarországra a rendszerváltás előtt gyűrűzött be. Mára több mint 13 ezer tagot számlál a magyar optimista közösség. Az ötlet, hogy Magyarországnak szüksége van az optimista gondolkodásmód tanítására, Cronio Pérez, kolumbiai születésű pszichológustól származik.

2010.05.25., Magyarországi non-profitok egyesüljetek!
tovább

Különféle nyilvántartások szerint 60.000 ill. 100.000 non-profit szervezet (alapítvány, egyesület, klub, egyéb) mûködik Magyarországon, ám ebbõl csak közel 30.000 mûködik valóságban ( kap 1%-ot, mûködési pályázatokon indul, van weboldala, email címe, egyéb). Mivel kevés az adózó, és nagyon kevés a hatékonyan mûködõ szervezet, ezért javaslom, amely szervezetek szeretnének tovább mûködni, EGYESÜLJENEK! Egyesüljenek a kutyákat védõk a macskákat védõkkel, és EGYÜTT legyenek Állatvédõk.  Egyesüljenek az optimisták a kevésbé optimistákkal, és együtt legyenek MÉG optimistábbak!

2010.04.20., Egyszer volt, Ujbudán Optimista Klub
tovább

Egyszer volt, Ujbudán Optimista Klub - Budapesti Optimista Klub - www.optimistaklub.hu - 12 éve végzi mosolyfakasztó, pozitív gondolkodásra ösztönző non-profit tevékenységét, kezdetben, Zuglóban, majd Hűvösvölgyben, immár négy éve Ujbudán.

Budapest, 2010. április 20., kedd (OS) - Jöttünk, láttuk és sokat tanultunk. Négy éve jött Ujbudára a Budapesti Optimista Klub, és láttuk, sok üres önkormányzati irodahelyiség parlagon hever, ezért szerettük volna, ha non-profit tevékenységeinket tovább végezhetnénk, mivel eladják a helyünket. A közel 10 hónapos huzavona eredménye, hogy nem lesz Ujbudán sem kutyavásár, sem Optimista Klub, mivel az önkormányzat nem kívánja a törvényben előírt feladatát ellátni - "támogatja a lakosság önszerveződő közösségeinek tevékenységét". De akkor hogyan tovább? 12 éve végzett non-profit tevékenységeink gyakorlása veszélyben? Soha ne add fel, hisz van másik!

2010.03.02., Kufárkodunk vagy sáfárkodunk?
tovább

Már megint újabb hivatalos igazolást kaptunk arról, hogy pesszimista nemzet a magyar. Európában a bolgárokon kívül sehol nem ítélik annyira rossznak a helyzetüket és a kilátásaikat az emberek, mint nálunk. Nagy fába vágta a fejszéjét az Optimista Klub, amely ezen az önképen szeretne változtatni!

2009.10.05., Civilek a Zöld Szüreten
tovább

Már hagyományokkal rendelkező Zöld Szüret újbudai programon az Optimista Klub jóvoltából a Szelektiv.hu portál is kampányolt.

Az Optimista klub közel 12 éve indult útjára, az internet adta dinamikus interaktivitására épülve.

2009.05.15., Életforma - Életfilozófia a boldog túléléshez
tovább

Akkor most hogyan legyünk boldogok? Kétféle ember van, aki gondolkodik az életén, és aki nem. A többség felteszi magának a kérdést, és választ is gyárt rá, hogy mi értelme van az életének, milyen célja is vannak, mi a fontos számára ebben a rövid földi életben.

2009.04.23., Államkasszában marad az egy százalék
tovább

Államkasszában marad az egy százalék

Bár tizenkét éve ajánlhatják fel adójuk 1+1 százalékát az adófizetők valamely civil szervezetnek, illetve egyháznak, ennyi idő elteltével is csupán töredékük él ezzel a lehetőséggel. A gazdasági válságban azonban jóformán ez maradt az állami támogatásban nem részesülő, jelentős munkát végző szervezetek egyetlen bevétele, hiszen a támogatók, szponzorok arra kényszerülnek, hogy tartalékolják forrásaikat.

2009.04.02., Elixir az optimizmus terjesztésében
tovább

ELIXIR Magazin havonta megjelenő ujságban a 2009. április Optimizmus jegyében zajlik, körbejárjuk kik a vesztesek és kik a nyertesek. Nincsenek örök vesztesek, csak pesszimista emberek, akik negatIv gondolataikkal kudarcos élethelyzeteket teremtenek. Közben azt hiszik, hogy a sors áldozataiként kell   leélniük az életüket. Pedig van kiút, hiszen ha minden történés csak okozat, és az ok a gondolkodás, ami bármikor megváltoztatható, akkor miért ne hozna jót az optimizmus?Érdemes kipróbálni, és erre bárki képes is, mert a derűlátás tanulható.

2009.02.19., Fúziórádió - Optimistaklub
tovább

Reméljünk nem csak e két órára tudtunk fúziónálni az ÉRTELEM Ismeretterjesztő, Művészeti és Kulturális Alapítvány és munkatársával KREPSZ Ágnessel. Érdekes beszélgetés volt, a hallgatóság is bekapcsolodhatott a beszélgetésbe.

2009.02.16., Bors Online - Optimizmus a hosszú élet titka
tovább

Megvan a recept! Ha valaki sokáig szeretne élni nem kell mást tennie, mint pozitívan szemlélni a világot. Akik így tesznek egészen biztosan túlélik az örök pesszimistákat. Legalábbis ezt mondják nemzetközi kutatások. Valóban így van? Erre kerestük a választ.

2008.05.22., Kossuth rádió - Élhető világ
tovább

Kossuth rádió hullámhosszán, az optimistaklub bemutatkozása az Élhető Világ cimű műsorban. A műsorban Rózsahegyi Márk beszél az Optimista Klubról.

2008.05.22., Klubrádió - Ügyes-bajos
tovább

Az ügyes-bajos című műsort vezeti: László B. Katalin. Az optimista klubot Rózsahegyi Márk optimista aktivista képviseli.

2008.05.15., Juventus rádió
tovább

Gaják Petra és Somogyi Zoltán meglepődve fogadja, hogy létezik Optimistaklub. Rózsahegyi Márk az optimista kezdeményezésekről (www.mosolypontok.hu) beszél.

2008.05.14., Hírextra - Optimista honlap indult
tovább

A honlapon található például az Optimista Újságíró Díj, amelyre pozitív tartalmú cikkel lehet pályázni. A nevezők között havonta értékes ajándékokat sorsolnak ki."A Lásd optimistán a világot című rajzverseny immár nyolc éve töretlen sikerű. Évente 1000-1200 pályamű érkezik a felhívásra. Ezért mindenkit arra buzdítunk, rajzoljon, szkenneljen és küldje be az alkotását, hogy másoknak is örömet szerezzen" - mondta a távirati irodának Rózsahegyi Márk optimista aktivista.

2008.05.13., Slágerrádió - Dumakanyar
tovább

Sláger rádió Dumakanyar műsorának vendége Rózsahegyi Márk az Optimista Klub alapítója, a műsorvezető Kalácska Gábor.

2008.04.30., Kossuth rádió - Közelről
tovább

Kossuth rádió hullámhosszán, az optimistaklub bemutatkozása a Közelről cimű műsorban. Gulyás Zsuzsanna és Rózsahegyi Márk beszél arról hogyan kell másképp látni a világot.

2008.04.02., Danubius rádió
tovább

Murányi Mariann műsorvezető és persze a hallgatóság kérdez, Rózsahegyi Márk az optimista klub-tól pedig válaszol. Legyen szép és derűs a napja!

2008.04.01., Duna TV - Kivánságkosár
tovább

MTV csatornán 2008. 04. 01-én nem április tréfaként sugárzott Kívánság-kosár műsorban bemutatkozik az Optimista Klub. Rózsahegyi Márk optimistaklub.hu ötletgazdával beszélget a két műsorvezető.

2008.03.26., RadioQ - 99.5
tovább

Műsorvezető: Dús Polett. Riport alany: Rózsahegyi Márk aki népszerűsíti az Optimista Klub megannyi tevékenységét így az Optimista Újságíró Díjat.

2008.03.11., RádióCafé 98.6 hullámhosszám az optimizmus
tovább

2008. március 10-én egy hétfői estén a rádiócafé 98.6 hullámhosszám felcsendült az optimizmus. Az éterben a műsorvezető Narancsik Ágota, az Optimista Klubot képviseli Rózsahegyi Márk.

2008.02.25., Optimistklub rádió spot
tovább

Végre ! Végre ! Végre ! Végre ! Végre !

Az Optimistaklubnak is van rádiós szpotja! Hála és köszönet a Hobbyrádió munkatársának Pille azaz Pál Zsoltnak, aki a Vakrepülés Társulatot is vezeti a www.vakrep.hu !

 

Köszönjük! Köszönjük ! Köszönjük! Köszönjük ! Köszönjük !

2008.02.12., Presztizs - Nem a világon, a szemléleten kell változtatni
tovább

Rózsahegyi Márk és társai tíz éve hozták létre az Egy Optimista Magyarországért Alapítványt. Kezdeményezéseik - optimista könyvtár és klub, rajzverseny, mosolypontok - az élet megélésének mikéntjéről szólnak. A tagok jelen életünk mindennapjait és jövőnket szeretnék boldogabbá tenni. ők tudják, hogy az optimizmust lehet és kell is tanulni. Az alapítóval egy családias hangulatú kávézóban ültünk le eszmét cserélni rólunk, napjainkról.

2008.02.01., Vital TV - Életreceptek
tovább

Vital TV Életreceptek műsor házigazdája Vámosi Viktória és a vendége Rózsahegyi Márk optimistaklub.hu ötletgazda.

2008.01.18., Tudtok róla, hogy létezik az Optimista Klub mozgalom is?
tovább

Tudtok róla, hogy létezik az Optimista klub mozgalom is? És bárki lehet Internetes tagja. www.optimistaklub.hu Itt lehet regisztrálni, és máris többszázezren vagyunk. Végezetül bemásolnám az optimista klub tízparancsolatát :) 1 - Soha ne add fel!, .... 10 - Egy mosollyal többet érsz el, mint gondolnád. A humor, a pozitív hozzáállás segít, hogy mindig tudd: az élet szép.

2008.01.14., Optimisa híreink röviden
tovább

Megalakult az Optimista Ügynökség - Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány keretén belül létrehoztuk az Optimista Ügynökséget, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson különböző nonprofit kezdeményezések népszerűsítésében. Megalakulása után rögtön egy nagyon fontos ügyben tudott segíteni az Ügynökség.

2008.01.12., Rózsahegyi Márkot a Magyar Optimista Klub vezetőjét köszöntöm ma körünkben.
tovább

Domján László: Márk, a ruhád színéből látom, hogy te sokkal optimistább vagy mint én. Hogyan jött létre a klub?
Rózsahegyi Márk: 10 éve 3 barátommal alapítottuk meg az Optimista Klubot. Akkor nem is gondoltuk, hogy lesz 4. tag is, azonban már az 1004. tagnál tartunk. Kis közösségek alakulnak, akik igyekeznek egymást segíteni.

2008.01.08., Mosolyogjatok emók!
tovább

Igen nagy meglepetésként ért, hogy létezik Optimista Klub a világ egyik, ha nem legnagyobb szuicid fellegvárában, Magyarországon, ahol az öngyilkossági mutatókban évi 10 ezer kísérlettel (ebből több mint 3000 "sikeres") világhatalom vagyunk. De itt a fény az alagút végén!!! www.optimistaklub.hu

2008.01.04., Multikultúrális Egyesület 2008. januári hírlevele
tovább

Multikultúrális Egyesület 2008. január havi hírlevele:

Van Magyarországnak egy Optimista Tesztje! Az első lépést mi megtettük, a következőhöz szükség van az Önére. A teszt elérhető a http://www.optimistaklub.hu/teszt.php címen. Az eddig publikált cikkek a http://www.optimistaklub.hu/hirek.php? alrovat=9 címen olvashatóak.

2007.12.26., Opel Magazin hasábjain bemutatkozik az EOM
tovább

Tíz éve három ember létrehozott egy alapítványt. Hittek abban, hogy az optimizmus fejleszthető, és nem gondolták, hogy Magyarországnak feltétlenül a sötéten látás hazájának kell lennie. Sokan még abban is kételkedtek, hogy egy negyedik tagot sikerül találniuk – ma tízezren vannak. Az ötlet egy kolumbiai származású pszichológusé volt, aki ilyen irányú kutatásokat folytatott, de az „alapító atyák” között volt Rózsahegyi Márk is, akit az alapítvány munkájáról kérdeztünk.

2007.12.20., Közméltóság oldalain keresztül bemutatkozik az OK.
tovább

Közméltóság, 2007. december

Egy Optimista Magyarországért Alapítvány

Élj, ne félj!

Tíz éve három ember létrehozott egy alapítványt. Hittek abban, hogy az optimizmus fejleszthető, és nem gondolták, hogy Magyarországnak feltétlenül a sötéten látás hazájának kell lennie. Sokan még abban is kételkedtek, hogy egy negyedik tagot sikerül találniuk – ma tízezren vannak. Az ötlet egy kolumbiai származású pszichológusé volt, aki ilyen irányú kutatásokat folytatott, de az „alapító atyák” között volt Rózsahegyi Márk is, akit az alapítvány munkájáról kérdeztünk.

2007.12.02., Optimizmus olyan mint a vár, elpusztíthatalan!
tovább

Az "Egy Optimista Magyarországért" mentálhigiénés program célja a média és a telekommunikációs lehetőségek újszerű összekapcsolásával kedvező irányú társadalmi folyamatok kialakulásának támogatása, illetve a meglévő pozitív tendenciák megerősítése. Az Interneten már működő interaktív Optimista Klub köré szerveződik a tevékenység, amelynek keretében Interneten keresztül tartott mentálhigiénés tanácsadást is végzünk.

2007.11.14., Változtassunk még ma!
tovább

Változtassunk még ma!

Rózsahegyi Márk (33), az Optimista Klub egyik alapító tagja és elnöke, tíz éve küzd azért, hogy minél több magyar levetkőzze a negatív beállítottságát.

- Az egyik kedvenc mondásom így hangzik:  Nem mindegy, mi van egy ember kopjafájára írva: élt hetvennégy évet vagy félt hetvennégy évet!*  A másik kedvencem a Bibliából származik:  *Ne aggodalmaskodj a holnapért, mert a holnap aggodalmaskodik önmagáért*.

2007.11.10., Pusztavacson lesz Mosoly-lak!
tovább

 

Alapítványunkat tíz éve hoztuk létre azzal a céllal, hogy változtasson az alapvetően pesszimista beállítottságú, borúlátó magyar társadalom gondolkodásmódján. Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány (országos hatókörű) működteti többek között a non-profit Optimista Klub-ot mely a www.optimistaklub.hu elérhető.

Ebbe az évben létrehozzuk Pusztavacson a "Mosoly Puszta, Pusztán Mosoly" elnevezésű házat, ahol nem csak fiataljaink, hanem az idősebb korosztály, a nevet-ősök is bemutatják, hogyan lehet az alagút végén a fényt meglátni. A munkában az Optimista Könyvtár állománya is segíti az érdeklődőket, akiknek az anonim pszichológiai tanácsadást is ingyenes nyújtjuk.

2007.10.08., Egy bókkal többet érsz el, mint gondolnád!
tovább

A Nők megbecsülése a mindennapokban és a Bók címmel zajlott az a beszélgetés az Alexandra könyvesház Pódiumán szeptember 4-én, amelynek házigazdájaként V. Kulcsár Ildikó osztotta meg gondolatait a közönséggel. A Nők Lapja népszerű újságírójának vendégei ezen az estén Bus István, a Playboy főszerkesztő-helyettese, valamint Rózsahegyi Márk, az Egy Optimista Magyarországért mozgalom vezetője voltak.

2007.10.07., Kossuth rádióban - Smink nélkül.
tovább

Kossuth rádió hullámhosszán, az optimistaklub bemutatkozása a "smink nélkül" cimű műsorban.

2007.09.18., Gondolatok a bókról
tovább

A Nők megbecsülése a mindennapokban és a Bók címmel zajlott az a beszélgetés az Alexandra könyvesház Pódiumán 2007. szeptember 4-ikén, amelynek házigazdájaként V. Kulcsár Ildikó, a téma elkötelezett képviselője osztotta meg gondolatait a közönséggel. A Nők Lapja népszerű újságírójának vendégei ezen az estén Bus István, a Playboy főszerkesztő-helyettese, valamint Rózsahegyi Márk, az Egy Optimista Magyarországért mozgalom vezetője voltak.

 

Forrás: http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladi_temak/felnott_temak/9453/

2007.08.28., Lánchíd rádió hullámhosszán az Optimista klub
tovább

Keresik a szépet és jót a munkájukban, környezetükben, a másik emberben? Részt vennének egy örömtréningen, vagy belépnének az optimista klubba?

Akkor Önnek a Lánchíd rádióra kell hangolódnia, 2007. augusztus 28-án 11 és 11.30 között, mivel sok ujdonságot tudhat meg az optimista mozgalomról.

Derűs műsor hallgatást!

2007.08.09., Port.hu - Optimista Könyvtár
tovább

Optimista Könyvtár - 1998 óta működő Egy Optimista Magyarországért Alapítvány egyik új kezdeményezése az Optimista Könyvtár.Első nyilvános megjelenése a Sziget fesztiválon lesz, ahol "mosolypontok" elhelyezésével szeretnék az olvasás szeretetét és az optimizmust egy helyre koncentrálni.

2007.07.25., Pozitív könyvek
tovább

Van, aki cím szerint, van aki szerző szerint, van, aki nagyság szerint és van, aki érkezési sorrend szerint rendszerezi a könyveket a polcán. Ezek mind logikus kategóriák de vajon tényleg ezek szerint olvasunk?

2007.07.23., Olvasásra való buzdítás!
tovább

Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány felhívása - Elfelejtettünk olvasni!  Napjainkban könyveink a polcon csak a porok leszállópályái. Nem olvasunk. „Nincs időnk, drágák a könyvek, jobb dolgom is van, mint olvasni!” Ismerős kijelentések, ha eme - immáron - hanyagolandó témát felemlegetjük. Nem beszélve a mai fiatalokról! Nemhogy nem olvasnak, de még a könyv gondolatától is elborzadnak (személyes tapasztalat), és tüskés sündisznóvá alakulnak át!

2007.06.21., Felesleges erőlködni ..... NEM, soha sem felesleges! V.K.I.
tovább

Kedves V. Kulcsár Ildikó ! Ön most egy szabálytalan levelet olvas, mert én nem fogok panszkodni - a feleségem szerint önnek mindenki panaszkodik - de azért nem bánnám ha válaszra méltatna.

2007.05.25., Optimisták és örömtréning
tovább

Nők lapja - 2007. május 23-án megjelent 21-es szám 24 - 25 oldalán megjelent cikk "Az optimisták és örömtréning"

2007.05.19., Feol.hu - Felhők mögül a Nap
tovább

Miről is vagyunk, mi magyarok manapság a leginkább híresek a nagyvilágban? Bizony, sajnos a pesszimizmusunkról. Hová lett a derűs szemlélet, a jövőben bízó kurázsi - és egyáltalán: vannak itt még optimisták??? Emberemlékezet óta hajtogatják nekünk, hogy a jövőbe vetett bizalom az élet hajtóereje. Enélkül sokan talán fel sem kelnének, nem okoskodnának találmányokon, nem vágnának neki az elvileg megmászhatatlan sziklacsúcsnak.

2007.05.09., Nők Lapja pódium
tovább

Nők Lapja pódium - 2007.05.09

Május 19. Szombat

17.00-18.00 V. Kulcsár Ildikó: Ajándékozz mosolyt! Vendég: Rózsahegyi Márk, az "Egy Optimista Magyarországért" mozgalom vezetője


Május 20. Vasárnap

16.30-18.00 V. Kulcsár Ildikó: Gyere velem örömtréningre! Vendég: Riesz Mária pszichológus, örömtréner 

2007.04.17., Lezárult az árverés!
tovább

Jótékonysági árverés beteg emberek javára

Budapest - Lezárult az a jótékonysági árverés, amelynek bevételéből 4 beteg embert kíván támogatni egy internetes portál és egy alapítvány. Péntek délutánig csaknem 260 ezer forint gyűlt össze, a felajánlók között ismert művészek is voltak.

2007.04.12., Lánchíd Rádió: Lezárult az árverés!
tovább

Jótékonysági árveréssel támogatják a beteg embereket

Lezárult az a jótékonysági árverés, amelynek bevételéből 4 beteg embert kíván támogatni egy internetes portál és egy alapítvány. Péntek délutánig csaknem 260 ezer forint gyűlt össze, a felajánlók között ismert művészek is voltak.

2007.04.12., Jótékonysági árverés
tovább

A www.bungalow.hu turisztikai portál, és az Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány adománygyűjtést, és jótékonysági árverést rendez 4 beteg ember javára.
2007.04.10., Jótékonysági árverés beteg emberek javára
tovább

Jótékonysági árverés beteg emberek javára
2007. április 08. 06:30

Lezárult az a jótékonysági árverés, amelynek bevételéből 4 beteg embert kíván támogatni egy internetes portál és egy alapítvány. Péntek délutánig csaknem 260 ezer forint gyűlt össze, a felajánlók között ismert művészek is voltak.

2007.04.09., Lezárult az első szakasz!
tovább

Jótékonysági árverés beteg emberek javára

Budapest - Lezárult az a jótékonysági árverés, amelynek bevételéből 4 beteg embert kíván támogatni egy internetes portál és egy alapítvány. Péntek délutánig csaknem 260 ezer forint gyűlt össze, a felajánlók között ismert művészek is voltak. 

2007.04.09., Árverési felhívás
tovább

A www.bungalow.hu turisztikai portál, és az Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány adománygyűjtést, és jótékonysági árverést rendez 4 beteg ember javára.

2007.04.08., 260.000 lehet kevés és lehet minden!?
tovább

260 ezer gyűlt össze 4 beteg embernek

2007. 04. 08. 08.45 Hírextra

Lezárult az a jótékonysági árverés, amelynek bevételéből 4 beteg embert kíván támogatni egy internetes portál és egy alapítvány. Péntek délutánig csaknem 260 ezer forint gyűlt össze, a felajánlók között ismert művészek is voltak.

2007.04.03., Árverés és segítség!
tovább

Az Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány adománygyűjtést, és jótékonysági árverést rendez 4 beteg ember javára.
A felajánlások között vannak közéleti személyek által felajánlott tárgyak
(Dévai Nagy Kamilla, Fodor János, Irigy Hónaljmirigy, stb.), és barátok,
ismerősök felajánlásai.

2007.03.30., Árverés és segítség
tovább

Egy turisztikai portál és az Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány adománygyűjtést és jótékonysági árverést rendez négy beteg ember javára. Az árverés vége április 6.

Négy beteg ember és négy beteg család volt… Már csak három beteg ember és négy beteg család van… Rajtuk próbálnak most egy jótékonysági árveréssel segíteni.

Az árverésre kínált tárgyak között vannak közéleti személyek által felajánlott tárgyak (Dévai Nagy Kamilla, Geszler Dorottya, Irigy Hónaljmirigy), és barátok, ismerősök felajánlásai. Lehet licitálni lengő bölcsőre, képekre, fotókra, ékszerekre, könyvekre, CD-re, kézimunkákra, teáskészletre, bekeretezett bélyegblokkra.

2006.12.01., Slágerrádió - TEA-Ház
tovább

Társaság Elvált Apáknak (TEA-Ház) tréning-sorozatot népszerűsíti Rózsahegyi Márk

2006.11.13., Társaság Elvált Apáknak (TEA)
tovább

ELVÁLT APÁK

A tréning is segíthet

Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány keretében működő Optimistaklub „Elvált, apák, apuk, édesapák” részére tréningsorozatot indít.
Az alapítvány kuratóriuma által kezdeményezett tréningsorozatot indít, az Optimista Szabályzat első pontjának szellemében, ami így szól: „Soha ne add fel!”

2006.10.20., Sansz(os), hogy Optimistán nyit a SANSZ!
tovább

Az „Egy Optimista Magyar-ország Alapítvány” elmúlt nyolc év - Aki beszámol: Rózsahegyi Márk.  Sansz: Mikor alakult az Alapítvány, és miért látták szükségét a megalakítá-sának? Rózsahegyi Márk: Az Alapítványt 1998. márciusában jegyezte be a Fővárosi Cégbíróság, melyet Dr. Cronio Perez (képünkön, lent), és két magyar jó barát kezdeményezésére lét jöttre.

2006.10.19., Elvált, apák, apuk, édesapák részére tréningsorozatot indít
tovább

Budapest, 2006. október 17., kedd (OS) - Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány keretében működő Optimistaklub (www.optimistaklub.hu) Elvált, apák, apuk, édesapák részére tréningsorozatot indít. A tréningsorozat lényege, hogy az apák ne szakadhassanak el gyermeküktől, s ne a nőgyűlölet, hanem a nyitottság legyen a fontos. Ehhez olyan már jól bevált módszereket alkalmazunk, melyet Optimista Tesztünk is mér. Megküzdés, önértékelés, közvetlen optimizmus. Nem csodára törekszünk, megelégszünk a lehetetlennel is! Hiszünk és bízunk abban, hogy némi törődéssel, megváltoztatható és pozitív irányba fordítható a kialakult negatív válási tendencia.

2006.06.24., Vital TV - Lélekegészség
tovább

Vital TV felkérte az Optimista Klubot, hogy a pozitivitásról illetve a egészséges fejlődésről beszéljen. Műsorvezető: Farkasházy Réka, Vendég: Rózsahegyi Márk

2006.05.22., MTV2 - Kultúrház
tovább

MTV2 csatornán sugárzott Kultúrház magazin műsorban bemutatkozik az Optimista Klub. Rózsahegyi Márk optimistaklub.hu ötletgazda a dr. Cronio Perez emlékére alapított Optimista Újságíró Díj létrejöttéről és annak lebonyolításáról beszélget a műsorvezetővel.

http://nava.hu/id/122940/

2006.04.28., MTV1 - Nagy vita - Optimista/Pesszimista
tovább

A csütörtöki adás vendégei dr. Domján László, Kőbán Rita, Márton András, Hegedűs Judit, Kautzky Armand, Rózsahegyi Márk

 

Sokan tiltakoznak, sőt nem is foglalkoznak azzal a két nagyon fontos tulajdonsággal, vagy állapottal, hogy optimista vagy pesszimista valaki. Mindenki lehet optimista és pesszimista egyaránt. Egy emberben mindkét tulajdonság megtalálható, attól függ, hogy jobb vagy bal lábbal kelünk föl!!! De mi mindenre hat ki életünk során ez a két megfoghatatlan, sokszor észrevétlen állapot? Bízzunk benne, hogy erre megkapjuk a választ

Szerkesztő: Babály Ágnes, Szentes Andrea

2006.04.20., Hogyan legyünk optimisták
tovább

A műsor témái és vendégei: - Hogyan legyünk optimisták? - Beszélgetés Rózsahegyi Márkkal.
2006.04.18., Klubrádió - Női vonal
tovább

A műsor témái és vendégei: - Hogyan legyünk optimisták? - Beszélgetés Rózsahegyi Márkkal.

2006.03.23., Külföldi optimista sajtófigyelés geyüttmükődés
tovább

Tolonga.org és az Egy Optimista Magyaroszágért Közhasznú Alapítvány együttmükődése az optimizmus terjesztésére!

Bővebben: www.tolonga.org

 

2006.03.08., MTV2 - Napi mozaik
tovább

MTV2 csatornán sugárzott Napi mozaik magazin műsorban bemutatkozik az Optimista Klub. Rózsahegyi Márk optimistaklub.hu ötletgazdával beszélget a műsorvezető.

2006.03.03., Danubius rádió
tovább

Danubius rádió hullámhosszán jelentkezik az Optimistklub egyik aktivistája !

2006.02.02., CompLex magazin 2005. június
tovább

CompLex magazin XII. évfolyam, 2005. júniusi számában megjelent Optimisták klubja című cikkünk.

http://www.complex.hu/magazin/complexmagazin_2005_6_10000_50.pdf

2006.01.10., Függetlenül mindentől?!
tovább

Az Optimista Klub optimista hangulatjelentést szeretne adni Magyarországról
2006. január 10., kedd, 02:08:57
Egyéb

Járuljon hozzá ön is, hogy optimista hangulatjelentést adhassunk Magyarországról! - kéri tőlünk, mindnyájunktól az Optimista Klub.

Akinek van pár szabad perce, kedve és ideje egy kis játékra önmagával, az ellátogathat az Optimista Klub weboldalára kitölteni egy tesztet: ide.

Az értékelést azonnal elvégzi egy program, így mindjárt megtudhatja magáról (aki eddig nem tudta), mennyire derűsen tekint a jövőbe, mennyire van jóban önmagával, mennyire képes küzdeni.

2005.12.07., Nők Lapjában az Optimistaklub hírlevélét dicsérik!
tovább

2005. november 23-án megjelent Nők Lapja 47. oldalán Magyar Katalin, Optimistaklub hírlevél rendszerét ajánlja az olvasók figyelmébe !

2005.11.10., Színesbulvárlap hasábjain a derűé a főszerep!
tovább

A magyarok pesszimisták - állítja több nemzetközi felmérés. Az OptimistaKlub szeretné bebizonyítnai, hogy ez nem igaz.

2005.11.05., Kiskegyed - Mosolyogj ne bosszankodj!
tovább

Mosolyra és pozitív gondolkodásra buzdít az Optimista Klub. A nyolc éve alakult szervezet, a hozzá kapcsolódó alapítvánnyal együtt csupán azt szeretné elérni, ha érdeklődőbbek és nyitottabbak legyünk – mi magyarok. - Az optimista hozzáállás érdeklődő és nyitott – kezdi Rózsahegyi Márk, alapító. – A pesszimista elutasítja az újat, azt, ami hatással lehet az életére. Egy optimista alapvető ismertetőjegyei pozitív gondolkodás és a mosoly.

2005.11.02., Wikipedia.Org = Optimizmus = Optimistaklub
tovább

"Egy Optimista Magyarországért" Alapítvány

Az optimizmus, mint világszemlélet vagy világnézet, szintén szervezi híveit. Ennek egyik magyarországi jele a Optimista Alapítvány és Klub.

Az Optimista alapítványt, pontos nevén "Egy Optimista Magyarországért" Alapítványt a cégbíróság 1998. március 23-án jegyezte be. Az Alapítvány az Optimista Klub mellé szerveződött, az Internet nyújtotta dinamikus interakcióra építve. A program számára az ELTE Pszichológiai Tanszékcsoport ad helyet.

2005.10.26., Budapest Rádió 88.10 reggel Szily Nórával
tovább

2005. október 25-én Szily Nóra beszélget Rózsahegyi Márkkal. Derűs szép napot !

2005.10.13., Hölgyvilág hasábjain a derűé a főszerep !
tovább

Hölgyvilág 2005. október 13-án jelentette meg a közel 6 oldalas cikksorozat első részét, melyben arra keresik a választ: "Miért bús a magyar?" Neves szakértők mellett Optimista Klubunk egyik regionális vezetője mondja el véleményét.

2005.09.20., Lurdy Házban a vidámságé a főszerep
tovább

2005. szeptember 17. 17.45 és kiderült kik voltak a szerencsések akiknek ismételten gratulátunk.

2005.09.19., DIABETES magazinban megjelent cikk az Optimistaklubról
tovább

Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány, ­amely 1998-ban alakult - keretein belül működik az Optimis­taklub. Az aktivisták jelenleg két regionális klubban fogadják a hozzájuk érkező leveleket, kéréseket, illetve felkéréseket.

 

2005.09.09., Napi Ász - A mosoly a legjobb üzlet
tovább

Közel tízezren csatlakoztak már az Optimista Klubhoz, aminek célja, hogy a magyarok derűsebbnek lássák a világot. A klub mosolyhadjáratot indított a borúlátás ellen: számos rendezvényen részt vesznek és megprobálják jobb kedvre deríteni az embereket.

2005.08.31., TV2 - Aktív2
tovább

2005. szeptember 1-én, 19.30-tól a TV2 Aktív műsorában láthattok egy riportot az Optimistaklubról.

2005.08.24., Petőfi Rádió - Éjszaka is optimizmust sugárot
tovább

Ismert a mondás: aki diófát ültet, unokáinak ülteti, mert bízik a jövőben. Optimistának lenni igazán akkor nehéz, amikor rosszul mennek a dolgok, és nem akkor, amikor van kedvünk és energiánk fácskát ültetni. Működik Magyarországon egy több mint nyolcezer tagot számláló társaság, az Optimista Klub, amely azt a feladatot vállalta, hogy terjeszti a derűlátást, a jövőbe vetett hitet, az örömöt, a boldogságot, az elégedettséget, egyszóval: az optimizmust.

2005.08.24., Optimisták vagyunk?
tovább

Ismert a mondás: aki diófát ültet, unokáinak ülteti, mert bízik a jövőben. Optimistának lenni igazán akkor nehéz, amikor rosszul mennek a dolgok, és nem akkor, amikor van kedvünk és energiánk fácskát ültetni. Működik Magyarországon egy több mint nyolcezer tagot számláló társaság, az Optimista Klub, amely azt a feladatot vállalta, hogy terjeszti a derűlátást, a j övőbe vetett hitet, az örömöt, a boldogságot, az elégedettséget, egyszóval: az optimizmust.

2005.08.09., Optimista Klub a Rádió Extrém 94.2 hullámsávján
tovább

Rádió Extrém 94.2 hullámsávján ebédidőben is optimizmus szól !

2005.08.01., Vándorkiállítás a Mammutban
tovább

Vándorkiállítás a rajzversenypályázatra beérkezett legjobb alkotásokból a Mammut bevásárló központban

2005.07.26., Optimista Klub a Danubius rádióban
tovább

Hallgasd te is a rádióban az Optimista Klubot!

2005.07.20., Álomból valóság...
tovább

Július 20. Szerda. Ilyenkor minden diák a jól megérdemelt szünidőt tölti, és sokáig alszik. De mindig vannak kivételek. Esetünkben az első egri Országos Ifjúsági Médiatalálkozó résztvevőiről van szó,

ők hajnalban keltek azért, hogy délutánra már a borok városában szívják a levegőt. Úgy gondoltam, meg kell osztanom veletek a találkozó eseményeit…

2005.07.13., Artitude kortárs művészeti galéria - artitude.hu
tovább

A galéria weboldal ajánlatai közül:

2005.07.07., Vándorkiállítás a Csepel Plazaban rajzversenypályázatunkra beérkezett legjobb alkotásokból
tovább

Rajzversenypályázatunkra beérkezett legszebb alkotásokból vándorkiállítást szerveztünk. A rajzokat bevásárlóközpontokban állítjuk ki, hogy minél többen megcsodálhassák a pályázatra beérkezett alkotásokat. A Csepel Plazaban 2005. július 4-17. -ig lehet megtekintani a rajzokat.

2005.07.05., Vándorkiállítás rajzversenypályázatunkra beérkezett legjobb alkotásokból
tovább

 

„Az optimizmus a lélek motorja, a mosoly az élet gyújtólángja” rajzpályázatra beérkezett legjobb rajzokból vándorkiállítást szervezünk.
2005.06.20., United Way Gyermeknap 2005.
tovább

A Westend Millenium Tetőkertben tartott United Way Mindenki Gyermeknapja II. esemény.

2005.06.17., Pesti Est XIV. évfolyam > 24.
tovább

A Pesti Est hetente megjelenő ingyenes kulturális programmagazinban, reflektor kategóriában megjelent programajánlónk.

2005.06.17., Optimista Zenés Találkozó Mulat(OK) - pepmagazin.hu
tovább

Nem csak itthon, hanem külföldön is írnak rólunk.

2005.06.17., HegyvidékTV
tovább

Az Omnicolor TV által forgatott, majd a XII. kerületi Hegyvidék TV és a Főnix TV-ben leadott Mulat(OK) zenés találkozó és az azt követő beszélgetés Rózsahegyi Márkkal. Műsorvezető: Szabó Julianna.

2005.06.15., Kaleidoskop - a kultúra nézőpontja - Napos oldal
tovább

Nem egyszerű feladatra vállalkozott Dr. Cronio Perez kolumbiai pszichológus és két lelkes magyar aktivista, akik 1998-ban megalapították az „Egy Optimista Magyarországért” Közhasznú Alapítványt.

2005.06.14., Optimista Zenés Találkozó - Budapest Portál
tovább

Optimista Zenés Találkozó Mulat(OK) - fellép az Irish Feet Ír sztepp tánccsoport... felhívásunk a Budapest Portálon.

2005.06.14., Optimista Zenés Találkozó Mulat(OK) - tanc.hu
tovább

Optimista Zenés Találkozó Mulat(OK) rendezvényünk bemutatása a tánc weblapon

2005.06.14., Optimista Klub Zenés találkozó Mulat(OK) - irmus.bke.hu
tovább

Optimista Zenés Találkozó Mulat(OK) rendezvényünkre meghívó az Ít tradicionális zene honlapján

2005.06.14., Optimista Zenés Találkozó Mulat(OK) - Exit magazin
tovább

Optimista Zenés Találkozó Mulat(OK) rendezvény az Exit magazin programajánlójába

2005.06.14., Optimista Zenés találkozó Mulat(OK) - Jókai Klub
tovább

Optimista Zenés találkozó Mulat(OK)  rendezvényre meghívás a Jókai Klub honlapján.

2005.06.14., Optimista Zenés Találkozó Mulat(OK) - est.hu
tovább

Optimista Zenés Találkozó Mulat(OK) az est.hu országos online programmagazinon.

2005.06.14., Mulat(OK) Optimista Zenés Találkozó - vendégváró.hu
tovább

Optimista Zenés Találkozó Mulat(OK) rendezvényre meghívó a Vendégvárón.

2005.06.13., Mulat(OK) - Kaleidoskop
tovább

Optimista Zenés Találkozó Mulat(OK) Fellép az Irish Feet Ír sztepp tánccsoport.... kaleidoskop kulturális webmagazin programajánlója.

2005.06.06., Mosolyogj, így szebb a világ!
tovább

Rajzversenypályázati felhívásunk a kaleidoskop kulturális webmagazinon.

2005.05.17., Rajzverseny - Mosolyogj, így szebb a világ! - Csabanet
tovább

Rajzversenypályázati felhívásunk Békés megye kultúrális portálján

2005.05.17., Pályázat jókedvűeknek! - mszp007.hu
tovább

"Mosolyogj, így szebb a világ!" - rajzverseny-pályázati felhívásunk az MSZP Erzsébetvárosi szervezetének honlapján.

2005.05.12., Mosolyogj, így szebb a világ! - Extraprofit
tovább

Az Extraprofit honlap életmód magazinjában megjelent rajzversenypályázati felhívásunk.

2005.05.12., Rajzverseny fiataloknak - Új Szó szlovákiai magyar napilap
tovább

Rajzversenypályázati felhívásunkra nem csak Magyarországról várjuk az alkotásokat. Az Új Szó szlovákiai napi lap portálján is olvashatok rólunk.

2005.05.12., Mosolyogj, így szebb a világ! - Családinet
tovább

Rajzversenypályázati felhívásunk a Családinet honlapján

2005.05.12., Mosolyogj, így szebb a világ! - Tolna megyei civil szolgáltató központ mentálhigiénés műhely
tovább

Rajzversenypályázati felhívásunk a Tolna Megyei civil szolgáltató központ mentálhigiénés műhely honlapján

2005.05.12., Rajzolj képregényt! - Toons.hu
tovább

A Toons animációval és képregénnyel foglalkozó honlapon megjelent rajzversenypályázati felhívásunk.

2005.05.12., Mosolyogj, így szebb a világ! - Kiss Áron Magyar Játék Társaság
tovább

Rajzversenypályázati felhívás a Kiss Áron Magyar Játék Társaság honlapján.

2005.05.12., Mosolyogj, így szebb a világ! - Fővárosi Pedagógiai Intézet
tovább

Rajzversenypályázati felhívásunk a Fővárosi Pedagógiai Intézet hírlevelében.

2005.05.12., Mosolyogj, így szebb a világ! - Civilháló
tovább

Razversenypályázati felhívásunk a Civilháló honlapján

2005.04.19., Optimista Klub riport
tovább

Ez most egy kicsit más, de elérhető! :) Nem csak cikkek, de riportok is jelennek meg Rólunk.

2005.04.15., Pályázat figyelő
tovább

2005/04. XV. évfolyam, településeknek, intézményeknek, közösségeknek, egyéneknek szóló havilapban megjelent cikkünk.

2005.04.01., Duna TV - Reggel
tovább

2005. Pozitív gondolkodók napja alkalmából remélhetőleg optimista hangvételű műsor lesz az Optimista Klubról, riportalany Rózsahegyi Márk.

2005.03.31., Meglepetés - nőknek szól
tovább

A Meglepetés 2005. március 26.-án megjelent számában cikkünk számunkra is nagy meglepetéssel, nagy érdeklődésnek örvend.

2005.03.30., Sulinet - ÁltIsk - Pályázó
tovább

"Mosolyogj, így szebb a világ!" rajzverseny felhívásunk a Sulinet weblapján is olvasható!

2005.03.07., Bemutatkozik az Optimista Klub
tovább

Bemutatkozik az Optimista KlubNOL • Népszabadság o­nline  • 2005. március 4. Az optimizmus széles körû terjesztésére törekszik rendezvényeivel a közel tízezer tagot számláló Optimista Klub nonprofit szervezet, amelyet az alábbi írásában a klubvezetõ Simon Szabina mutat be.

2005.03.06., Optimista órarend
tovább

A Cora Hipermarket és az Optimista Klub által közösen kiadott órarend. A képre kattintva új ablakban megnyílik az órarend eredeti nagyságban, így kinyomtatva neked is lehet Optimista órarended.

2005.01.28., Hellenbach Gabriella meghirdetései
tovább

A sajtóban megjelent cikkek a Hellenbach Gabriella iparművész plüss állat kiállításának bedigitalizált képei.

2004.10.26., Tábori beszámoló
tovább

A késő délután folyamán megérkezett régi ismerősünk, Dr. Cronio Perez pszichológus, az ELTE tanára, az Optimista Klub vezetője. (Hát optimisták is lettünk, főleg a kapcsolatteremtés terén...) Este gitáros estet csaptunk, melyben segítségünkre volt Géczi Erika (többek között a Honfoglalás című film betétdalát is ő énekli). Szerencsére mindenki otthon volt a régi slágerek birodalmában. Sokak örömére vagy (?) bánatára éjszakai túra következett a változatosság kedvéért. (Még jó, hogy nem volt kötelező!)

2004.10.26., Sulinet - Szülő - Szabadidő
tovább

A mosolynapjáról szóló Sulineten megjelent cikk.

2004.10.26., Necc.hu - Más is volt kamasz
tovább

Más is volt kamasz: dr. Persányi Miklós (a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója)

2004.10.20., Egy klubtag felhívása
tovább

Tisztelt fiatal!

Bár ez a felhívás felnőtteknek is szól, mégis neked íródott elsősorban. Remélem, a következő sorok olvasása mély gondolkodásra ösztönöz, és hatással lesz arra, ahogyan a jövőben élni fogsz, hiszen a jövőnk attól függően lesz jó vagy rossz, hogy most a jelenben mennyire vesszük komolyan a változtatásokat.

2004.10.14., Sulinetes cikk
tovább

Az "Egy Optimista Magyarországért" Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére 2001. május 25-én az egész ország megünnepli az optimizmus napját. Mint ismeretes, a 2001. évet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az egészséges életmód évének nyilvánította, ezért is szerepel a mentálhigiénés program céljai között az egészséges életmód kialakításának elősegítése, az ifjúság nevelése, a szenvedélybetegségek megelőzése, a humor, a jókedv fontosságának hangsúlyozása, csakúgy, mint az, hogy alternatívát nyújthassunk a jelentkezőknek szabadidejük tartalmas eltöltésére.

2004.10.14., Optimista Médiafigyelő
tovább

Az Optimista Klub és az  "Egy Optimista Magyarországért" Közhasznú Alapítvány néhány sajtómegjelenése

2004.10.06., 168 óra - TV2 naplója
tovább

A Naplóban hétről hétre komoly, sokak szerint sokszor túl komoly kérdéseket tesznek fel szavazásra. Múlt héten például több mint húszezer néző véleménye volt, hogy Magyarországon burjánzik a korrupció, de volt már szavazás arról is, hogy egyre nehezebb érvényesülni, ezt mind-mind a többség állította, általában a túlnyomó többség. Ezen a héten a Napló a közhangulatot szondázza. Így szól a kérdés: Ön optimista? És bemutatunk egy szó szoros értelmében vérbeli optimistát. Cronio, a kolumbiai indián, a Magyar Optimista Klub elnöke hazájából importálta az állandó derűlátást.

2004.08.02., Túra Világ Magazin
tovább

2004. június 26-27-én a Budapest XXII. ker.-i Campona Bevásárlóközpont parkolójában megrendezett Extrém Sport hétvége nevű rendezvényen -az Optimista Klub is képviseltette magát. A jelenleg 7280 tagot számláló klub az Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány keretein belül működik immár hatodik éve.

2004.06.23., Promenad.hu
tovább

Közélet: Vannak még optimisták

2004.05.09., SOS Gyermekfalu SOS
tovább

Támogatóink 2000-2003 között:

  • Optimisták Klubja

Adidas Kft. Amway Kft. ÁPV Rt. ASBIS Hungary Kft. Beiersdorf Hungária Kft. Coca-Cola Beverages Kft. Drogerie Markt Kft. Erste Bank Rt. Global Express Hungary Kft. HILTI Szerszám Kft. HypoVereinsbank Rt. Köz-Víz Kft. Kraft Foods Hungary Kft. Kuoni Travel Kft. Marczi Kereskedelmi Iroda Kft. MATÁV Rt. Mátra-Diagnosztika Kft. Mokate International Hungary Kft. Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Pannon GSM Rt. Segíts, hogy Élhessek Alapítvány TNT Worldwide Express Hungary Kft. TV2 Új Színház

2004.05.09., Grafológiai Intézet ajánlása
tovább

Médiamustra

Összeállításunk részben az elmúlt hetek grafológiai médiaeseményeinek válogatását tartalmazza, részben pedig a közeljövőben várható cikkek és műsorok helyét, időpontját, valamint témáját foglalja össze.

Reform
2004. május 14.
Interjú Hakkel Hedviggel
TV2
2004. május 25.
A grafológiáról – Zádor Erzsébet
MTV1
Optimisták Klubja, 2004. május
Kézírások elemzése – Papp Zsuzsa

2004.04.13., SzocHáló cikke
tovább

SzocHáló - Társadalomtudomány on-line weblapon 2004.04.13-án megjelent cikk.

2003.08.02., Népszabadság - Egy optimista tragédiája
tovább

A Szentendrei úton nagy sebességgel felrohant egy gépkocsi a járdára, ahol elütött egy kerékpárost. Az áldozat, a kolumbiai Cronio Pérez pszichológus szörnyethalt. A harminchét éves férfi az Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány elnöke volt.

2003.06.10., Sansz az Alapítványok alaplapja
tovább

Június: Egy Optimista Magyarországért" Közhasznú Alapítvány - Az optimizmus a lélek motorja, a mosoly az élet gyújtólángja" - rajzpályázat

2003.06.07., MATÁV Gyerek-sziget '2003
tovább

Optimista Klub
A Gyerek Szigeten jelentkezők számára optimista igazolványt állítunk ki, az érdeklődők kérdőívünk alapján megismerhetik személységük optimista, illetve pesszimista vonásait, személyre szabott jó tanácsokkal látjuk el őket. Lesz zene, arcfestés, tánc... Gyere el Te is, és játssz velünk!

június 07.-július 13. 11:00-18:00
Rendezvény minden napján
Optimista Klub
Játékaink:

Konfliktus kezelés
Hogyan kell bizonyos problémákat megoldani. Mit tegyünk, amikor krízis helyzetbe kerülünk? Hogyan tudunk segíteni társainkon, amikor ők szomorúak? Mit tegyünk ahhoz, hogy jobb teljesítményt tudjunk nyújtani az iskolában? Empátiafejlesztés.

Pozitív személyes tulajdonságok
Hogyan szoktunk ismerkedni, udvarolni? Hogyan kell optimistán kommunikálni? Fiúk és lányok vesznek részt ebben a játékban és kiemeljük a résztvevők pozitív tulajdonságait.

Táncverseny
Szépségkirálynő választás
Arcfestés
A lap tetejére

2003.05.31., IV. CORA Utcai Futófesztivál
tovább

Nevezési díj nincs.

2002.11.07., Metro - Budapest
tovább

2002. november 7-i nyomtatott Metro ujság hasábjain népszerűsítettük az Optimista tréningünket.

2002.10.26., Budapesti nap
tovább

Dr. Cronio Pérez az Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány elnöke, 1985-ben került Budapestre Bogotából. Személyes tapasztalatai szerint a magyarok szomorkásabbak,mint a kolumbialak. Talán ezért is alapította meg az Optimista Klubot, amely az első internetes pszichológiai tanácsadót is működteti. Évente megszervezi a ,,Mosolyhadjáratot", amelynek során magyar iskolákat látogatnak meg a klub aktivistái.

2002.10.21., Mai lap
tovább

A fiatalok körében egyre népszerűbb Sub Bas Monster rózsaszinű szemüvegen át látja a világot. A Lásd optimistán a világot rajzpályázatra érkezett több mint nyolcszáz pályamű közül a rap-fenegyerek választotta ki a számára legkedvesebb rajzot, s mint kiderült: nem véletlenül.

2002.06.03., Index Veszprém
tovább

Az Index Veszprém oldalán rólunk megjelent cikk.

2002.05.14., Metró interjú a Mosolyhadjáratról
tovább

Az Optimista Klub elnöke a május 10-én kezdődött Mosolyhadjáratról és az optimizmusról.

2002.05.13., Metro - Halló
tovább

2002. május 13-i nyomtatott Metro újság hasábjain népszerűsítettük a Mosolyhadjáratot.

2002.05.10., Népszabadság - Mozaik
tovább

2002. május 10-én a Népszabadság hasábjain hírt adhattunk a Mosolyhadjáratról.

2002.05.07., Magyar Hírlap - Oktatás
tovább

2002. május 7-én a Magyar Hírlap hasábjain hírt adhattunk a Mosolyhadjáratról.

2002.04.20., Sansz: Bemutatjuk az Optimisták Klubja
tovább

Bemutatjuk:

Az Optimisták Klubját

Már csak ennyi optimista él Magyarorsrszágon, hogy egy klubban elférnek?Kérdezhetnénk az elnevezés kapcsán, de már megszoktuk, hogy mindeféle furcsa céllal alakulnak civil szervezetek.

2001.06.06., MTI PRESS jelenti
tovább

Cím: Optimisták, munkára! 
Kiadás ideje: 2001-06-06 10:06:04 
UNO: 20010606:MTI:p0004 
Kód: szórakozás/ VEGY/ pályázat/ képzőművészet/ KULT/ MűVÉSZET/
rendezvény/ zene 
Földrajzi kód: HU 
Ld: (MTI-Press) - A május 25-i Mosoly napja sikerén 
felbuzdulva a klubba tömörült optimisták országos rajzpályázatot 
írtak ki, a nyár folyamán pedig a derűlátás fontosságát hirdetik, 
országjárásuk során.  

2001.05.28., Szívből nevetnek
tovább

A Metró hírújság 2001. május 28.-án hétfőn megjelent optimista cikk.

2001.05.28., Metro - Szívből nevetnek
tovább

Metro újság hasábjain bemutatkozik az Optimista Klub és annak kezdeményezései.

2001.05.28., Metro - Fő a jókedv
tovább

Metro újság hasábjain bemutatkozik az Optimista Klub és annak kezdeményezései.

2001.05.28., Metro - Kulcsszava a szeretet
tovább

Metro újság hasábjain bemutatkozik az Optimista Klub és annak kezdeményezései.

2001.05.05., Mosoly Napja riport dr. Cronio Perezzel
tovább

2001. május 5-én riport készült dr. Cronio Perezzel, aki kezdeményezésére elindult a Mosoly Napja megünneplése Magyarországon.

2001.04.17., MTI Press jelenti
tovább

Cím: Legyen egy nap a mosolyé! 
Kiadás ideje: 2001-04-17 09:44:53 
UNO: 20010417:MTI:p0006 
Kód: humor/ VEGY/ EVFO/ alapítvány/ világnap 
Földrajzi kód: HU 
Ld: (MTI-Press) - Vetélkedőket, rajzversenyt, optimista  rendezvényeket szerveznek május utolsó péntekén országszerte, hiszen  ez a nap ezután a Mosoly napjaként vonul be az évfordulónaptárakba. 

2001.04.03., Metro - Hallo
tovább

Metro újság hasábjain bemutatkozik az Optimista Klub és annak Mosoly Napja kezdeményezése.

2001.02.04., A 2001. február 2-i Eötvös-nap
tovább

Eötvös napi program. Az együtt töltött idő alatt készített fényképek és videók megtalálhatók a honlapon.

2000.11.02., MTI Press
tovább

 

Cím: T Ü K Ö R (3. rész) 
Kiadás ideje: 2000-11-02 18:04:50 
UNO: 20001102:MTI:b0110 
Kód: BELP/ előzetes 
Földrajzi kód: HU

2000.05.20., Sansz
tovább

Manapság sok szó esik a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központjának terveiről, az ország új arculatának kialakításáról, a kedvezőbb és tudatosabb önképformálásról. Amikor a magyarokat a legtöbb külföldi pesszimista nemzetként jellemzi, akkor különösen fontos olyan hazai kezdeményezések életre hívása, melyek pozitív gondolkodásra bíztatnak. E gondolat jegyében beszélgettem dr. Cronio Pérez pszichológussal, az Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány elnökével.

2000.01.30., Pályanet.hu
tovább

Optimizmus – pesszimizmus, Elhangzott: a Tanácsadók Klubja 1/27/2000-i összejövetelén. Helyszín: Professzorok Háza, Előadó: Cronio Perez. A Pályanet.hu weboldalon megjelent cikk.

2000.01.06., MTI Press
tovább

Cím: Optimisták 2. rész 
Kiadás ideje: 1991-10-01 12:36:57 
UNO: 19911001:MTI:p5002 
Kód: belp/ tudo/ nksz/ szervezet/ pszichológia/ ismertetés/ társmozg/
társtud/ nk 
Földrajzi kód: hu/ us 
Hír:     - Hol működnek vidéki "Optimista Klubok"?

1999.10.28., 168 óra
tovább

A Naplóban hétről hétre komoly, sokak szerint sokszor túl komoly kérdéseket tesznek fel szavazásra. Múlt héten például több mint húszezer néző véleménye volt, hogy Magyarországon burjánzik a korrupció, de volt már szavazás arról is, hogy egyre nehezebb érvényesülni, ezt mind-mind a többség állította, általában a túlnyomó többség. Ezen a héten a Napló a közhangulatot szondázza. Így szól a kérdés: Ön optimista? És bemutatunk egy szó szoros értelmében vérbeli optimistát. Cronio, a kolumbiai indián, a Magyar Optimista Klub elnöke hazájából importálta az állandó derűlátást. SZALAY ÁDÁM riportja.

1999.10.14., Napló - Aktív
tovább

TV2 Aktív - Az évezred utolsó nagy optimista dobására készül az Optimista Klub. Műsorvezető: Sváby András, riporter: Szalay Ádám. Riportalanyok optimista úr: dr. Cronio Perez, pesszimista úr: Rózsahegyi Márk :) .

1999.09.07., Népszabadság - Computertechnika
tovább

Az Optimista Honlap az interneten a www.ps.elte.hu címen várja, hogy a hozzájuk fordulónak megtanítsa a derűlátó gondolkodást. Ehhez sokféle eszköz áll rendelkezésükre a mindenre elszánt pszichológusoknak és egyetemistáknak: a számítógépes hálózat kínálta interaktív kapcsolatokat kihasználva tanácsadással, csevegő-oldallal, játékkal várják az arra "hajózót".

1999.09.06., Életjel
tovább

Önök szerint mit jelent a cikkben szereplő két betű? Talán a manapság oly szívesen használt angol eredetű rövidítés (ejtsd: ,,oké") annak jelzésére, hogy minden rendben van, vagy valami teljesen mást takar? Bar az első jelentéstől nem esik nagyon távol, mostantól az OK nem csak helyeslést, beleegyezést jelent, hanem egy fiatal szervezet nevének rövidítése is. Ez pedig az ,,EGY OPTIMISTA MAGYARORSZAGERT" KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY, vagy röviden Optimista Klub (OK)

1999.06.30., Nők lapja
tovább

Bórura derű, Tagságot verbuvál az Optimisták Klubja. Reménykedni jobb, mint lemondóan búsulni. A nevetés is egészségesebb - és hatásosabb -, mint a búskomorság. Hát akkor?

1999.04.07., Bölcsész Ujság
tovább

Köztudomású, hogy napjaink Magyarországa nem tartozik az optimista nemzetek közé, ezt érezhetjük is mindannyian, és ezt támasztják alá a különböző felmérések, statisztikák is Ezért örvendetes a hír, hogy létezik az Egy Optimista Magyarországért Közhasznú Alapítvány. Az Alapítvány kuratóriumának elnökével, dr. Cronio Pérezzel, az ELTE Izabella utcai épületében beszélgettem.

1998.09.17., The Budapest Sun Online cikk
tovább

Angol cikk a magyar Optimista Klubról.

1998.09.17., Young are told ‘don’t worry, be happy’
tovább

By Eszter Balázs

“Be positive!” could be the slogan for a new initiative started by Columbian psychologist Cronio Pérez in order to change the widespread pessimistic attitudes of Hungarians.
His Optimista Klub (Club of Optimists, or OK) undertakes to cheer up pessimistic young Hungarians.

1998.09.03., Az optimista Magyarországért - sajtótájékozató
tovább

Budapest, 1998. szeptember 3., csütörtök - Az Egy optimista Magyarországért címmel mentálhigiénés programot indít az OptimistaKlub, a kultúra és telekommunikációs lehetőségek újszerű  együttműködését szem előtt tartva - jelentette be a klub elnöke,  Cronio Pérez csütörtökön Budapesten.

1992.12.01., Szécsénybe várják az elvált, egyedül élő optimistákat az OK-ba.
tovább

1992. december 1-én megjelent a Nógrád megyei Hírlapban, hogy Szécsény település optimista lakóit hívják az OK-ba.

1992.06.14., Szekszárdon felbomlott az Optimista Klub?
tovább

1992. június 14-én a Szekszárdi Vasárnap újság hasábjain cikk jelent meg az OK felbomlásáról?

1992.03.27., Szegedi Optimista Klub hívja Kecskemétre az optimistákat.
tovább

1992. március 27-én megjelent a Bács-kiskun megyei Népújság hasábjain, hogy a Szegedi Optimista Klub meghívja az érdeklődőket egy remek programra.

1991.11.19., Ráday Mihály városvédő tiszteletbeli optimista
tovább

1991. november 19-én az Esti Kurir újság hasábjain Ráday Mihály városvédő Árpád nyilatkozik mint az Optimista Klub tiszteletbeli tagja.

1991.10.18., Optimista közösségek
tovább

1991. október 18-án megjelent a Somogy megyei Hírlap hasábjain, hogy már vannak optimista közösségek, ezek pedig az Optimista Klub keretén belül jöttek létre.

1991.10.15., Budakeszi optimisták - Ez a mosoly éve?
tovább

1991. október 15-én megjelent a Pest megyei Hírlap / Budavidéki Hírlapban megjelent cikk szerint a Budakesziek is optimisták.

1991.10.07., Száműzik a rosszkedvet - Optimista közösségek
tovább

1991. október 07-én megjelent Bács-kiskun megye Népújság / Petőfi népe hasábjain keresztül hallatjuk hangunkat.

1991.10.07., Optimista közösségek
tovább

1991. október 07-én megjelent a Dunántúli Új Napló hasábjain keresztül népszerűsítjük az Optimista Klubot.

1991.09.16., Göncz Árpád tiszteletbeli optimista
tovább

1991. szeptember 16-án a Magyar Kurir újság hasábjain Göncz Árpád nyilatkozik mint az Optimista Klub tiszteletbeli tagja

1991.06.27., Parlamenti jegyzet - Optimista Klub
tovább

1991. június 27-én megjelent a Pest megyei Hírlapban hogy miért is jó az Optimista Klub tagjának lennünk.

1991.03.09., Vannak-e pesszimisták az Optimisták Klubjában?
tovább

1991. március 7-én megjelent a Nógrád megyei Hírlapban / Új Nógrádban egy cikk az Optimista Klubról.

1991.03.09., Optimista Klub alakult Aszódon
tovább

1991. március 7-én megjelent a Pest megyei Hírlapban hírt adtak az Aszódon elindult Optimista Klubról.

1990.10.01., Soosper(e)cek - Optimista Klub
tovább

1990. október 1-én az Nógrád megyei Hírlap hasábjain az Optimista Klubot népszerűsítik.

1990.09.21., Optimista Klub alakult Solymáron
tovább

1990. szeptember 21-én a Pest megyei Hírlap tudósítása szerint is Optimista Klub alakult.

1990.08.28., A túlélés műhelye az Optimista Klub
tovább

1990. augusztus 28-án a Pest megyei Hírlapban megjelent cikk szerint...

1990.06.05., Optimista Klub alakult Dunaujvárosban
tovább

1990. június 05-én a Dunaújvárosi Hírlap tudosítása szerint is Optimista Klub alakult.

1990.04.20., Hazajött és azt mondja legyünk optimisták
tovább

1990. április 20-án az Heves megyei Népújság hasábjain keresztül bemutatkozik az Optimista Klub.

1990.04.09., Hobbym a magyarság - dr. Értavy-Baráth József riport
tovább

1990. április 9-én a Somogyi Néplap hasábjain keresztül bemutatkozik az Optimista Klub.

1990.03.07., Telefontéma: Mit szól az Optimista Klubhoz?
tovább

1990. március 7-én a Békés megyei Népújság hasábjain keresztül bemutatkozik az Optimista Klub.

1990.02.28., Megkérdeztük: Mi is az az Optimista Klub?
tovább

1990. február 28-én az Heves megyei Népújság hasábjain keresztül bemutatkozik az Optimista Klub.

1990.02.13., MTV - Optimista Klub
tovább

1990. február 13. - MTV - Híradó - Optimista Klub -

Mintha tegnap lett volna, hogy elindult a csoda, ami még mindeig tart, sőt sokkal nagyobb lendületben mint tegnap. :) A video a lenti linken megtekinthető.

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások